Buzun en hızlıları’ geri dönüyor

SPOR 20.01.2018 - 10:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2544+ kez okundu.
 

Buzun en hızlıları’ geri dönüyor

Her yıl dünyanın en iyi buz patencilerinin bir araya gelerek yarıştığı sıra dışı etkinlik Red Bull Crashed Ice, yeni yılda da sahne almaya devam ediyor. Ice Cross Downhill Dünya Şampiyonası’nda Red Bull Crashed Ice’ın ilk ayağı 19-20 Ocak’ta ABD’nin Minnesota Eyaleti’ndeki Saint Paul Katedrali’nin merdivenlerinden başlayacak. Heyecan, Red Bull TV’den tüm dünyaya yansıyacak. Dünyanın en iyi ve cesur buz patencilerinin yokuş aşağı yaklaşık 400 metrelik pistte müthiş bir hızla yarıştığı Red Bull Crashed Ice geri dönüyor. Patenin en iyilerinin yarıştığı dünya serisi, bu hafta sonu ABD’de başlayacak. Missisippi Nehri üzerindeki görkemli Saint Paul’da yaşanacak heyecanda 80 km/s hıza ulaşabilen birbirinden hızlı buz patencileri, yarışı en önde bitirmek için mücadele edecek. 17 farklı ülkeden sporcunun yarışacağı pistte, ilk gün gençler yeteneklerini sergileyecek, Cumartesi günü ise bu sporun en iyi isimleri izleyicinin önüne çıkacak. Yarış Red Bull TV’den canlı olarak yayınlanacak.  100 binden fazla seyircinin beklendiği yarışta gözler erkeklerde Minnesotalı Cameron Naasz, kadınlarda ise Kanadalı Jacqueline Legere’de olacak. Red Bull Crashed Ice heyecanına evi Minnesota’da başlayacak olan Naasz taraftar desteğini de arkasına alacak. 28 yaşındaki sporcu, Dünya Şampiyonası’nda üst üste üçüncü kez zafere uzanmak istiyor. Naasz’ın sıkı rakipleri arasında eski şampiyon Scott Croxall, Kyle Croxall, Dallago, Wedge, Maxwell Dunne, De Paoli ve Luca Dallago da var. Kadınlarda ise yarışın favorilerinden son iki sezonun dünya şampiyonu 26 yaşındaki Legere, Minnesotalı Amanda Trunzo, Myriam Trepanier ve Elaine Topolnisky ile zirve mücadelesi verecek. 18. sezonunu yaşayan Red Bull Crashed Ice, ABD’nin ardından Finlandiya, Fransa ve Kanada’yı ziyaret edecek. Şampiyona 24 Şubat’ta yine ABD’de yaşanacak heyecanın ardından Kanada’da yapılacak son iki yarış ile son bulacak.  Red Bull Crashed Ice Nedir?  Red Bull Crashed Ice’ta dünyanın en yetenekli buz patencileri bir araya gelerek, binlerce metrekare donmuş su ile oluşturulan eğimli pistten aşağıya kayıyor ve rakiplerini geride bırakmak için sınırları zorluyor. Sporcuların yaklaşık 80 km/s hıza çıkabildiği yarışta itmek, çekmek, dirsek atmak gibi sportmenlik dışı hareketler haricinde, patencilerin rakibin önüne geçmek için her şey serbest.



Her yıl dünyanın en iyi buz patencilerinin bir araya gelerek yarıştığı sıra dışı etkinlik Red Bull Crashed Ice, yeni yılda da sahne almaya devam ediyor. Ice Cross Downhill Dünya Şampiyonası’nda Red Bull Crashed Ice’ın ilk ayağı 19-20 Ocak’ta ABD’nin Minnesota Eyaleti’ndeki Saint Paul Katedrali’nin merdivenlerinden başlayacak. Heyecan, Red Bull TV’den tüm dünyaya yansıyacak.

Dünyanın en iyi ve cesur buz patencilerinin yokuş aşağı yaklaşık 400 metrelik pistte müthiş bir hızla yarıştığı Red Bull Crashed Ice geri dönüyor. Patenin en iyilerinin yarıştığı dünya serisi, bu hafta sonu ABD’de başlayacak. Missisippi Nehri üzerindeki görkemli Saint Paul’da yaşanacak heyecanda 80 km/s hıza ulaşabilen birbirinden hızlı buz patencileri, yarışı en önde bitirmek için mücadele edecek. 17 farklı ülkeden sporcunun yarışacağı pistte, ilk gün gençler yeteneklerini sergileyecek, Cumartesi günü ise bu sporun en iyi isimleri izleyicinin önüne çıkacak. Yarış Red Bull TV’den canlı olarak yayınlanacak. 

100 binden fazla seyircinin beklendiği yarışta gözler erkeklerde Minnesotalı Cameron Naasz, kadınlarda ise Kanadalı Jacqueline Legere’de olacak. Red Bull Crashed Ice heyecanına evi Minnesota’da başlayacak olan Naasz taraftar desteğini de arkasına alacak. 28 yaşındaki sporcu, Dünya Şampiyonası’nda üst üste üçüncü kez zafere uzanmak istiyor. Naasz’ın sıkı rakipleri arasında eski şampiyon Scott Croxall, Kyle Croxall, Dallago, Wedge, Maxwell Dunne, De Paoli ve Luca Dallago da var. Kadınlarda ise yarışın favorilerinden son iki sezonun dünya şampiyonu 26 yaşındaki Legere, Minnesotalı Amanda Trunzo, Myriam Trepanier ve Elaine Topolnisky ile zirve mücadelesi verecek.

18. sezonunu yaşayan Red Bull Crashed Ice, ABD’nin ardından Finlandiya, Fransa ve Kanada’yı ziyaret edecek. Şampiyona 24 Şubat’ta yine ABD’de yaşanacak heyecanın ardından Kanada’da yapılacak son iki yarış ile son bulacak. 

Red Bull Crashed Ice Nedir? 

Red Bull Crashed Ice’ta dünyanın en yetenekli buz patencileri bir araya gelerek, binlerce metrekare donmuş su ile oluşturulan eğimli pistten aşağıya kayıyor ve rakiplerini geride bırakmak için sınırları zorluyor. Sporcuların yaklaşık 80 km/s hıza çıkabildiği yarışta itmek, çekmek, dirsek atmak gibi sportmenlik dışı hareketler haricinde, patencilerin rakibin önüne geçmek için her şey serbest.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.