Bulut: Hastalar için izolasyon merkezleri oluşturulsun

SİYASET 20.08.2020 - 15:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1574+ kez okundu.
 

Bulut: Hastalar için izolasyon merkezleri oluşturulsun

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 ayı geçen pandemi sürecinde sağlık emekçilerinin iş yükü nedeniyle yorgun düştüğünü ve yıprandığını söyledi. Bulut, sağlık emekçilerinin ödüllendirilmesi ve motivasyonun sağlanması için 3600 ek gösterge verilmesi ve kadrolarının artırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı.  Hasta yoğunluğu nedeniyle, koronavirüse yakalanan vatandaşların evlerine gönderildiğini belirten Bulut, sahra hastaneleri gibi izolasyon merkezleri oluşturulması gerektiğini de kaydetti. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 ayı geçen pandemi sürecinde sağlık emekçilerinin yorgun düştüğünü ve yıprandığını söyledi. Bu süreçte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, "hakları ödenmez" dediği sağlık emekçilerinin, gerçekten de haklarının ödenmediğini kaydeden Bulut, “Personel yetersizliği ve aşırı vaka sayısı nedeniyle gece gündüz çalışan sağlık emekçilerinin nöbetler başta olmak üzere iş yoğunluğu artmış, aşırı iş yükü sağlık emekçilerini olumsuz etkilemiştir” dedi. SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 3600 EK GÖSTERGE Sağlık çalışanlarının yaptıkları işi daha şevkle yapması için, sağlık emekçilerinin ödüllendirilmesi ve motivasyonun yenide sağlanması gerektiğinin altını çizen Bulut, istisnasız tüm sağlık emekçilerine düşük ücret almaması ve emeklilikte maaşlarının yarısını kaybetmemesini sağlamak için 3600 ek gösterge verilmesini ve ayırım yapmadan çift maaş verilmesini istedi. ATAMALAR YAPILSIN CHP’li Bulut, sağlık emekçilerine beş yıla bir yıpranma payı ve bu yıl salgın sürecinden kaynaklı bir yıl yıpranma payı verilmesi için Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı. Hastanede yoğunlukla boğuşan sağlık çalışanlarının da, sağlık mezunu olup iş bulamayan gençlerinde atama beklediğini kaydeden Bulut, eksik kadrolar için bir an önce atama yapılması gerektiğini ifade etti. İZOLASYON MERKEZLERİ OLUŞTURULSUN Adana’daki sahra hastanesi tartışmalarını da hatırlatan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Artan vakalar nedeniyle hastanelerdeki Covid 19 üniteleri yoğun bakımdaki yataklar doluluk oranına ulaştı. Solunum zorluğu, nefes darlığı, beslenme zorluğu yoksa hastanın, hastaneye yatışı yapılmıyor. Hastadan kendisini evde izole edilmesi isteniyor. Bu hastanın sağlık personeli eksikliğinden dolayı takibi yeterince yapılamıyor. Adana Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan ve ihtiyaç duyulması halinde kullanılması öngörülen sahra hastanesinin ne kadar doğru bir iş olduğunu gördük. Hastayı eve göndermek yerine, kurulacak sahra hastaneleri izolasyon merkezleri olarak kullanılabilir. Böylelikle bulaşın da önüne geçilebilir” dedi.        

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 ayı geçen pandemi sürecinde sağlık emekçilerinin iş yükü nedeniyle yorgun düştüğünü ve yıprandığını söyledi. Bulut, sağlık emekçilerinin ödüllendirilmesi ve motivasyonun sağlanması için 3600 ek gösterge verilmesi ve kadrolarının artırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı.  Hasta yoğunluğu nedeniyle, koronavirüse yakalanan vatandaşların evlerine gönderildiğini belirten Bulut, sahra hastaneleri gibi izolasyon merkezleri oluşturulması gerektiğini de kaydetti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 ayı geçen pandemi sürecinde sağlık emekçilerinin yorgun düştüğünü ve yıprandığını söyledi. Bu süreçte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, "hakları ödenmez" dediği sağlık emekçilerinin, gerçekten de haklarının ödenmediğini kaydeden Bulut, “Personel yetersizliği ve aşırı vaka sayısı nedeniyle gece gündüz çalışan sağlık emekçilerinin nöbetler başta olmak üzere iş yoğunluğu artmış, aşırı iş yükü sağlık emekçilerini olumsuz etkilemiştir” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 3600 EK GÖSTERGE

Sağlık çalışanlarının yaptıkları işi daha şevkle yapması için, sağlık emekçilerinin ödüllendirilmesi ve motivasyonun yenide sağlanması gerektiğinin altını çizen Bulut, istisnasız tüm sağlık emekçilerine düşük ücret almaması ve emeklilikte maaşlarının yarısını kaybetmemesini sağlamak için 3600 ek gösterge verilmesini ve ayırım yapmadan çift maaş verilmesini istedi.

ATAMALAR YAPILSIN

CHP’li Bulut, sağlık emekçilerine beş yıla bir yıpranma payı ve bu yıl salgın sürecinden kaynaklı bir yıl yıpranma payı verilmesi için Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı. Hastanede yoğunlukla boğuşan sağlık çalışanlarının da, sağlık mezunu olup iş bulamayan gençlerinde atama beklediğini kaydeden Bulut, eksik kadrolar için bir an önce atama yapılması gerektiğini ifade etti.

İZOLASYON MERKEZLERİ OLUŞTURULSUN

Adana’daki sahra hastanesi tartışmalarını da hatırlatan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Artan vakalar nedeniyle hastanelerdeki Covid 19 üniteleri yoğun bakımdaki yataklar doluluk oranına ulaştı. Solunum zorluğu, nefes darlığı, beslenme zorluğu yoksa hastanın, hastaneye yatışı yapılmıyor. Hastadan kendisini evde izole edilmesi isteniyor. Bu hastanın sağlık personeli eksikliğinden dolayı takibi yeterince yapılamıyor. Adana Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan ve ihtiyaç duyulması halinde kullanılması öngörülen sahra hastanesinin ne kadar doğru bir iş olduğunu gördük. Hastayı eve göndermek yerine, kurulacak sahra hastaneleri izolasyon merkezleri olarak kullanılabilir. Böylelikle bulaşın da önüne geçilebilir” dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.