BU SİTEYE DİKKAT!

GÜNDEM 05.07.2020 - 16:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1245+ kez okundu.
 

BU SİTEYE DİKKAT!

  Koronavirüs  sürecinde internetten alışverişin artmasıyla sanal dolandırıcılar da boş durmadı. Yurtdışından ürün satmak isteyen ve buraların yasalarıyla kurulan şirketler, ülkemizdeki müşterileri adeta tokatlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın “e-ticaret” yoluyla müşterilerini kandıran şirketleri için harekete geçmesi bekleniyor.  Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli bir e-ticaret sitesi, müşterilerin şikayetlerine rağmen önerilerini dikkate almıyor. Bugüne kadar şikayetvar.com’a yapılan 706 şikayetin yalnızca yüzde 6’sını çözen şirket iddialara göre, para iadesi de yapmıyor.  Sanal alemde her türlü vurgunun söz konusu olabileceğine dikkat çeken bilişim uzmanları, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırırken bu konuda Ticaret Bakanlığı yetkililerine de büyük görev düştüğünü söyledi.  İŞTE BAZI ŞİKAYETLER:  “Parasını ödediğim gönderi ücretini ödediğim hiçbir ürün elime gelmedi. Mesaj yazıyorsunuz bilgisayarla konuşuyorsunuz istediğiniz soruyu sorup istediğiniz cevabı alamıyorsunuz. Ürünü göndermelerini istiyorum tahmini ulaşma süresinden sonra iletişime geçin yazıyor bilgisayar. Peki diyorum o tarihten sonra yazıyorum bu kez de para iade süresi doldu deyip çözümlendi diye kapatıyorlar siparişi. Para veriyorsun paran gidiyor eline bir şey geçmiyor çektiğin stres sıkıntı yanına kalıyor.” “5 mayısta elime geçmesi gereken ürünü her gün destekle iletişime geçmeme paramı talep etmeme rağmen işlem yapılmadı. Şimdi ise 24 haziranda o sayfayı kapattık, para iadesi yapamıyoruz diyorlar alenen sizi aldattık diyorlar” “Ucuz olunca çok sevinmiştim toplam 50 TL sipariş verdim, ürünler temin edilemiyor diyerek iptal edildi ücret iadesi istiyorum 14 Mayıs’tan beri yatmıyor. Yanıltıcılık yani müşteri desteği vs... Hiçbir şey de yok. Yazıyorum hep aynı şeyler.”

 

Koronavirüs  sürecinde internetten alışverişin artmasıyla sanal dolandırıcılar da boş durmadı. Yurtdışından ürün satmak isteyen ve buraların yasalarıyla kurulan şirketler, ülkemizdeki müşterileri adeta tokatlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın “e-ticaret” yoluyla müşterilerini kandıran şirketleri için harekete geçmesi bekleniyor. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli bir e-ticaret sitesi, müşterilerin şikayetlerine rağmen önerilerini dikkate almıyor. Bugüne kadar şikayetvar.com’a yapılan 706 şikayetin yalnızca yüzde 6’sını çözen şirket iddialara göre, para iadesi de yapmıyor. 

Sanal alemde her türlü vurgunun söz konusu olabileceğine dikkat çeken bilişim uzmanları, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırırken bu konuda Ticaret Bakanlığı yetkililerine de büyük görev düştüğünü söyledi. 

İŞTE BAZI ŞİKAYETLER: 
“Parasını ödediğim gönderi ücretini ödediğim hiçbir ürün elime gelmedi. Mesaj yazıyorsunuz bilgisayarla konuşuyorsunuz istediğiniz soruyu sorup istediğiniz cevabı alamıyorsunuz. Ürünü göndermelerini istiyorum tahmini ulaşma süresinden sonra iletişime geçin yazıyor bilgisayar. Peki diyorum o tarihten sonra yazıyorum bu kez de para iade süresi doldu deyip çözümlendi diye kapatıyorlar siparişi. Para veriyorsun paran gidiyor eline bir şey geçmiyor çektiğin stres sıkıntı yanına kalıyor.”

“5 mayısta elime geçmesi gereken ürünü her gün destekle iletişime geçmeme paramı talep etmeme rağmen işlem yapılmadı. Şimdi ise 24 haziranda o sayfayı kapattık, para iadesi yapamıyoruz diyorlar alenen sizi aldattık diyorlar”

“Ucuz olunca çok sevinmiştim toplam 50 TL sipariş verdim, ürünler temin edilemiyor diyerek iptal edildi ücret iadesi istiyorum 14 Mayıs’tan beri yatmıyor. Yanıltıcılık yani müşteri desteği vs... Hiçbir şey de yok. Yazıyorum hep aynı şeyler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.