ÇALIŞKAN: HİCRİ YILBAŞI BİZE GAYELERİMİZİ HATIRLATIR

20.09.2017 - 15:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1564+ kez okundu.
 

ÇALIŞKAN: HİCRİ YILBAŞI BİZE GAYELERİMİZİ HATIRLATIR

  ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan “Hicri Yılbaşı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Çalışkan, 2017 yılında 21 Eylül Perşembe gününe denk gelen Hicri yılbaşının Müslümanlar için önemine vurgu yaparak, Hicret’in, hayatta olmanın bir işareti olduğunu ifade etti. Recep Çalışkan, yokluktan varlığa Hicret eden insanın, hayata Hicretle başladığını söyledi. Çalışkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hz. Ömer (ra) halifeliği döneminde Hicret, Müslümanların hicri yılının başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Hicret, sadece Mekke’den Medine’ye gitmek değildir. Anne karnından dünyaya gelen bebeğin de Hicret ettiğini pek tabii söyleyebiliriz. Hicret, yolda olmaktır. Muttaki olma yolundaki bir kişi, Hicret ediyor demektir. Bu anlamda gayesi olmak Hicrettir. Allah rızasını gözeterek Peygamber (SAV) ile yola çıkanların bu yürüyüşü, bizim için son derece anlamlıdır. Hicri yılbaşı, bize gayelerimizi hatırlatır. Hayatta oluşumuzun, varoluşumuzun gayesini herşeyin üstünde tutarak, terkedilmesi zor şeyleri terketmektir. Hicret asla “kaçmak” değildir. Yaşadığımız yer, meyve bahçeleri, kurulu düzen, işimiz, aşımız akla gelebilecek herşeyi geride bırakarak yalnız Allah için gerektiğinde yolculuğa çıkarız. Allah (cc)’ın yerinden yurdundan edilmeyen tek bir peygamberi bile yoktur. Dolayısıyla, Hicret; erdemli insanların sorumluluklarını yerine getirebilme gayesini gerçekleştirmeleri için vardır/var olacaktır. Bugün vesilesiyle, hicri yılınızı en içten dileklerimle kutlar, yeni yılın bereket, huzur ve saadet getirmesini Yüce Allah(cc)’tan niyaz ederim. 

 

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan “Hicri Yılbaşı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Çalışkan, 2017 yılında 21 Eylül Perşembe gününe denk gelen Hicri yılbaşının Müslümanlar için önemine vurgu yaparak, Hicret’in, hayatta olmanın bir işareti olduğunu ifade etti.

Recep Çalışkan, yokluktan varlığa Hicret eden insanın, hayata Hicretle başladığını söyledi. Çalışkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hz. Ömer (ra) halifeliği döneminde Hicret, Müslümanların hicri yılının başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Hicret, sadece Mekke’den Medine’ye gitmek değildir. Anne karnından dünyaya gelen bebeğin de Hicret ettiğini pek tabii söyleyebiliriz. Hicret, yolda olmaktır. Muttaki olma yolundaki bir kişi, Hicret ediyor demektir. Bu anlamda gayesi olmak Hicrettir. Allah rızasını gözeterek Peygamber (SAV) ile yola çıkanların bu yürüyüşü, bizim için son derece anlamlıdır. Hicri yılbaşı, bize gayelerimizi hatırlatır. Hayatta oluşumuzun, varoluşumuzun gayesini herşeyin üstünde tutarak, terkedilmesi zor şeyleri terketmektir. Hicret asla “kaçmak” değildir. Yaşadığımız yer, meyve bahçeleri, kurulu düzen, işimiz, aşımız akla gelebilecek herşeyi geride bırakarak yalnız Allah için gerektiğinde yolculuğa çıkarız. Allah (cc)’ın yerinden yurdundan edilmeyen tek bir peygamberi bile yoktur. Dolayısıyla, Hicret; erdemli insanların sorumluluklarını yerine getirebilme gayesini gerçekleştirmeleri için vardır/var olacaktır.

Bugün vesilesiyle, hicri yılınızı en içten dileklerimle kutlar, yeni yılın bereket, huzur ve saadet getirmesini Yüce Allah(cc)’tan niyaz ederim. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.