Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ABD ve İsrail’e ‘Kudüs’ tepkisi

GÜNDEM 11.12.2017 - 12:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1085+ kez okundu.
 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ABD ve İsrail’e ‘Kudüs’ tepkisi

  Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, ABD ve İsrail’i Kudüs meselesinden dolayı kınadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ederek, Ortadoğu’da yangının üzerine benzin döktüğünü söyledi.  TÜRKİYE’DEN SES ÇIKIYOR Adana Büyükşehir belediye meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu öncesi AK Partili Ozan Gülaçtı’nın İsrail ve ABD’yi ortak kınama kararına AK Parti’nin yanı sıra MHP ile CHP’li üyeler de destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İsrail'in gözünün toprağa doymadığını belirterek, “Kudüs tüm dinlerin ortak paydası, önemli bir yeri var. Bu konuda samimi ses yalnızca Türkiye'den geliyor. Dünyadan da dostlar alışverişte görsün mahiyetinde cılız açıklamalar var” diye konuştu.    ORTADOĞU’DA YARALAR SARILMADI  Başkan Sözlü, 9 Aralık 1917'de Kudüs'ün Osmanlı Devleti'nin elinden çıktığını hatırlatarak, Ortadoğu'da hala yaraların sarılmadığını söyledi. ABD'nin hala terör örgütü PKK'ya silah verdiğini dile getiren Sözlü, “Sıkıntılarımızı gidermenin yolu ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmaktır, başka çaremiz yok” dedi. CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile CHP’li meclis üyesi Yusuf Akıncı da Kudüs’te yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu arada, ortak kınama kararı da mecliste oy birliğiyle kabul edildi.  Meclis, ayrıca değişik konulara ait 12 gündem maddesini komisyonlara havale etti.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, ABD ve İsrail’i Kudüs meselesinden dolayı kınadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ederek, Ortadoğu’da yangının üzerine benzin döktüğünü söyledi. 

TÜRKİYE’DEN SES ÇIKIYOR
Adana Büyükşehir belediye meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu öncesi AK Partili Ozan Gülaçtı’nın İsrail ve ABD’yi ortak kınama kararına AK Parti’nin yanı sıra MHP ile CHP’li üyeler de destek verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İsrail'in gözünün toprağa doymadığını belirterek, “Kudüs tüm dinlerin ortak paydası, önemli bir yeri var. Bu konuda samimi ses yalnızca Türkiye'den geliyor. Dünyadan da dostlar alışverişte görsün mahiyetinde cılız açıklamalar var” diye konuştu. 
 
ORTADOĞU’DA YARALAR SARILMADI 
Başkan Sözlü, 9 Aralık 1917'de Kudüs'ün Osmanlı Devleti'nin elinden çıktığını hatırlatarak, Ortadoğu'da hala yaraların sarılmadığını söyledi. ABD'nin hala terör örgütü PKK'ya silah verdiğini dile getiren Sözlü, “Sıkıntılarımızı gidermenin yolu ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmaktır, başka çaremiz yok” dedi. CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile CHP’li meclis üyesi Yusuf Akıncı da Kudüs’te yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu arada, ortak kınama kararı da mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 
Meclis, ayrıca değişik konulara ait 12 gündem maddesini komisyonlara havale etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.