BU YILKİ ETKİNLİK PROF.DR. MUSTAFA YILMAZ ANISINA YAPILDI

GÜNDEM 29.02.2020 - 15:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2781+ kez okundu.
 

BU YILKİ ETKİNLİK PROF.DR. MUSTAFA YILMAZ ANISINA YAPILDI

  Bu yıl 18.si gerçekleştirilen Çukurova Pediatri Günleri ve Çukurova Pediatri Hemşireliği ve Diyetisyenliği günleri Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde yapıldı. Bu yılki kongre yakın zamanda hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz anısına yapıldı. Etkinlikle ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çukurova Pediatri Günleri Başkanı Prof. Dr. Bilgin Yüksel, bu yılki etkinliği yakın zamanda aralarından ayrılan çalışma arkadaşları Prof. Dr. Mustafa Yılmaz anısına düzenlediklerini dile getirdi.   Yüksel, Toplantının birinci gününde Çocuk Acil ve Yoğun Bakım ile Yenidoğan Transport Kursları olmak üzere 2 farklı kurs düzenlendiğini ifade ederek,. Toplantının ikinci gününde Prof. Dr. Mustafa Yılmaz anısına immünoloji oturumu yapıldığını, daha sonra Yenidoğan tarama programının geçmişten günümüze geldiği noktanın tartışıldığı bir oturum gerçekleştirildiğini ve ardından pediatri pratiğinde sık rastlanan sorunlar tartışıldığına işaret etti.   Her yıl olduğu gibi bu yıl da pediatri alanındaki son gelişmelerin ülkemizin önde gelen hekimlerince ele alındığına dikkati çeken Prof. Dr. Bilgin, toplantıların son derece verimli geçtiğini ayrıca, ikinci gün ilk kez Pediatri Hemşireliği ve Diyetisyenliği günleri başlığı altında diğer bir salonda bu alandaki güncel konular ve sorunların ele alındığına dikkati çekti.    Kongrenin ilk gününde yapılan çocuk acil ve yoğun bakım, yenidoğan transport kurslarına 90 kişi katılırken, Kongrenin ikinci gününde Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarıyla ilgili güncel konular tartışıldı. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen kongreye Adana dışından da bilim insanları katıldı. Kongrede aynı zamanda pediatri hemşirelerinin katkılarıyla toplantılar yapıldı.  

 

Bu yıl 18.si gerçekleştirilen Çukurova Pediatri Günleri ve Çukurova Pediatri Hemşireliği ve Diyetisyenliği günleri Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde yapıldı. Bu yılki kongre yakın zamanda hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz anısına yapıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çukurova Pediatri Günleri Başkanı Prof. Dr. Bilgin Yüksel, bu yılki etkinliği yakın zamanda aralarından ayrılan çalışma arkadaşları Prof. Dr. Mustafa Yılmaz anısına düzenlediklerini dile getirdi.

 

Yüksel, Toplantının birinci gününde Çocuk Acil ve Yoğun Bakım ile Yenidoğan Transport Kursları olmak üzere 2 farklı kurs düzenlendiğini ifade ederek,. Toplantının ikinci gününde Prof. Dr. Mustafa Yılmaz anısına immünoloji oturumu yapıldığını, daha sonra Yenidoğan tarama programının geçmişten günümüze geldiği noktanın tartışıldığı bir oturum gerçekleştirildiğini ve ardından pediatri pratiğinde sık rastlanan sorunlar tartışıldığına işaret etti.

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pediatri alanındaki son gelişmelerin ülkemizin önde gelen hekimlerince ele alındığına dikkati çeken Prof. Dr. Bilgin, toplantıların son derece verimli geçtiğini ayrıca, ikinci gün ilk kez Pediatri Hemşireliği ve Diyetisyenliği günleri başlığı altında diğer bir salonda bu alandaki güncel konular ve sorunların ele alındığına dikkati çekti. 

 

Kongrenin ilk gününde yapılan çocuk acil ve yoğun bakım, yenidoğan transport kurslarına 90 kişi katılırken, Kongrenin ikinci gününde Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarıyla ilgili güncel konular tartışıldı. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen kongreye Adana dışından da bilim insanları katıldı. Kongrede aynı zamanda pediatri hemşirelerinin katkılarıyla toplantılar yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.