“Borç Erteleme Kararnamesi Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı”

EKONOMİ 23.11.2017 - 10:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1973+ kez okundu.
 

“Borç Erteleme Kararnamesi Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı”

  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Çiftçi borçlarının ertelenmesiyle’ ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Fakıbaba, üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için Borç Ertelenmesi Kararnamesi’nin Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını açıkladı.    CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, bölgelerde temmuz ayında ödenmesi gereken sulama birliği borçlarının üreticilerin zor durumda olması nedeniyle ödeyecek güçlerinin olmadığını belirterek, “Üreticilerimizin Ziraat Bankası, sulama birliği ve tarım-kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi düşünülmekte midir?” şeklinde yazılı soru önergesi yöneltti. Gürer, önergenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba tarafından yanıtlanmasını istedi.    Bakan Fakıbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’insoru önergesine verdiği yanıtta, 2017 yılında meydana gelen veya gelecek doğal afetlerden etkilenen üreticilerilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için Borç Ertelenmesi Kararnamesinin Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını bildirdi.   Fakıbaba, Sulama borçları konusunun Orman ve Su İşleri Bakanlığının görev alanında da ifade ederek, “ Bu kapsamdaki talepler ilgili Bakanlığa iletilmekte ve yapılan çalışmalara Bakanlığımız görev alanı içerisinde gerekli katkı sağlanmaktadır” dedi.    CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Geçmiş yıllarda Borç Ertelemesi Kanunu çıkarıldığını anımsatarak, “Daha önce Eylül ayında çıkarılan Borç Erteleme Kararnameleri bu yıl Aralık ayına geliyor olmamıza rağmen henüz çıkarılmadı. Üreticiler tedirgin. Kararnamenin çıkıp çıkmayacağı da belli değil. Artan girdi maliyetleri karşısında zaten ürününü değerinde satamayan çiftçiler, borçların ertelenmemesi halinde daha da zor bir duruma girecekler, "diye konuştu.   Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ayrıca, bazı yardımlarda ve borç ertelemelerinde üreticilerin Tarım Sigortası ve Çiftçi Kayıt Sistemine dâhil olmaları şartı da aranıyor. Niğde’de değişik nedenlerden dolayı Tarım Sigortası yaptırmayan ve ÇKS’Ye kayıt olmayan binlerce çiftçi var. Bu sorunun da bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu.     

 


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Çiftçi borçlarının ertelenmesiyle’ ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Fakıbaba, üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için Borç Ertelenmesi Kararnamesi’nin Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını açıkladı. 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, bölgelerde temmuz ayında ödenmesi gereken sulama birliği borçlarının üreticilerin zor durumda olması nedeniyle ödeyecek güçlerinin olmadığını belirterek, “Üreticilerimizin Ziraat Bankası, sulama birliği ve tarım-kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi düşünülmekte midir?” şeklinde yazılı soru önergesi yöneltti. Gürer, önergenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba tarafından yanıtlanmasını istedi. 

 

Bakan Fakıbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’insoru önergesine verdiği yanıtta, 2017 yılında meydana gelen veya gelecek doğal afetlerden etkilenen üreticilerilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için Borç Ertelenmesi Kararnamesinin Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını bildirdi.

 

Fakıbaba, Sulama borçları konusunun Orman ve Su İşleri Bakanlığının görev alanında da ifade ederek, “ Bu kapsamdaki talepler ilgili Bakanlığa iletilmekte ve yapılan çalışmalara Bakanlığımız görev alanı içerisinde gerekli katkı sağlanmaktadır” dedi. 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Geçmiş yıllarda Borç Ertelemesi Kanunu çıkarıldığını anımsatarak, “Daha önce Eylül ayında çıkarılan Borç Erteleme Kararnameleri bu yıl Aralık ayına geliyor olmamıza rağmen henüz çıkarılmadı. Üreticiler tedirgin. Kararnamenin çıkıp çıkmayacağı da belli değil. Artan girdi maliyetleri karşısında zaten ürününü değerinde satamayan çiftçiler, borçların ertelenmemesi halinde daha da zor bir duruma girecekler, "diye konuştu.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ayrıca, bazı yardımlarda ve borç ertelemelerinde üreticilerin Tarım Sigortası ve Çiftçi Kayıt Sistemine dâhil olmaları şartı da aranıyor. Niğde’de değişik nedenlerden dolayı Tarım Sigortası yaptırmayan ve ÇKS’Ye kayıt olmayan binlerce çiftçi var. Bu sorunun da bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.