Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına mesai ücretleri dışında borcu yok!

SİYASET 10.01.2019 - 17:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1989+ kez okundu.
 

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına mesai ücretleri dışında borcu yok!

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına kadroya alınan taşeron işçiler de dahil olmak üzere mesai ödemeleri dışında bir borcu olmadığını söyledi. Cevheri Bucak, Meclis toplantısında konuya ilişkin bir meclis üyesinin sorusuna cevap verdi. Cevheri Bucak, “Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük işçi ücreti 2 bin 376 lirayı buluyor. Mesai ücreti dışında çalışma arkadaşlarımıza borcumuz yok” dedi. Cevheri Bucak, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne denk gelmesi dolayısıyla gazeteciler için yaş pasta ikramı yaptırdı. Büyükşehir çalışanı Ömürcan Gök’ün getirdiği pastayı gazeteci kökenli meclis üyeleri Mehmet Esendemir, Vedat Gündoğan, Meclis Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, CHP’li Ulaş Çetinkaya ile Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli ve İlkhaber Gazetesi Muhabiri Bayram Bulut birlikte kesti. Başkanvekili Ramazan Akyürek ise bu sırada Egemen Gazetesi Muhabiri Ziya İpek’in fotoğraf makinesiyle bu anı görüntüledi. Meclis üyeleri CHP’li Mehmet Esendemir, MHP’li Ramazan Akyürek ile AK Partili Cumali Altınöz ve CHP’li Ulaş Çetinkaya, gazeteciler günün ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündemdeki 12 madde de komisyonlara havale edildi. Gazetecileri konuştular Adana Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutlayıp, “Çalışan, emek veren tüm bu meslekten ekmeğini kazanan gazetecilerin bayramını kutluyorum. Cezaevlerinde bulunan gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili MHP’li Ramazan Akyürek, tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Akyürek, “Bu dönemde çalışan gazeteciler bir elin parmakları kadar düştü. Ajans gazeteciliği dönemine geçildi maalesef. Eskiden 10- 15 elemanla çıkan gazeteler şimdi 3-4 kişi ile çalışıyor. Çalışan gazeteciler iş bulamıyor. İletişim mezunları maalesef iş bulamıyorlar. Çalışanlar asgari ücretin bile altında alıyorlar. Şehirde kazananlar şehirden ekmek yiyenler gazetelere ilan reklam desteği de vermiyorlar.” Diye konuştu. Basının önemine vurgu yapan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ulaş Çetinkaya da “Bu meclis önemli bir görev yaptı. Ulusal medyaya ayrılmış bütçenin neredeyse daha fazlasını verdik. Yerel basının kalkınması için bunu yaptık.  Öncelikle yeni yılımızın ülkemize, şehrimize değerli katkılar vermesini temenni ediyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına kadroya alınan taşeron işçiler de dahil olmak üzere mesai ödemeleri dışında bir borcu olmadığını söyledi.

Cevheri Bucak, Meclis toplantısında konuya ilişkin bir meclis üyesinin sorusuna cevap verdi. Cevheri Bucak, “Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük işçi ücreti 2 bin 376 lirayı buluyor. Mesai ücreti dışında çalışma arkadaşlarımıza borcumuz yok” dedi.

Cevheri Bucak, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne denk gelmesi dolayısıyla gazeteciler için yaş pasta ikramı yaptırdı. Büyükşehir çalışanı Ömürcan Gök’ün getirdiği pastayı gazeteci kökenli meclis üyeleri Mehmet Esendemir, Vedat Gündoğan, Meclis Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, CHP’li Ulaş Çetinkaya ile Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli ve İlkhaber Gazetesi Muhabiri Bayram Bulut birlikte kesti. Başkanvekili Ramazan Akyürek ise bu sırada Egemen Gazetesi Muhabiri Ziya İpek’in fotoğraf makinesiyle bu anı görüntüledi. Meclis üyeleri CHP’li Mehmet Esendemir, MHP’li Ramazan Akyürek ile AK Partili Cumali Altınöz ve CHP’li Ulaş Çetinkaya, gazeteciler günün ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündemdeki 12 madde de komisyonlara havale edildi.

Gazetecileri konuştular

Adana Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutlayıp, “Çalışan, emek veren tüm bu meslekten ekmeğini kazanan gazetecilerin bayramını kutluyorum. Cezaevlerinde bulunan gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili MHP’li Ramazan Akyürek, tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Akyürek, “Bu dönemde çalışan gazeteciler bir elin parmakları kadar düştü. Ajans gazeteciliği dönemine geçildi maalesef. Eskiden 10- 15 elemanla çıkan gazeteler şimdi 3-4 kişi ile çalışıyor. Çalışan gazeteciler iş bulamıyor. İletişim mezunları maalesef iş bulamıyorlar. Çalışanlar asgari ücretin bile altında alıyorlar. Şehirde kazananlar şehirden ekmek yiyenler gazetelere ilan reklam desteği de vermiyorlar.” Diye konuştu.

Basının önemine vurgu yapan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ulaş Çetinkaya da “Bu meclis önemli bir görev yaptı. Ulusal medyaya ayrılmış bütçenin neredeyse daha fazlasını verdik. Yerel basının kalkınması için bunu yaptık.  Öncelikle yeni yılımızın ülkemize, şehrimize değerli katkılar vermesini temenni ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.