Bulut: Eğitimdeki asıl yük okulları ticarethane olarak gören zihniyettir

SİYASET 31.08.2020 - 15:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1926+ kez okundu.
 

Bulut: Eğitimdeki asıl yük okulları ticarethane olarak gören zihniyettir

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u, “Eğitimdeki asıl yük öğretmen maaşlarıyla ilgilidir” sözleri nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi.  Öğretmenlerin aldığı 3 kuruş maaşın yük değil, alın terinin, emeğinin karşılığı olduğunu kaydeden Bulut, “Eğitimdeki asıl yük, eğitim sistemine yapboz tahtasına çeviren, okulları ticarethane olarak gören bu zihniyettir” dedi. CHP’li Bulut’un yazılı basın açıklaması: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “eğitimdeki asıl yük öğretmen maaşlarıyla ilgilidir” diyor. Öğretmeni, öğretmenin aldığı 3 kuruş maaşı devlete yük olarak görüyor. Ama Türkiye'nin öğretmen maaşları açısından 33 OECD ülkesi arasında 27. sırada yer aldığını;  Türkiye’de en yüksek öğretmen maaşının, yoksulluk sınırının altında bulunduğunu söylemiyor. Bakan Selçuk, öğretmen maaşıyla uğraşacağına mensubu olduğu iktidarın paraları nerelere çarçur ettiğine baksın. Yap işlet devret projeleri ve Hazine garantili işler yapan yandaş müteahhitler için devletin kasasından yedi ayda çıkan tutar 27 milyar 944 milyon TL. 18 yıllık iktidarları döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 163 milyar dolar.   Hiç ihtiyaç olmadığı halde uçan saraya, yazlık-kışlık saraylara milyarlarca TL harcandı.   Saray'ın örtülü ödeneği olarak bilinen ‘gizli hizmet gideri' kaleminden ne kadar harcandığı bile bilinmiyor. Öğretmenin maaşına laf eden Bakan,  bu israf düzenine laf etsin de biz de alkışlayalım. Eğitim sisteminin ana unsuru, eğitim emekçisi öğretmenlerimizin aldığı 3 kuruş para yük değildir. Alın terinin, emeğinin karşılığıdır ve anasının ak sütü gibi helaldir. Bakanın, öğretmenleri hedef alan sözleri ise tek kelimeyle ayıptır, öğretmenlere yapılan büyük bir haksızlıktır. Eğitimdeki asıl yük, eğitim sistemine yapboz tahtasına çeviren, okulları ticarethane olarak gören bu zihniyettir.

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u, “Eğitimdeki asıl yük öğretmen maaşlarıyla ilgilidir” sözleri nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi.  Öğretmenlerin aldığı 3 kuruş maaşın yük değil, alın terinin, emeğinin karşılığı olduğunu kaydeden Bulut, “Eğitimdeki asıl yük, eğitim sistemine yapboz tahtasına çeviren, okulları ticarethane olarak gören bu zihniyettir” dedi.

CHP’li Bulut’un yazılı basın açıklaması:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “eğitimdeki asıl yük öğretmen maaşlarıyla ilgilidir” diyor. Öğretmeni, öğretmenin aldığı 3 kuruş maaşı devlete yük olarak görüyor.

Ama Türkiye'nin öğretmen maaşları açısından 33 OECD ülkesi arasında 27. sırada yer aldığını;  Türkiye’de en yüksek öğretmen maaşının, yoksulluk sınırının altında bulunduğunu söylemiyor.

Bakan Selçuk, öğretmen maaşıyla uğraşacağına mensubu olduğu iktidarın paraları nerelere çarçur ettiğine baksın.

Yap işlet devret projeleri ve Hazine garantili işler yapan yandaş müteahhitler için devletin kasasından yedi ayda çıkan tutar 27 milyar 944 milyon TL.

18 yıllık iktidarları döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 163 milyar dolar.  

Hiç ihtiyaç olmadığı halde uçan saraya, yazlık-kışlık saraylara milyarlarca TL harcandı.  

Saray'ın örtülü ödeneği olarak bilinen ‘gizli hizmet gideri' kaleminden ne kadar harcandığı bile bilinmiyor.

Öğretmenin maaşına laf eden Bakan,  bu israf düzenine laf etsin de biz de alkışlayalım.

Eğitim sisteminin ana unsuru, eğitim emekçisi öğretmenlerimizin aldığı 3 kuruş para yük değildir. Alın terinin, emeğinin karşılığıdır ve anasının ak sütü gibi helaldir.

Bakanın, öğretmenleri hedef alan sözleri ise tek kelimeyle ayıptır, öğretmenlere yapılan büyük bir haksızlıktır.

Eğitimdeki asıl yük, eğitim sistemine yapboz tahtasına çeviren, okulları ticarethane olarak gören bu zihniyettir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.