BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ DİKEN ÜSTÜNDE

GÜNDEM 30.07.2019 - 16:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1351+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ DİKEN ÜSTÜNDE

    Adana Büyükşehir Belediyesi’nde zaman zaman krize dönen işçi çıkışlarına binin üzerinde daha isim ekleneceği iddia ediliyor.   SIRA BANA NE ZAMAN GELECEK? Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin büyük çoğunluğu tedirgin, kaygılı ve huzursuzluk içinde. Gece yarısı ya da hafta sonu bir cep telefonu mesajıyla iş akdi fesihleri bildirilen işçiler, “Bugün sıra bana gelecek mi?” diye kara kara düşünüyor.   ÇIKIŞLAR DURDURULACAK Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yakın kaynaklardan alınan bilgi ve sızan iddialara göre, çıkarılacak olanların listeleri neredeyse hazır. En az bin kişi işten çıkarılacak ve bunun ardından işçi çıkışları durdurulacak.   İŞÇİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR Birçok çalışan, “Ya bayramdan önce çıkarılırsam” endişesi taşıyor. Çıkarılan işçilerle ilgili “bankamatikçi” iddialarının da çöktüğü konuşuluyor. Bu arada daha once iş akitleri feshedilen işçiler işe iade davası açtı.   KARALAR NE DEMİŞTİ? CHP’li Zeydan Karalar, yerel seçimler öncesi katıldığı CNN Türk’teki televizyon programında şunları söylemişti: “Belediye başkanı olduğum bir yerde hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız. Zeydan başkan bir sürü adamı işten atacak deniliyor. Sevgili kardeşlerim, emeğiyle çalışan kardeşlerim, biz hayatımızın hiçbir alanında, hiç kimseyi işten atmadık. Tam tersi sırtında teri kurumadan maaşlarını veririz” demişti.    

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde zaman zaman krize dönen işçi çıkışlarına binin üzerinde daha isim ekleneceği iddia ediliyor.

 

SIRA BANA NE ZAMAN GELECEK?

Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin büyük çoğunluğu tedirgin, kaygılı ve huzursuzluk içinde. Gece yarısı ya da hafta sonu bir cep telefonu mesajıyla iş akdi fesihleri bildirilen işçiler, “Bugün sıra bana gelecek mi?” diye kara kara düşünüyor.

 

ÇIKIŞLAR DURDURULACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yakın kaynaklardan alınan bilgi ve sızan iddialara göre, çıkarılacak olanların listeleri neredeyse hazır. En az bin kişi işten çıkarılacak ve bunun ardından işçi çıkışları durdurulacak.

 

İŞÇİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Birçok çalışan, “Ya bayramdan önce çıkarılırsam” endişesi taşıyor. Çıkarılan işçilerle ilgili “bankamatikçi” iddialarının da çöktüğü konuşuluyor. Bu arada daha once iş akitleri feshedilen işçiler işe iade davası açtı.

 

KARALAR NE DEMİŞTİ?

CHP’li Zeydan Karalar, yerel seçimler öncesi katıldığı CNN Türk’teki televizyon programında şunları söylemişti: “Belediye başkanı olduğum bir yerde hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız. Zeydan başkan bir sürü adamı işten atacak deniliyor. Sevgili kardeşlerim, emeğiyle çalışan kardeşlerim, biz hayatımızın hiçbir alanında, hiç kimseyi işten atmadık. Tam tersi sırtında teri kurumadan maaşlarını veririz” demişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.