Bulut'tan Sarıçam'daki çevre kirliliği için bir çağrı daha

GÜNDEM 08.08.2019 - 14:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2640+ kez okundu.
 

Bulut'tan Sarıçam'daki çevre kirliliği için bir çağrı daha

  ADANA/CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, mülteci kampının atıklarının dereye karışması sonucu oluşan çevre kirliliğinin boyutlarını yerinde tespit etti. Konuyla ilgili daha önce soru önergesi veren Bulut, “Çevre kirliliği hala devam ediyor. Kirliliğin boyutları daha da artmadan bir an önce önlem alınması çağrımızı tekrarlıyoruz” dedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sarıçam Belediye Meclis Üyesi İsmail Korkmaz ve Göztepe Mahalle Muhtarı Güner Ateş ve İlçe Başkan Yardımcısı Veli Tilki ile birlikte mülteci kampının atıklarının Bolcalı Deresi’ne karışması sonucu oluşan çevre kirliliğinin boyutlarını inceledi. Yaklaşık iki ay önce TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren ancak yanıt alamayan Bulut, Bolcalı Deresi’ndeki kirliliğin hala devam ettiğini kaydetti. İKTİDARIN ÇEVRE KONUSUNDA SİCİLİ BOZUK İktidarın çevre ve sağlık konusunda sicilinin bozuk olduğunu söyleyen Bulut, temel sorunun Türkiye’nin en büyük konteyner kenti niteliğinde olan Sarıçam’daki mülteci kampının kapasitesinin çok üzerinde 35-40 bin arası mülteciyi barındırmasından kaynaklandığını belirtti. KONTEYNER ALT YAPISI YETERSİZ KALIYOR Aşırı kapasite nedeniyle evsel atık ve pis suların toplandığı arıtma tesisinin yetersiz kaldığını kaydeden Bulut, “Kirliliği yerinde tespit ettik. Bolcalı Deresi çevrede bulunan tarım arazilerini ve insan sağlığını tehdit eder hale geldi. Mahalleli bu kirlilikten rahatsız. Bu dere tarlaların ve hayvanların sulanmasında kullanılıyor. Yetkilileri iki ay önce göreve çağırdık ama çağrımıza yanıt vermediler” dedi. BİR KEZ DAHA ÇAĞRI YAPTI Bölgede çok ciddi yatırımlar yapıldığını, sera kurulduğunu, bir ekonomi yaratıldığını kaydeden Bulut, aynı hassasiyetin konteyner oluşturulurken gösterilmediğini bildirdi. Bir kez daha yetkililere çağrı yapan CHP’li Bulut, “Çevre kirliliğinin boyutları artmadan acil önlem alınsın” ifadelerini kullandı.

 

ADANA/CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, mülteci kampının atıklarının dereye karışması sonucu oluşan çevre kirliliğinin boyutlarını yerinde tespit etti. Konuyla ilgili daha önce soru önergesi veren Bulut, “Çevre kirliliği hala devam ediyor. Kirliliğin boyutları daha da artmadan bir an önce önlem alınması çağrımızı tekrarlıyoruz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sarıçam Belediye Meclis Üyesi İsmail Korkmaz ve Göztepe Mahalle Muhtarı Güner Ateş ve İlçe Başkan Yardımcısı Veli Tilki ile birlikte mülteci kampının atıklarının Bolcalı Deresi’ne karışması sonucu oluşan çevre kirliliğinin boyutlarını inceledi. Yaklaşık iki ay önce TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren ancak yanıt alamayan Bulut, Bolcalı Deresi’ndeki kirliliğin hala devam ettiğini kaydetti.

İKTİDARIN ÇEVRE KONUSUNDA SİCİLİ BOZUK

İktidarın çevre ve sağlık konusunda sicilinin bozuk olduğunu söyleyen Bulut, temel sorunun Türkiye’nin en büyük konteyner kenti niteliğinde olan Sarıçam’daki mülteci kampının kapasitesinin çok üzerinde 35-40 bin arası mülteciyi barındırmasından kaynaklandığını belirtti.

KONTEYNER ALT YAPISI YETERSİZ KALIYOR

Aşırı kapasite nedeniyle evsel atık ve pis suların toplandığı arıtma tesisinin yetersiz kaldığını kaydeden Bulut, “Kirliliği yerinde tespit ettik. Bolcalı Deresi çevrede bulunan tarım arazilerini ve insan sağlığını tehdit eder hale geldi. Mahalleli bu kirlilikten rahatsız. Bu dere tarlaların ve hayvanların sulanmasında kullanılıyor. Yetkilileri iki ay önce göreve çağırdık ama çağrımıza yanıt vermediler” dedi.

BİR KEZ DAHA ÇAĞRI YAPTI

Bölgede çok ciddi yatırımlar yapıldığını, sera kurulduğunu, bir ekonomi yaratıldığını kaydeden Bulut, aynı hassasiyetin konteyner oluşturulurken gösterilmediğini bildirdi. Bir kez daha yetkililere çağrı yapan CHP’li Bulut, “Çevre kirliliğinin boyutları artmadan acil önlem alınsın” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.