"CADI KAZANI" 3-4 TEMMUZ'DA SAHNELENECEK

11.06.2017 - 12:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2389+ kez okundu.
 

"CADI KAZANI" 3-4 TEMMUZ'DA SAHNELENECEK

Adana Barosu Tiyatro Topluluğu 7. yılında, yedinci oyunu için geri sayıma başladı. Hacı Sabancı Kültür Merkezi'nde 3-4Temmuz'da olmak üzere iki kez sahnelenecek olan Arthur Miller’in politik içeriği nedeniyle bugün de geçerliliğini sürdüren ve 17.yüzyılda yaşananların yer aldığı "Cadı Kazanı” adlı oyunun provaları yönetmen N. Fırat Demirağ’ ın gözetiminde devam ederken Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Ayşe Duygu Özgüven ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Av. Kahraman Bozkurtlar ile birlikte meslektaşlarının provalarını izledi.   Tamamı Avukatlardan oluşan ve 2011'de "Bir Şehnaz Oyun"'la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2012'de "Tersine Dünya", 2013'de "Anam,Bacım, Avradım", 2014'de "Deri Ceket", 2015 ‘de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ‘da ‘Zenabir’ ile izleyenlerin beğenisini topladı. Adana Barosu Avukatları; Uğur Aydıngül, Namık Kemal Tüylüce, Murat Şahin, Mustafa Onur Kutlay, Dilek Nur Donma Bal, Altuğ Polat, Mustafa Serdar Demirtaş, Duygu Tatar, Pelin Genç, Esma Çömelek, Oğuzhan Uçar, Dilara Talay, İsmail Oray Ayhan, Seda Sağ, Fatih Aslan, Ayşenur Atıcı, Açelya Açık, Sümeyra Serter oyunda rol almaktadır. “Cadı Kazanı”; dönemin politikasını usta bir gözle eleştirirken, toplum değerlerini ve ahlak anlayışını da tartışmaya açıyor. Geçtiğimiz yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Miller’ın toplumsal eleştirileri, Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi’nin dikkatini çekmişti. Arthur Miller, 1952’de kaleme aldığı “Cadı Kazanı” oyununda, bu komitenin başkanı Joseph R. McCarthy’yi eleştirmişti. 1950 McCarthy dönemini, Salem’de cadı olmakla ve şeytanla işbirliği yapmakla suçlanan insanların idam edilmeleriyle anlatan Miller; aynı komite tarafından, pek çok sanatçıyla birlikte hapis cezasına mahkum edilmişti. McCarthy Amerikası’ndaki komünist avını, 16. yüzyıldaki cadı avına benzeten “Cadı Kazanı” oyunu; pek çok kez sorgulanırken, birkaç kez de sinemaya uyarlandı. Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, meslektaşlarıyla prova öncesi sohbet ederek, “Avukatlar mesleği gereği toplumun içinde olan insanlardır. Sanat da gerçeklerini toplumdan alır. Dolayısıyla meslektaşlarımızın tiyatro sahnesi ile buluşmaları, sanat dünyasında yer alıyor olmaları bize gurur veriyor. Mesleklerinin yanı sıra büyük bir özveriyle zamanlarını harcayan değerli meslektaşlarımıza ve Tiyatro Müdürümüz Sayın N. Fırat Demirağ’a teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Barosu Tiyatro Topluluğu 7. yılında, yedinci oyunu için geri sayıma başladı.

Hacı Sabancı Kültür Merkezi'nde 3-4Temmuz'da olmak üzere iki kez sahnelenecek olan Arthur Miller’in politik içeriği nedeniyle bugün de geçerliliğini sürdüren ve 17.yüzyılda yaşananların yer aldığı "Cadı Kazanı” adlı oyunun provaları yönetmen N. Fırat Demirağ’ ın gözetiminde devam ederken Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Ayşe Duygu Özgüven ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Av. Kahraman Bozkurtlar ile birlikte meslektaşlarının provalarını izledi.

 

Tamamı Avukatlardan oluşan ve 2011'de "Bir Şehnaz Oyun"'la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2012'de "Tersine Dünya", 2013'de "Anam,Bacım, Avradım", 2014'de "Deri Ceket", 2015 ‘de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ‘da ‘Zenabir’ ile izleyenlerin beğenisini topladı.

Adana Barosu Avukatları; Uğur Aydıngül, Namık Kemal Tüylüce, Murat Şahin, Mustafa Onur Kutlay, Dilek Nur Donma Bal, Altuğ Polat, Mustafa Serdar Demirtaş, Duygu Tatar, Pelin Genç, Esma Çömelek, Oğuzhan Uçar, Dilara Talay, İsmail Oray Ayhan, Seda Sağ, Fatih Aslan, Ayşenur Atıcı, Açelya Açık, Sümeyra Serter oyunda rol almaktadır.

“Cadı Kazanı”; dönemin politikasını usta bir gözle eleştirirken, toplum değerlerini ve ahlak anlayışını da tartışmaya açıyor. Geçtiğimiz yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Miller’ın toplumsal eleştirileri, Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi’nin dikkatini çekmişti.

Arthur Miller, 1952’de kaleme aldığı “Cadı Kazanı” oyununda, bu komitenin başkanı Joseph R. McCarthy’yi eleştirmişti. 1950 McCarthy dönemini, Salem’de cadı olmakla ve şeytanla işbirliği yapmakla suçlanan insanların idam edilmeleriyle anlatan Miller; aynı komite tarafından, pek çok sanatçıyla birlikte hapis cezasına mahkum edilmişti. McCarthy Amerikası’ndaki komünist avını, 16. yüzyıldaki cadı avına benzeten “Cadı Kazanı” oyunu; pek çok kez sorgulanırken, birkaç kez de sinemaya uyarlandı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, meslektaşlarıyla prova öncesi sohbet ederek, “Avukatlar mesleği gereği toplumun içinde olan insanlardır. Sanat da gerçeklerini toplumdan alır. Dolayısıyla meslektaşlarımızın tiyatro sahnesi ile buluşmaları, sanat dünyasında yer alıyor olmaları bize gurur veriyor. Mesleklerinin yanı sıra büyük bir özveriyle zamanlarını harcayan değerli meslektaşlarımıza ve Tiyatro Müdürümüz Sayın N. Fırat Demirağ’a teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.