Büyükyalı İstanbul ünlü İtalyan Medici ailesinin günümüzdeki temsilcisini ağırladı

KÜLTÜR-SANAT 10.03.2018 - 07:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 5337+ kez okundu.
 

Büyükyalı İstanbul ünlü İtalyan Medici ailesinin günümüzdeki temsilcisini ağırladı

       Sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı İstanbul, bir tarafında İstanbul’un tarihi dokusu diğer tarafında deniz manzarası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Büyükyalı İstanbul’da yer alan ve yüz yılı aşkın süredir kamunun kullanımına kapalı olan tarihi yapılar tamamen aslına uygun restore edilerek hayata kazandırılacak ve bu yapılar hem eski İstanbul şehir dokusunu yansıtacak hem de kültür-sanat fonksiyonu ile insanların iyi ve keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar sunacak. Tarihi değerlerin topluma kazandırılması kapsamında, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın Floransa’daki Medici ailesine ait eserlerin Büyükyalı İstanbul’un sanat merkezinde sergilenmesi ve sanatsal eğitimler konusunda işbirliği yapmak üzere davet ettiği ünlü İtalyan Medici ailesinin günümüzdeki yaşayan temsilcisi Ottaviano de'Medici di Toscana di Ottajano, geçtiğimiz gün İstanbul’a geldi. Büyükyalı İstanbul projesini gezen Ottaviano de'Medici di Toscana di Ottajano,  projeden çok etkilendiğini belirterek “Bu yapılar tamamlandığında hem eski İstanbul şehir dokusunu yansıtacak hem de kültür-sanat fonksiyonu ile insanların iyi ve keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar sunacak” diyerek şöyle devam etti: “ Askeri yapılar olmasından dolayı kent hafızasından uzak kalan bu yapıların tamamen asıllarına sadık kalınarak yasal zorunlulukların talep ettiğinden çok daha titiz ve maliyetli çalışmalarla yeniden kentliler ile buluşturulacağını öğrendim. Tarihi yapıların aslına uygun restore edilerek çok kapsamlı bir kültür ve sanat merkezine dönüşecek olması heyecan verici. Medici ailesi olarak sanatın, sanatçının ve tarihi mimarinin korunmasının en büyük destekçisiyiz. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ile Floransa’daki Medici ailesine ait eserlerin sanat merkezinde sergilenmesi ve hatta burada sanatsal eğitimler konusunda işbirliği yapmak üzere fikir birliğine vardık”. Medici ailesinin günümüzdeki yaşayan temsilcisi Ottaviano de'Medici di Toscana di Ottajano’yu Büyükyalı İstanbul’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Medici ailesi, İtalya sosyo-kültür alt yapısını şekillendiren sanatın, sanatçının ve tarihi mimarinin korunmasının en büyük destekçisi. Bu nedenle vereceği fikirler ve değerlendirmeleri bizim için çok önemliydi. Büyükyalı projesini gezdikten sonra etkilendiğini duymak bizi gururlandırdı. Projenin bu şekilde takdir görmesi bize bir kez daha doğru yolda ilerlediğimizi göstermiş oldu. Özellikle Medici ailesine ait eserlerin burada sergilenmesi, Medici Akademisi eğitimlerini gerçekleştirebileceğimiz fikri bizi çok heyecanlandırdı ” dedi. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ottaviano de’Medici di Toscana di Ottajano’ya ziyarteti sonrası dünyaca ünlü sanatçı  Ramesh Sharma’nın özel kabartma tekniğiyle saf altın, zümrüt elmas ve yakut taşları kullanılarak tasarladığı “The Dagger “ Hançer adlı çalışmayı hediye etti.      

  

 

 

Sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı İstanbul, bir tarafında İstanbul’un tarihi dokusu diğer tarafında deniz manzarası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Büyükyalı İstanbul’da yer alan ve yüz yılı aşkın süredir kamunun kullanımına kapalı olan tarihi yapılar tamamen aslına uygun restore edilerek hayata kazandırılacak ve bu yapılar hem eski İstanbul şehir dokusunu yansıtacak hem de kültür-sanat fonksiyonu ile insanların iyi ve keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar sunacak.

Tarihi değerlerin topluma kazandırılması kapsamında, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın Floransa’daki Medici ailesine ait eserlerin Büyükyalı İstanbul’un sanat merkezinde sergilenmesi ve sanatsal eğitimler konusunda işbirliği yapmak üzere davet ettiği ünlü İtalyan Medici ailesinin günümüzdeki yaşayan temsilcisi Ottaviano de'Medici di Toscana di Ottajano, geçtiğimiz gün İstanbul’a geldi.

Büyükyalı İstanbul projesini gezen Ottaviano de'Medici di Toscana di Ottajano,  projeden çok etkilendiğini belirterek “Bu yapılar tamamlandığında hem eski İstanbul şehir dokusunu yansıtacak hem de kültür-sanat fonksiyonu ile insanların iyi ve keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar sunacak” diyerek şöyle devam etti:

“ Askeri yapılar olmasından dolayı kent hafızasından uzak kalan bu yapıların tamamen asıllarına sadık kalınarak yasal zorunlulukların talep ettiğinden çok daha titiz ve maliyetli çalışmalarla yeniden kentliler ile buluşturulacağını öğrendim. Tarihi yapıların aslına uygun restore edilerek çok kapsamlı bir kültür ve sanat merkezine dönüşecek olması heyecan verici. Medici ailesi olarak sanatın, sanatçının ve tarihi mimarinin korunmasının en büyük destekçisiyiz. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ile Floransa’daki Medici ailesine ait eserlerin sanat merkezinde sergilenmesi ve hatta burada sanatsal eğitimler konusunda işbirliği yapmak üzere fikir birliğine vardık”.

Medici ailesinin günümüzdeki yaşayan temsilcisi Ottaviano de'Medici di Toscana di Ottajano’yu Büyükyalı İstanbul’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Medici ailesi, İtalya sosyo-kültür alt yapısını şekillendiren sanatın, sanatçının ve tarihi mimarinin korunmasının en büyük destekçisi. Bu nedenle vereceği fikirler ve değerlendirmeleri bizim için çok önemliydi. Büyükyalı projesini gezdikten sonra etkilendiğini duymak bizi gururlandırdı. Projenin bu şekilde takdir görmesi bize bir kez daha doğru yolda ilerlediğimizi göstermiş oldu. Özellikle Medici ailesine ait eserlerin burada sergilenmesi, Medici Akademisi eğitimlerini gerçekleştirebileceğimiz fikri bizi çok heyecanlandırdı ” dedi.

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ottaviano de’Medici di Toscana di Ottajano’ya ziyarteti sonrası dünyaca ünlü sanatçı  Ramesh Sharma’nın özel kabartma tekniğiyle saf altın, zümrüt elmas ve yakut taşları kullanılarak tasarladığı “The Dagger “ Hançer adlı çalışmayı hediye etti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.