BÜYÜKŞEHİRE 292 MİLYONLUK EK BÜTÇE!

SİYASET 16.08.2018 - 17:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2536+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİRE 292 MİLYONLUK EK BÜTÇE!

Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin bazı yatırımları hayata geçirmek için istediği 292 milyonluk ek bütçe Meclis’ten geçti. AK Partili Cumali Altınöz, “Yeni yatımlara girişmek elbette ancak başlanmış yarım kalmış ve aksamış yatırımlar var.
Neden bunlar bitirilme çabasında değil de yeni yatırımlar için bir hazırlık yapılıyor. Bununla alakalı yeterli bir açıklamanın olduğunun düşünmüyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek ise belediyeyi 1, 4 milyar borçla devraldıklarını, belediyelerin asıl amacının vatandaşın hayatını kolaylaştırmak olduğunu, bunun için maddi boyuta bakmayıp vatandaşa hizmet etmenin derdinde olduklarını söyledi.  ARSA SATIŞLARI DA ÖNGÖRÜLÜYOR Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak başkanlığında biraraya geldi. Meclis’te Büyükşehir Belediyesi’nin ek ödeneğine AK Partili Cumali Altınöz tepki gösterdi. Ek ödenek ya da ek bütçe hazırlamanın belediyeler kanununda bulunduğunu hatırlatan Altınöz, “Elbette ki belediyeler kendisine her daim sıkıştığında ya da ödeneklerin yetmediği durumlarda ek bütçeler hazırlayabilir. Burada 292 milyonluk ek bütçe hazırlığı yapıldı. Bunun karşılığı olan arsa satışları da öngörülüyor. Bütçe hazırlamak, ayarlamak konusunda bir engel yok, ama bu niye böyle? Mevcut yatırımlara dikkat edilmeli” uyarısında bulundu.  ÇETİNKAYA: BÜYÜKŞEHİR İYİ YÖNETİLMİYOR CHP’li Ulaş Çetinkaya ise Adana Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediyeler sınıfında ikinci sırada yer almasının yanlış bilgiden kaynaklandığını söyledi. Çetinkaya, “Adana, Hazine’ye borcu olan belediyeler arasında ikinci. Ve en önemlisi vadesi gelmemiş borçlarla birlikte ikinci. 400 milyon dolar civarında sadece vadesi gelmemiş borç var. Müteahhitlik hizmetlerine giden giderler de borçlar arasındadır. Bu borçlar da gittikçe artabilir. Ama en önemlisi siyasi parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum; hafif raylı sistem Adana Büyükşehir Belediyesi’ne kaldığı sürece hangi parti gelirse gelsin yine ikinci borçlu belediyeyi bırakmayacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini rakamlarla açıkladıklarına dikkat çeken Çetinkaya, şehirde birkaç proje dışında kentin genel formunu değiştiren uygulamalar olmadığını ileri sürdü.  AKYÜREK ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, ek ödenek görüşmeleri sırasında büyükşehir belediyesine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Akyürek, belediyeyi 1,4 milyar TL borçla devraldıklarını hatırlatarak, belediyenin daha önce hizmet verdiği 4 bin kilometrekarelik alanın kendileri döneminde yeni yasayla coğrafi büyüklüğünün 14 bin 250 metrekareye ulaştığını bildirdi. Akyürek, “Adana’daki nüfusun tamamı belediyenin mücavir alanı oldu. Cumhuriyet tarihinden bu yana hizmet gitmemiş yerlere hizmet götürmek gibi bir yetkimiz oldu. Bu hizmetler mevcut bütçe ve borçla yürütülmüş” diye konuştu. Akyürek, ek bütçeyle Adana’nın trafik yükünü önemli ölçüde kapatması beklenen İlimyolu Bulvarı’nın tamamlanacağını,  Yavuzlar ve Galeria’yı birleştirecek Orhan Kemal köprüsü ile yine nehir üzerinde başka bir köprünün hayata geçirileceğini, Girne köprüsünün genişletilerek trafiğin daha düzenli sağlanmasının yolunun açılacağını anlattı. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, ek bütçe onandı.
Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin bazı yatırımları hayata geçirmek için istediği 292 milyonluk ek bütçe Meclis’ten geçti. AK Partili Cumali Altınöz, “Yeni yatımlara girişmek elbette ancak başlanmış yarım kalmış ve aksamış yatırımlar var.

Neden bunlar bitirilme çabasında değil de yeni yatırımlar için bir hazırlık yapılıyor. Bununla alakalı yeterli bir açıklamanın olduğunun düşünmüyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek ise belediyeyi 1, 4 milyar borçla devraldıklarını, belediyelerin asıl amacının vatandaşın hayatını kolaylaştırmak olduğunu, bunun için maddi boyuta bakmayıp vatandaşa hizmet etmenin derdinde olduklarını söyledi. 

ARSA SATIŞLARI DA ÖNGÖRÜLÜYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak başkanlığında biraraya geldi. Meclis’te Büyükşehir Belediyesi’nin ek ödeneğine AK Partili Cumali Altınöz tepki gösterdi. Ek ödenek ya da ek bütçe hazırlamanın belediyeler kanununda bulunduğunu hatırlatan Altınöz, “Elbette ki belediyeler kendisine her daim sıkıştığında ya da ödeneklerin yetmediği durumlarda ek bütçeler hazırlayabilir. Burada 292 milyonluk ek bütçe hazırlığı yapıldı. Bunun karşılığı olan arsa satışları da öngörülüyor. Bütçe hazırlamak, ayarlamak konusunda bir engel yok, ama bu niye böyle? Mevcut yatırımlara dikkat edilmeli” uyarısında bulundu. 
ÇETİNKAYA: BÜYÜKŞEHİR İYİ YÖNETİLMİYOR
CHP’li Ulaş Çetinkaya ise Adana Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediyeler sınıfında ikinci sırada yer almasının yanlış bilgiden kaynaklandığını söyledi. Çetinkaya, “Adana, Hazine’ye borcu olan belediyeler arasında ikinci. Ve en önemlisi vadesi gelmemiş borçlarla birlikte ikinci. 400 milyon dolar civarında sadece vadesi gelmemiş borç var. Müteahhitlik hizmetlerine giden giderler de borçlar arasındadır. Bu borçlar da gittikçe artabilir. Ama en önemlisi siyasi parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum; hafif raylı sistem Adana Büyükşehir Belediyesi’ne kaldığı sürece hangi parti gelirse gelsin yine ikinci borçlu belediyeyi bırakmayacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini rakamlarla açıkladıklarına dikkat çeken Çetinkaya, şehirde birkaç proje dışında kentin genel formunu değiştiren uygulamalar olmadığını ileri sürdü. 
AKYÜREK ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, ek ödenek görüşmeleri sırasında büyükşehir belediyesine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Akyürek, belediyeyi 1,4 milyar TL borçla devraldıklarını hatırlatarak, belediyenin daha önce hizmet verdiği 4 bin kilometrekarelik alanın kendileri döneminde yeni yasayla coğrafi büyüklüğünün 14 bin 250 metrekareye ulaştığını bildirdi. Akyürek, “Adana’daki nüfusun tamamı belediyenin mücavir alanı oldu. Cumhuriyet tarihinden bu yana hizmet gitmemiş yerlere hizmet götürmek gibi bir yetkimiz oldu. Bu hizmetler mevcut bütçe ve borçla yürütülmüş” diye konuştu. Akyürek, ek bütçeyle Adana’nın trafik yükünü önemli ölçüde kapatması beklenen İlimyolu Bulvarı’nın tamamlanacağını,  Yavuzlar ve Galeria’yı birleştirecek Orhan Kemal köprüsü ile yine nehir üzerinde başka bir köprünün hayata geçirileceğini, Girne köprüsünün genişletilerek trafiğin daha düzenli sağlanmasının yolunun açılacağını anlattı. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, ek bütçe onandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.