Bulut: Pandemide 29 eczacı ve 7 eczacı teknisyeni hayatını kaybetti

SİYASET 07.12.2020 - 12:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1899+ kez okundu.
 

Bulut: Pandemide 29 eczacı ve 7 eczacı teknisyeni hayatını kaybetti

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandeminin başladığı mart ayından bu yana 29 eczacı ve 7 eczacı teknisyeninin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Bulut, eczacıların ve eczane çalışanlarının temaslı olsun olmasın düzenli aralıklarla testten geçirilmesini, koruyucu ekipman desteği sağlanmasını istedi. CHP’nin eczacı kökenli Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Covid 19 nedeniyle artan sağlık çalışanları ölümlerindeki artışa dikkat çekti. Pandeminin başladığı mart ayından bu yana yüzlerce sağlık emekçisinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydeden Bulut, vatandaşa kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti sunan, halkın ilk müracaat ettiği sağlık kuruluşları olan eczanelerin, bulaş riskinin de en fazla olduğu yerlerden birisi olduğunu bildirdi. 29 ECZACI VE 7 ECZACI TEKNİSYENİ HAYATINI KAYBETTİ Koronavirüsün birinci basamak sağlık hizmeti veren eczacıları tehdit ettiğini belirten Bulut, pandeminin görüldüğü günden bu yana 29 eczacı ve 7 eczacı teknisyeninin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Eczanelerin kendi imkanlarıyla aldığı bireysel tedbirlerin işe yaramadığını kaydeden Bulut, “Burada en büyük görev Sağlık Bakanlığı’na düşüyor. Salgının başladığı günden itibaren uyardık. Eczanelere ve eczane çalışanlarına düzenli aralıklarla koruyucu ekipman desteği sağlanmalı; eczacılara ve eczane çalışanlarına temaslı olsun olmasın düzenli aralıklarla testten geçirilmeli; bulaş riskini ortadan kaldırmak için kâğıt ortamda düzenlenen reçeteler kaldırılmalı, tamamen elektronik reçete sistemine geçilmelidir” dedi. SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKLARI TESLİM EDİLMELİ CHP olarak Covid 19’un meslek hastalığı olması, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin şehit sayılmasına yönelik Kanun Teklifi verdiklerini hatırlatan Bulut, “Pandemide sağlık emekçileri toplum sağlığını korumak için canı pahasına mücadele etti, bu süreçte birçok sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Artan iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler nedeniyle sağlıkçıların tükenme noktasına geldi. İktidar, hakları ödenemez dedikleri sağlıkçıların haklarını ödemelidir. Bir an önce Kanun Tekliflerimiz komisyonda görüşülmeli, Genel Kurul gündemine getirilmelidir” ifadelerini kullandı.    

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandeminin başladığı mart ayından bu yana 29 eczacı ve 7 eczacı teknisyeninin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Bulut, eczacıların ve eczane çalışanlarının temaslı olsun olmasın düzenli aralıklarla testten geçirilmesini, koruyucu ekipman desteği sağlanmasını istedi.

CHP’nin eczacı kökenli Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Covid 19 nedeniyle artan sağlık çalışanları ölümlerindeki artışa dikkat çekti. Pandeminin başladığı mart ayından bu yana yüzlerce sağlık emekçisinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydeden Bulut, vatandaşa kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti sunan, halkın ilk müracaat ettiği sağlık kuruluşları olan eczanelerin, bulaş riskinin de en fazla olduğu yerlerden birisi olduğunu bildirdi.

29 ECZACI VE 7 ECZACI TEKNİSYENİ HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüsün birinci basamak sağlık hizmeti veren eczacıları tehdit ettiğini belirten Bulut, pandeminin görüldüğü günden bu yana 29 eczacı ve 7 eczacı teknisyeninin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Eczanelerin kendi imkanlarıyla aldığı bireysel tedbirlerin işe yaramadığını kaydeden Bulut, “Burada en büyük görev Sağlık Bakanlığı’na düşüyor. Salgının başladığı günden itibaren uyardık. Eczanelere ve eczane çalışanlarına düzenli aralıklarla koruyucu ekipman desteği sağlanmalı; eczacılara ve eczane çalışanlarına temaslı olsun olmasın düzenli aralıklarla testten geçirilmeli; bulaş riskini ortadan kaldırmak için kâğıt ortamda düzenlenen reçeteler kaldırılmalı, tamamen elektronik reçete sistemine geçilmelidir” dedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKLARI TESLİM EDİLMELİ

CHP olarak Covid 19’un meslek hastalığı olması, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin şehit sayılmasına yönelik Kanun Teklifi verdiklerini hatırlatan Bulut, “Pandemide sağlık emekçileri toplum sağlığını korumak için canı pahasına mücadele etti, bu süreçte birçok sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Artan iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler nedeniyle sağlıkçıların tükenme noktasına geldi. İktidar, hakları ödenemez dedikleri sağlıkçıların haklarını ödemelidir. Bir an önce Kanun Tekliflerimiz komisyonda görüşülmeli, Genel Kurul gündemine getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.