Brezilya vaka sayısında ikinci sıraya yükseldi

DÜNYA 24.05.2020 - 12:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2075+ kez okundu.
 

Brezilya vaka sayısında ikinci sıraya yükseldi

Koronavirüs tüm dünyada etkisini yitirmeye devam ederken Brezilya gün geçtikçe salgından daha fazla etkileniyor. Vaka sayısında Rusya'yı geçip ikinci sıraya yükselen Brezilya'da toplam can kaybı da 22 bini aştı. Bu durum, Brezilya'nın, uzmanlar tarafından salgının yeni merkez üssü olarak gösterilmesine sebep oldu. Geçen haftalarda koronavirüs salgınının yeni merkez üssü olacağı öngörülen Rusya, tespit edilen vaka sayısında üçüncü sıraya geriledi. Rusya'yı geride bırakan ülke ise son haftalarda vaka sayısında büyük bir artış yaşayan Brezilya oldu. RUSYA'YI GERİDE BIRAKTI Brezilya Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 16.508 insanda koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Güncel verilerle birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 349 bin 113'e çıktı. CNN International'ın haber'inde Brezilya'nın geride bıraktığı Rusya'da vaka sayısının 335 bin seviyesinde olduğu belirtildi. 22 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ Öte yandan Brezilya'da son 24 saat içerisinde 965 insanın öldüğü de açıklanırken ülke genelindeki toplam ölüm sayısı 22 bin 165 olarak kayıtlara geçti.

Koronavirüs tüm dünyada etkisini yitirmeye devam ederken Brezilya gün geçtikçe salgından daha fazla etkileniyor. Vaka sayısında Rusya'yı geçip ikinci sıraya yükselen Brezilya'da toplam can kaybı da 22 bini aştı. Bu durum, Brezilya'nın, uzmanlar tarafından salgının yeni merkez üssü olarak gösterilmesine sebep oldu.

Geçen haftalarda koronavirüs salgınının yeni merkez üssü olacağı öngörülen Rusya, tespit edilen vaka sayısında üçüncü sıraya geriledi. Rusya'yı geride bırakan ülke ise son haftalarda vaka sayısında büyük bir artış yaşayan Brezilya oldu.

RUSYA'YI GERİDE BIRAKTI

Brezilya Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 16.508 insanda koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Güncel verilerle birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 349 bin 113'e çıktı. CNN International'ın haber'inde Brezilya'nın geride bıraktığı Rusya'da vaka sayısının 335 bin seviyesinde olduğu belirtildi.

22 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Brezilya'da son 24 saat içerisinde 965 insanın öldüğü de açıklanırken ülke genelindeki toplam ölüm sayısı 22 bin 165 olarak kayıtlara geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.