Boş binalara 600 seçmen yazmışlar!Bağlantı

GÜNDEM 04.04.2019 - 10:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1451+ kez okundu.
 

Boş binalara 600 seçmen yazmışlar!Bağlantı

  Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Çarkıpare mahallesinde yapımı tamamlanmamış, kapı ve penceresi bile olmayan evlere muhtar adayının seçmen kaydırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. 600 SEÇMEN KAYDIRDI, 670 OY ALDI İddiaya göre, Muhtar Yalçın Uzun, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 600 seçmen kaydı yaptı ve 670 oyla yeniden muhtarlığa seçildi. SEÇİM KURULUNA İTİRAZ EDİLDİ Skandalın ortaya çıkması üzerine, diğer muhtar adayı Emrah Acıman, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Acıman, Nüfus müdürlüğü verileriyle yapımı devam eden apartman mütehhitlerinin dinlenmesini istedi. KAPISIZ, PENCERESİZ, ELEKTRİKSİZ,  SUSUZ EVDE SEÇMEN VAR (!) Acıman, “Muhtar YalçınUzun, iskan verilmediği halde numarataj alan, elektriği, suyu, penceresi bile olmayan boş evlere seçmen kaydırdı. Kendisi hakkında seçime hile karıştırıp, görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduk” dedi.  SEÇMEN SAYISI İKİ BİN 600 seçmen kaydıyla Çarkıpare mahellesindeki seçmen sayısı iki bin oldu.Fotoğraflarda görülen kapısı, penceresi,elektriği ve suyu olmayan bu apartmanların tamamında 600 kişi yaşıyor gibi gösterilmiş. İŞTE SEÇMEN KAYDI YAPILAN ADRESLER Hiç kimsenin yaşamadığı ama 600 seçmen kaydı yapılan inşaat alanı ve adresleri işe şöyle: Samsa İnşaat 1238 sokak. no: 18; Uzunlar İnşaat 1268 sokak no: 12; Uzunlar İnşaat 1257 sokak no: 10; Boğaziçi İnşaat 1266 sokak no: 3. OTOBÜSLERLE TAŞIYIP OY KULLANDIRDILAR Ayrıca Çarkıpare mahallesindeki 1099 sokaktaki 19 A ve 19 C’daki bloklara da seçmen kaydırılmış. Seçim günü de 600 kişi Çarkıpare mahallesine otobüslerle taşınarak oy kullandırıldı.    

 

Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Çarkıpare mahallesinde yapımı tamamlanmamış, kapı ve penceresi bile olmayan evlere muhtar adayının seçmen kaydırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

600 SEÇMEN KAYDIRDI, 670 OY ALDI

İddiaya göre, Muhtar Yalçın Uzun, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 600 seçmen kaydı yaptı ve 670 oyla yeniden muhtarlığa seçildi.

SEÇİM KURULUNA İTİRAZ EDİLDİ

Skandalın ortaya çıkması üzerine, diğer muhtar adayı Emrah Acıman, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Acıman, Nüfus müdürlüğü verileriyle yapımı devam eden apartman mütehhitlerinin dinlenmesini istedi.

KAPISIZ, PENCERESİZ, ELEKTRİKSİZ,

 SUSUZ EVDE SEÇMEN VAR (!)

Acıman, “Muhtar YalçınUzun, iskan verilmediği halde numarataj alan, elektriği, suyu, penceresi bile olmayan boş evlere seçmen kaydırdı. Kendisi hakkında seçime hile karıştırıp, görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduk” dedi. 

SEÇMEN SAYISI İKİ BİN

600 seçmen kaydıyla Çarkıpare mahellesindeki seçmen sayısı iki bin oldu.Fotoğraflarda görülen kapısı, penceresi,elektriği ve suyu olmayan bu apartmanların tamamında 600 kişi yaşıyor gibi gösterilmiş.

İŞTE SEÇMEN KAYDI YAPILAN ADRESLER

Hiç kimsenin yaşamadığı ama 600 seçmen kaydı yapılan inşaat alanı ve adresleri işe şöyle: Samsa İnşaat 1238 sokak. no: 18; Uzunlar İnşaat 1268 sokak no: 12; Uzunlar İnşaat 1257 sokak no: 10; Boğaziçi İnşaat 1266 sokak no: 3.

OTOBÜSLERLE TAŞIYIP OY KULLANDIRDILAR

Ayrıca Çarkıpare mahallesindeki 1099 sokaktaki 19 A ve 19 C’daki bloklara da seçmen kaydırılmış. Seçim günü de 600 kişi Çarkıpare mahallesine otobüslerle taşınarak oy kullandırıldı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.