ÇALIŞMA KOŞULLARI GÜVENCESİZLEŞTİ

SİYASET 27.11.2018 - 11:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2329+ kez okundu.
 

ÇALIŞMA KOŞULLARI GÜVENCESİZLEŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kadro verildiği savunulan 1 milyon işçinin taşeron sistemdeki maaş ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmadığına dikkati çekti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, Meclis aracılığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a seslendi. “ÇALIŞMA KOŞULLARI DAHA GÜVENCESİZ”  Türkiye’de taşerona müjde olarak lanse edilen kadro uygulamasının ne yazık ki çalışanlar arasında yeni tedirginlikler yarattığını söyleyen Dr. Şevkin, “Kadro alan taşeron işçilerin çalışma koşulları daha güvencesiz hale gelmiştir. Çalışanların iş yükü artmış, emeklilik yaşı gelenler işten çıkarılmaya başlanmıştır” dedi. DÜŞÜK MAAŞLA YENİ YÖNTEM! Öte yandan İŞKUR’dan geçici işçi adı altında 3, 6 ya da 9’ar aylık dönemler halinde daha düşük maaşla iş başı yaptırılan sözleşmeli personellerden sözleşmesi bitenlerin işine son verme uygulamasının da hayata geçirildiğini dile getiren Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Adana’da olduğu gibi Türkiye’deki diğer şehir hastanelerinde çalışan temizlik personellerine de kadro verilmemiştir. Kadro verildiği savunulan 1 milyon işçinin taşeron sistemdeki maaş ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmamıştır. Ekonomik kriz ve maaşlardan yapılan kesintiler de çalışanların kabusu olmuştur. Taşerondan kadroya geçen emekçilerin hakları genişletilmeli ve kadrolularla aynı haklara sahip olmaları sağlanmalıdır.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kadro verildiği savunulan 1 milyon işçinin taşeron sistemdeki maaş ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmadığına dikkati çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, Meclis aracılığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a seslendi.

“ÇALIŞMA KOŞULLARI DAHA GÜVENCESİZ”
 Türkiye’de taşerona müjde olarak lanse edilen kadro uygulamasının ne yazık ki çalışanlar arasında yeni tedirginlikler yarattığını söyleyen Dr. Şevkin, “Kadro alan taşeron işçilerin çalışma koşulları daha güvencesiz hale gelmiştir. Çalışanların iş yükü artmış, emeklilik yaşı gelenler işten çıkarılmaya başlanmıştır” dedi.
DÜŞÜK MAAŞLA YENİ YÖNTEM!
Öte yandan İŞKUR’dan geçici işçi adı altında 3, 6 ya da 9’ar aylık dönemler halinde daha düşük maaşla iş başı yaptırılan sözleşmeli personellerden sözleşmesi bitenlerin işine son verme uygulamasının da hayata geçirildiğini dile getiren Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Adana’da olduğu gibi Türkiye’deki diğer şehir hastanelerinde çalışan temizlik personellerine de kadro verilmemiştir. Kadro verildiği savunulan 1 milyon işçinin taşeron sistemdeki maaş ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmamıştır. Ekonomik kriz ve maaşlardan yapılan kesintiler de çalışanların kabusu olmuştur. Taşerondan kadroya geçen emekçilerin hakları genişletilmeli ve kadrolularla aynı haklara sahip olmaları sağlanmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.