Bulut: EYT mağdurlarının sorunlarını iktidarımızda çözeceğiz

GÜNDEM 20.01.2021 - 14:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1855+ kez okundu.
 

Bulut: EYT mağdurlarının sorunlarını iktidarımızda çözeceğiz

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği Adana Şube yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. EYT sorununun, yaşanan mağduriyetin ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda Bulut, “Haklı mücadelenizin yanındayız. Yasanın geriye dönük işletilmesiyle bir gecede emeklilik hakları gasp edilen EYT mağdurlarının sorunlarını CHP iktidarında çözeceğiz” dedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği Adana Şube yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. EYT’lilerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Bulut, EYT’lilerin kazanılmış haklarının geri alınması yönündeki mücadeleyi birlikte yürüteceklerini kaydetti. HAKLAR, YASA İLE GASP EDİLDİ EYT mağdurlarının sorunlarını dinleyen Bulut, 1999 yılında yürürlüğe konan 4447 Sayılı Kanun ve 2002 yılında çıkarılan 4759 Sayılı Kanun’la emeklilikte kademeli geçişin yeniden düzenlendiğini, sigortalıların prim ödeme gün sayısını doldurmuş olsalar dahi emekli aylığından yararlanabilmek için öngörülen yaş koşulunu sağlayana kadar beklemek zorunda kaldığını kaydetti.  Kazanılmış hakların bir gecede yasa ile gasp edildiğini bildiren Bulut, yüz binlerce vatandaşın mağdur olduğunu,  prim gün sayısını dolduranların yaş beklemek zorunda kaldığını bildirdi. SARAY, EYT’LİLERİ GÖRMÜYOR CHP olarak EYT’nin sorunlarının çözümünü seçim beyannamelerine de koyduklarını, emeklilikte yaşa takılanların haklarının iadesi için mücadele ettiklerini belirten Bulut, iktidarın ve seçim beyannamesine koyduğu halde küçük ortağının, Genel Kurul’da teklifleri reddettiğini, verdikleri Kanun Tekliflerinin, Komisyon gündemine bile alınmadığını kaydetti. Saray’ın EYT’lileri görmediğini belirten Bulut, “Har vurup harman savuran, yazlık-kışlık saraylara, uçaklara, yandaş müteahhitlere gelince kesenin ağzını açan Saray, konu emeklilikte yaşa takılanlar olunca kaynak yok diyor” dedi. EYT’LİLERE HAKSIZLIK YAPILIYOR Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hakkını arayan emeklilikte yaşa takılanlar için “fırsatçı” ifadesini kullandığını hatırlatan Bulut, “Burada, bir fırsatçılık yok. Ciddi bir haksızlık var. Yıllardır EYT’liler bu haksızlığın giderilmesini dile getiriyor. Örgütlü bir şekilde kendi haklarını istiyorlar. İş yaşamına başladıkları hakların emekliliğe kadar devam etmesi gerekiyor. Çalışmayı cezalandıran, haklarını vermeyen bu EYT yasasının değişmesi gerekiyor. Genel başkanımız başta olmak üzere CHP olarak ilk günden bu yana, EYT’lilerin hakkını iktidara geldiğimizde vereceğimizi ifade ettik. EYT’lilerin yanındayız, haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Yasanın geriye dönük işletilmesiyle bir gecede emeklilik hakları gasp edilen EYT mağdurlarının sorunlarını CHP iktidarında çözeceğiz” dedi.

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği Adana Şube yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. EYT sorununun, yaşanan mağduriyetin ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda Bulut, “Haklı mücadelenizin yanındayız. Yasanın geriye dönük işletilmesiyle bir gecede emeklilik hakları gasp edilen EYT mağdurlarının sorunlarını CHP iktidarında çözeceğiz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği Adana Şube yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. EYT’lilerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Bulut, EYT’lilerin kazanılmış haklarının geri alınması yönündeki mücadeleyi birlikte yürüteceklerini kaydetti.

HAKLAR, YASA İLE GASP EDİLDİ

EYT mağdurlarının sorunlarını dinleyen Bulut, 1999 yılında yürürlüğe konan 4447 Sayılı Kanun ve 2002 yılında çıkarılan 4759 Sayılı Kanun’la emeklilikte kademeli geçişin yeniden düzenlendiğini, sigortalıların prim ödeme gün sayısını doldurmuş olsalar dahi emekli aylığından yararlanabilmek için öngörülen yaş koşulunu sağlayana kadar beklemek zorunda kaldığını kaydetti.  Kazanılmış hakların bir gecede yasa ile gasp edildiğini bildiren Bulut, yüz binlerce vatandaşın mağdur olduğunu,  prim gün sayısını dolduranların yaş beklemek zorunda kaldığını bildirdi.

SARAY, EYT’LİLERİ GÖRMÜYOR

CHP olarak EYT’nin sorunlarının çözümünü seçim beyannamelerine de koyduklarını, emeklilikte yaşa takılanların haklarının iadesi için mücadele ettiklerini belirten Bulut, iktidarın ve seçim beyannamesine koyduğu halde küçük ortağının, Genel Kurul’da teklifleri reddettiğini, verdikleri Kanun Tekliflerinin, Komisyon gündemine bile alınmadığını kaydetti. Saray’ın EYT’lileri görmediğini belirten Bulut, “Har vurup harman savuran, yazlık-kışlık saraylara, uçaklara, yandaş müteahhitlere gelince kesenin ağzını açan Saray, konu emeklilikte yaşa takılanlar olunca kaynak yok diyor” dedi.

EYT’LİLERE HAKSIZLIK YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hakkını arayan emeklilikte yaşa takılanlar için “fırsatçı” ifadesini kullandığını hatırlatan Bulut, “Burada, bir fırsatçılık yok. Ciddi bir haksızlık var. Yıllardır EYT’liler bu haksızlığın giderilmesini dile getiriyor. Örgütlü bir şekilde kendi haklarını istiyorlar. İş yaşamına başladıkları hakların emekliliğe kadar devam etmesi gerekiyor. Çalışmayı cezalandıran, haklarını vermeyen bu EYT yasasının değişmesi gerekiyor. Genel başkanımız başta olmak üzere CHP olarak ilk günden bu yana, EYT’lilerin hakkını iktidara geldiğimizde vereceğimizi ifade ettik. EYT’lilerin yanındayız, haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Yasanın geriye dönük işletilmesiyle bir gecede emeklilik hakları gasp edilen EYT mağdurlarının sorunlarını CHP iktidarında çözeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.