Bulut: Korona hastaları toplu taşımla evine gidiyor

SİYASET 19.08.2020 - 11:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1783+ kez okundu.
 

Bulut: Korona hastaları toplu taşımla evine gidiyor

    CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi döneminde 1 Haziran’da “ yeni normal” adı altında başlatılan sürecin toplumda adeta “kuralsızlığa” dönüştüğünü söyledi. Sahada hizmet veren sağlık çalışanlarından edindiği bilgiyi aktaran Bulut, “Adana’da hastaneler neredeyse doluluk oranına ulaştığı için, vatandaş kendi imkanları ile toplu taşıma aracına binip evine gidiyor” dedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi döneminde 1 Haziran’da ekonomik kaygılar nedeniyle “yeni normal” adı altında başlatılan sürecin toplumda adeta “kuralsızlığa” dönüştüğünü söyledi. 1 Haziran sonrası pandemi tehlikesi ortadan kalkmış gibi davranıldığını kaydeden Bulut, “Vaka sayısı çok daha fazla arttığı zaman süreci yönetemeyecek hale geliriz” dedi. KURALSIZLIK, KURAL OLDU Bütün alanların pandemi tehdidi yokmuşçasına normal hale getirilmesinin faciaya davetiye çıkarmak anlamına geldiğini kaydeden Bulut, kısıtlamaların kaldırıldığı 1 Haziran sonrasının, vatandaş tarafından bir kuralsızlıklar dönemi olarak algılandığını bildirdi.  Koronavirüslü bir hastanın hastanede yatırılmadığında topluma karıştığını, hastanın evinde hangi koşullarda kalacağına dair bir kural olmadığını kaydeden Bulut, Kırklareli’nde korona virüs nedeniyle karantinada olması gereken bir vatandaşın çiğköfte satarken ihbar üzerine yakalandığını belirtti.   COVİD 19 HASTASI ÇİĞKÖFTE SATARKEN YAKALANDI Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Örneğin; asansöre kaç kişi binecek, belli değil. Düğün salonu açılıyor; oyun oynamaya engel olunmuyor. Toplu taşımada benzeri olumsuzluklar yaşanıyor. Örneğin, Kırklareli’nde korona virüs nedeniyle karantinada olması gereken bir vatandaş çiğköfte satarken yakalandı. Kısaca pandemide yöntem olarak tedbirlerin altına bir kural konulmadı. Toplum tedbirleri tavsiye gibi algıladı. Tedbirlerin, daha sistemli ve uygulanabilir hale getirilmesi gerekiyor. Mesele sadece kural koymak değil, denetlemektir” ifadelerini kullandı.  HASTALAR TOPLU TAŞIMLA EVE GİDİYOR Sahada hizmet veren sağlık çalışanlarından edindiği bilgiyi aktaran Bulut, “Adana’da hastaneler doluluk oranında ulaştığı için, solunum zorluğu, nefes darlığı, beslenme zorluğu yoksa hastane yatışı yapılmıyor. Vatandaş kendi imkanları ile toplu taşıma aracına binip evine gidiyor. Hastaya 5 günlük ilaç veriliyor rahatsızlığın olursa doktorunu ara gel deniliyor. Aile hekimleri telefonla takip ediyor ancak gerçekten evde kalıyor mu belli değil. Ailedeki diğer bireylere semptom göstermiyorsa test yapılmıyor” dedi. SÜREÇ ŞEFFAF YÖNETİLMİYOR Sağlık Bakanlığı’nın süreci şeffaf yönetmediğini kaydeden Bulut, Adana’da hastanede kaç kişinin Covid 19 tedavisi gördüğünü, kaç kişinin evde izole edildiğini, kamu hastanelerinin yatak sayısının, test sayısının yeterli olup olmadığını kimsenin bilmediğini bildirdi.

 

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi döneminde 1 Haziran’da “ yeni normal” adı altında başlatılan sürecin toplumda adeta “kuralsızlığa” dönüştüğünü söyledi. Sahada hizmet veren sağlık çalışanlarından edindiği bilgiyi aktaran Bulut, “Adana’da hastaneler neredeyse doluluk oranına ulaştığı için, vatandaş kendi imkanları ile toplu taşıma aracına binip evine gidiyor” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi döneminde 1 Haziran’da ekonomik kaygılar nedeniyle “yeni normal” adı altında başlatılan sürecin toplumda adeta “kuralsızlığa” dönüştüğünü söyledi. 1 Haziran sonrası pandemi tehlikesi ortadan kalkmış gibi davranıldığını kaydeden Bulut, “Vaka sayısı çok daha fazla arttığı zaman süreci yönetemeyecek hale geliriz” dedi.

KURALSIZLIK, KURAL OLDU

Bütün alanların pandemi tehdidi yokmuşçasına normal hale getirilmesinin faciaya davetiye çıkarmak anlamına geldiğini kaydeden Bulut, kısıtlamaların kaldırıldığı 1 Haziran sonrasının, vatandaş tarafından bir kuralsızlıklar dönemi olarak algılandığını bildirdi.  Koronavirüslü bir hastanın hastanede yatırılmadığında topluma karıştığını, hastanın evinde hangi koşullarda kalacağına dair bir kural olmadığını kaydeden Bulut, Kırklareli’nde korona virüs nedeniyle karantinada olması gereken bir vatandaşın çiğköfte satarken ihbar üzerine yakalandığını belirtti.  

COVİD 19 HASTASI ÇİĞKÖFTE SATARKEN YAKALANDI

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Örneğin; asansöre kaç kişi binecek, belli değil. Düğün salonu açılıyor; oyun oynamaya engel olunmuyor. Toplu taşımada benzeri olumsuzluklar yaşanıyor. Örneğin, Kırklareli’nde korona virüs nedeniyle karantinada olması gereken bir vatandaş çiğköfte satarken yakalandı. Kısaca pandemide yöntem olarak tedbirlerin altına bir kural konulmadı. Toplum tedbirleri tavsiye gibi algıladı. Tedbirlerin, daha sistemli ve uygulanabilir hale getirilmesi gerekiyor. Mesele sadece kural koymak değil, denetlemektir” ifadelerini kullandı. 

HASTALAR TOPLU TAŞIMLA EVE GİDİYOR

Sahada hizmet veren sağlık çalışanlarından edindiği bilgiyi aktaran Bulut, “Adana’da hastaneler doluluk oranında ulaştığı için, solunum zorluğu, nefes darlığı, beslenme zorluğu yoksa hastane yatışı yapılmıyor. Vatandaş kendi imkanları ile toplu taşıma aracına binip evine gidiyor. Hastaya 5 günlük ilaç veriliyor rahatsızlığın olursa doktorunu ara gel deniliyor. Aile hekimleri telefonla takip ediyor ancak gerçekten evde kalıyor mu belli değil. Ailedeki diğer bireylere semptom göstermiyorsa test yapılmıyor” dedi.

SÜREÇ ŞEFFAF YÖNETİLMİYOR

Sağlık Bakanlığı’nın süreci şeffaf yönetmediğini kaydeden Bulut, Adana’da hastanede kaç kişinin Covid 19 tedavisi gördüğünü, kaç kişinin evde izole edildiğini, kamu hastanelerinin yatak sayısının, test sayısının yeterli olup olmadığını kimsenin bilmediğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.