ÇALIŞKAN, ŞEVVAL AYI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

KÜLTÜR-SANAT 30.06.2017 - 15:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2471+ kez okundu.
 

ÇALIŞKAN, ŞEVVAL AYI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Hicri takvimde Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çalışkan mesajında şunları söyledi: “Ramazan ayının ve Ramazan bayramının ardından idrak ettiğimiz Şevval ayı, Mü’minlerin oruç ibadetlerine kısmen devam ettiği bir aydır. Bu ayda ve bundan sonraki aylarda da Ramazan ayının manevi atmosferini hatırlamak ve kulluk vazifelerimizi yerine getirmek oldukça önemlidir. Mü’minler, hiç ara vermeden namaz kılarlar, gece gündüz Rablerinin rızasını ararlar. Dolayısıyla maneviyat sadece Ramazan ayına has değildir. İbadet ve ameller, ara vermeden devam etmelidir. Her ayın kendine göre güzellikleri vardır. Her gün de öyledir. Allah rızası için yaşamak, Allah rızası için hareket etmek, Mü’minler için süreklilik arz eden bir durumdur. Bu konuda hassasiyet göstermek, ailece bu konularda duyarlı olmak toplumun da ıslahı açısından önemlidir. Toplumun çekirdeği olan ailede, birlik ve beraberlik ruhu ile yapılan her iyi amel topluma fayda ve hayır olarak geri döner. Bu vesileyle ailelerimizi gözetmeli ve onlar için daima hem dünya hayatını hem de ahiret hayatını iyileştirecek manevi zemin oluşturmak için gayret göstermeliyiz. Allah (cc) bu kaygılarla hareket eden tüm Müslümanları korusun ve güçlendirsin. Kardeşlerimizin, geçmiş Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Bu ve bundan sonraki günlerin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Hicri takvimde Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çalışkan mesajında şunları söyledi:

“Ramazan ayının ve Ramazan bayramının ardından idrak ettiğimiz Şevval ayı, Mü’minlerin oruç ibadetlerine kısmen devam ettiği bir aydır. Bu ayda ve bundan sonraki aylarda da Ramazan ayının manevi atmosferini hatırlamak ve kulluk vazifelerimizi yerine getirmek oldukça önemlidir. Mü’minler, hiç ara vermeden namaz kılarlar, gece gündüz Rablerinin rızasını ararlar. Dolayısıyla maneviyat sadece Ramazan ayına has değildir. İbadet ve ameller, ara vermeden devam etmelidir. Her ayın kendine göre güzellikleri vardır. Her gün de öyledir. Allah rızası için yaşamak, Allah rızası için hareket etmek, Mü’minler için süreklilik arz eden bir durumdur. Bu konuda hassasiyet göstermek, ailece bu konularda duyarlı olmak toplumun da ıslahı açısından önemlidir. Toplumun çekirdeği olan ailede, birlik ve beraberlik ruhu ile yapılan her iyi amel topluma fayda ve hayır olarak geri döner. Bu vesileyle ailelerimizi gözetmeli ve onlar için daima hem dünya hayatını hem de ahiret hayatını iyileştirecek manevi zemin oluşturmak için gayret göstermeliyiz. Allah (cc) bu kaygılarla hareket eden tüm Müslümanları korusun ve güçlendirsin. Kardeşlerimizin, geçmiş Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Bu ve bundan sonraki günlerin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.