Burun tıkanıklığına doğal çözüm: Ev yapımı burun spreyi

26.11.2017 - 14:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1524+ kez okundu.
 

Burun tıkanıklığına doğal çözüm: Ev yapımı burun spreyi

Kışın getirdiği sıkıntılardan biri de burun tıkanıklığı. Bunun için kimyasal içeren burun spreyleri yerine ev yapımı sprey kullanmak istemez misiniz? Burun tıkanıklığı için 3 malzemeli doğal burun spreyi Nefes almayı ve rahat uyumayı engellediği gibi baş ağrısı da yapar burun tıkanıklığı. Çareyi hemen burun spreylerinde alırız ama aslında evde yapılabilecek ve sadece 3 malzeme ile hazırlanabilen doğal burun spreyi yapmak oldukça kolay. Malzemeler 1/4 Tatlı Kaşığı Tuz 1/4 Tatlı Kaşığı Karbonat 1/2 Çay bardağı su Yapılışı Çay bardağının yarısı kadar su kaynatın ve dinlendirin. Ardından 1/4 tatlı kaşığı tuz ve 1/4 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyin. Uygulanışı Doğal spreyi uygularken önce bir burnunuzun deliğini kapayın ve karışımı açık olan burun deliğinize şırınga ya da benzeri bir araç kullanarak fışkırtın. Aynı işlemi diğer burun deliği için de yapın. İsterseniz suyu avucunuza koyarak burnunuzun içine de çekebilirsiniz. Bu karışım burun tıkanıklığına karşı oldukça etkili olacaktır. Not: Herhangi bir sağlık problemi olanlar bu tür karışımlar için mutlaka önce doktoruna danışmalılar.    

Kışın getirdiği sıkıntılardan biri de burun tıkanıklığı. Bunun için kimyasal içeren burun spreyleri yerine ev yapımı sprey kullanmak istemez misiniz?

Burun tıkanıklığı için 3 malzemeli doğal burun spreyi

Nefes almayı ve rahat uyumayı engellediği gibi baş ağrısı da yapar burun tıkanıklığı. Çareyi hemen burun spreylerinde alırız ama aslında evde yapılabilecek ve sadece 3 malzeme ile hazırlanabilen doğal burun spreyi yapmak oldukça kolay.

Malzemeler

1/4 Tatlı Kaşığı Tuz
1/4 Tatlı Kaşığı Karbonat
1/2 Çay bardağı su

Yapılışı

Çay bardağının yarısı kadar su kaynatın ve dinlendirin.

Ardından 1/4 tatlı kaşığı tuz ve 1/4 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyin.

Uygulanışı

Doğal spreyi uygularken önce bir burnunuzun deliğini kapayın ve karışımı açık olan burun deliğinize şırınga ya da benzeri bir araç kullanarak fışkırtın. Aynı işlemi diğer burun deliği için de yapın.

İsterseniz suyu avucunuza koyarak burnunuzun içine de çekebilirsiniz. Bu karışım burun tıkanıklığına karşı oldukça etkili olacaktır.

Not: Herhangi bir sağlık problemi olanlar bu tür karışımlar için mutlaka önce doktoruna danışmalılar.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.