ÇALIŞANLARIN SESİNİ DUYUN ÇAĞRISI

SİYASET 06.11.2017 - 14:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1115+ kez okundu.
 

ÇALIŞANLARIN SESİNİ DUYUN ÇAĞRISI

Aynı işe farklı ücreti gündeme getiren CHP Milletvekili Özdiş’ten:
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili sorunlarının çözümü için neler yapıldığını gündeme taşıdı     ANKARA / Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili çalışma olup olmadığını sordu. Personel eksikliğine de değinen Özdiş, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı huzurevleri, 0-6 yaş çocuk yurtları, sevgi evleri, sığınma evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili sorunları giderek artmaktadır” dedi. SORUNLAR ARTIYOR Çocuk eğiticilerinin genel idari hizmetler kadrosundan sağlık hizmetleri sınıfına alınıp alınmayacağının merakla beklendiğine ve farklı bakanlıklarda aynı işi yapan personel arasında ücret adaletsizliğinin bulunduğuna da değinen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in önergesindeki sorular şöyle: 1-Bakanlığınızın kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin meslek tanımlarının sendikalar ve meslek örgütleriyle ile birlikte yapılacak ortak çalışma sonucu yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Bu konuda bir çalışmanız olacak mıdır? 2-Çocuk eğiticileri genel idari hizmetler kadrosundan sağlık hizmetleri sınıfına alınacak mıdır? 3-Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları fiili hizmet zammından faydalandırılacak mıdır? Bu personele yıpranma payı verilecek midir? 4-Bakanlığınızın kurum ve kuruluşlarında personel eksikliği yaşanmakta mıdır? Bakanlığınızın toplamda kaç personeli bulunmaktadır? Bunların kaçı kadrolu kaçı sözleşmeli kaçı taşeron personeldir? 5-Tükenmişlik sendromu yaşayan personelinize yönelik ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? 6-Bakanlığınıza bağlı görev yapan meslek grupları ile başka bakanlıklarda aynı veya benzer işi yapanlar arasında ücret adaletsizliği bulunmaktadır. Bu durumu düzeltecek misiniz? “  
Aynı işe farklı ücreti gündeme getiren CHP Milletvekili Özdiş’ten:

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili sorunlarının çözümü için neler yapıldığını gündeme taşıdı

 

 

ANKARA / Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili çalışma olup olmadığını sordu. Personel eksikliğine de değinen Özdiş, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı huzurevleri, 0-6 yaş çocuk yurtları, sevgi evleri, sığınma evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili sorunları giderek artmaktadır” dedi.

SORUNLAR ARTIYOR

Çocuk eğiticilerinin genel idari hizmetler kadrosundan sağlık hizmetleri sınıfına alınıp alınmayacağının merakla beklendiğine ve farklı bakanlıklarda aynı işi yapan personel arasında ücret adaletsizliğinin bulunduğuna da değinen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in önergesindeki sorular şöyle:

1-Bakanlığınızın kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin meslek tanımlarının sendikalar ve meslek örgütleriyle ile birlikte yapılacak ortak çalışma sonucu yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Bu konuda bir çalışmanız olacak mıdır?

2-Çocuk eğiticileri genel idari hizmetler kadrosundan sağlık hizmetleri sınıfına alınacak mıdır?

3-Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları fiili hizmet zammından faydalandırılacak mıdır? Bu personele yıpranma payı verilecek midir?

4-Bakanlığınızın kurum ve kuruluşlarında personel eksikliği yaşanmakta mıdır? Bakanlığınızın toplamda kaç personeli bulunmaktadır? Bunların kaçı kadrolu kaçı sözleşmeli kaçı taşeron personeldir?

5-Tükenmişlik sendromu yaşayan personelinize yönelik ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?

6-Bakanlığınıza bağlı görev yapan meslek grupları ile başka bakanlıklarda aynı veya benzer işi yapanlar arasında ücret adaletsizliği bulunmaktadır. Bu durumu düzeltecek misiniz? “

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.