Bu kadar işsiz kime danışacak?

GÜNDEM 20.02.2018 - 13:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2404+ kez okundu.
 

Bu kadar işsiz kime danışacak?

CHP’li Gürer’den Bakan Sarıeroğlu’na soru önergesi: “Milyonlarca işsiz varken her işsize bir meslek danışmanı uygulaması nasıl işleyecek?”
  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pek çok ülkenin nüfusundan fazla işsizi olan Türkiye’de ‘her işsize bir meslek danışmanı’ uygulamasının yürütülebilir olup olmadığını soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  “3 milyon 699 bin kayıtlı işsize nasıl danışmanlık hizmeti veriliyor?” diye soran Ömer Fethi Gürer’e, İş ve Meslek Danışmanlarının, iş arayan herkesle yüz yüze görüşmek suretiyle bu hizmeti verdiklerini açıkladı.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde İş ve Meslek Danışmanlarının, 2017 yılının Ocak-Ekim döneminde 3 milyon 699 bin 946 iş arayan kişiyle bireysel görüşmeleri nasıl gerçekleştirdiğini sordu.  Ömer Fethi Gürer, bu görüşmelerde görevli kişi sayısının açıklanmasını istediği soru önergesinde, “Haftalık çalışma saati içinde kaç kişiyle görüşülmektedir? Her İşsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak yaklaşımı ile   bu durum değerlendirildiğinde rakamların açıklaması nasıl yapılmaktadır?” şeklindeki sorulara da yanıt verilmesini istedi.    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumu tarafından, iş arayanlara yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulduğunu belirtti. İş ve Meslek Danışmanlarının, öğrencilerin meslek seçimlerine, İŞKUR'a kayıtlı iş arayanların iş bulmalarına, mesleki uyum problemlerini gidermelerine, mesleki becerilerini geliştirmelerine, mesleklerini/işlerini değiştirmelerine, işverenlerin ise mevzuat çerçevesinde bilgilendirilmeleri ile taleplerini karşılamalarına sistemli olarak yardım ettiğini ifade etti.   Kuruma başvuran her iş arayana bir İş ve Meslek Danışmanı atandığını açıklan Bakan Sarıeroğlu, şu bilgileri verdi: “İş ve Meslek Danışmanları, İl Müdürlüğü/Hizmet Merkezlerinde iş arayanlarla yüz yüze görüşmeler şeklinde bireysel danışmanlık görüşmeleri yaparak, kişilerin kendilerini tanımalarına, meslekler ve mesleki eğitim yerleri hakkında bilgi edinmelerine ve edindikleri bilgileri bireysel bazda değerlendirerek kendilerine uygun iş seçimi konusunda karar vermelerine yardım ederek işgücü piyasasına geçişlerine destek olmaktadır.”   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise İş ve Meslek Danışmanlığı uygulamasının özünde doğru bir uygulama olduğunu ancak, sayıları milyonları aşan işsizlere gerçek manada danışmanlık hizmeti verecek danışmanın kurumda görevli olmasının mümkün görünmediğini ifade etti.    Türkiye’de iş arayan ve işsiz kişi sayısının pek çok ülkenin nüfusundan fazla olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “İş ve Meslek Danışmanlığı uygulamasının amacına uygun olarak yapılabilmesi için, kurumda yeterli sayıda bu konuda görevli uzmanları bulunması gerekmektedir. Ülkemizde işsizlik hat sahaya ulaşmışken ve kurumun personel kapasitesi de biliniyorken, iş ve meslek danışmanlığı sisteminin amacına uygun olarak yürütülüyor olduğunu iddia etmek inandırıcı değildir” dedi.  
CHP’li Gürer’den Bakan Sarıeroğlu’na soru önergesi: “Milyonlarca işsiz varken her işsize bir meslek danışmanı uygulaması nasıl işleyecek?”

 


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pek çok ülkenin nüfusundan fazla işsizi olan Türkiye’de ‘her işsize bir meslek danışmanı’ uygulamasının yürütülebilir olup olmadığını soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  “3 milyon 699 bin kayıtlı işsize nasıl danışmanlık hizmeti veriliyor?” diye soran Ömer Fethi Gürer’e, İş ve Meslek Danışmanlarının, iş arayan herkesle yüz yüze görüşmek suretiyle bu hizmeti verdiklerini açıkladı. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde İş ve Meslek Danışmanlarının, 2017 yılının Ocak-Ekim döneminde 3 milyon 699 bin 946 iş arayan kişiyle bireysel görüşmeleri nasıl gerçekleştirdiğini sordu.  Ömer Fethi Gürer, bu görüşmelerde görevli kişi sayısının açıklanmasını istediği soru önergesinde, “Haftalık çalışma saati içinde kaç kişiyle görüşülmektedir? Her İşsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak yaklaşımı ile   bu durum değerlendirildiğinde rakamların açıklaması nasıl yapılmaktadır?” şeklindeki sorulara da yanıt verilmesini istedi. 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumu tarafından, iş arayanlara yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulduğunu belirtti. İş ve Meslek Danışmanlarının, öğrencilerin meslek seçimlerine, İŞKUR'a kayıtlı iş arayanların iş bulmalarına, mesleki uyum problemlerini gidermelerine, mesleki becerilerini geliştirmelerine, mesleklerini/işlerini değiştirmelerine, işverenlerin ise mevzuat çerçevesinde bilgilendirilmeleri ile taleplerini karşılamalarına sistemli olarak yardım ettiğini ifade etti.

 

Kuruma başvuran her iş arayana bir İş ve Meslek Danışmanı atandığını açıklan Bakan Sarıeroğlu, şu bilgileri verdi: “İş ve Meslek Danışmanları, İl Müdürlüğü/Hizmet Merkezlerinde iş arayanlarla yüz yüze görüşmeler şeklinde bireysel danışmanlık görüşmeleri yaparak, kişilerin kendilerini tanımalarına, meslekler ve mesleki eğitim yerleri hakkında bilgi edinmelerine ve edindikleri bilgileri bireysel bazda değerlendirerek kendilerine uygun iş seçimi konusunda karar vermelerine yardım ederek işgücü piyasasına geçişlerine destek olmaktadır.”

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise İş ve Meslek Danışmanlığı uygulamasının özünde doğru bir uygulama olduğunu ancak, sayıları milyonları aşan işsizlere gerçek manada danışmanlık hizmeti verecek danışmanın kurumda görevli olmasının mümkün görünmediğini ifade etti. 

 

Türkiye’de iş arayan ve işsiz kişi sayısının pek çok ülkenin nüfusundan fazla olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “İş ve Meslek Danışmanlığı uygulamasının amacına uygun olarak yapılabilmesi için, kurumda yeterli sayıda bu konuda görevli uzmanları bulunması gerekmektedir. Ülkemizde işsizlik hat sahaya ulaşmışken ve kurumun personel kapasitesi de biliniyorken, iş ve meslek danışmanlığı sisteminin amacına uygun olarak yürütülüyor olduğunu iddia etmek inandırıcı değildir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.