ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANI JÜLİDE SARIEROĞLU, ULUSLARARASI YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELDİ

SİYASET 02.12.2017 - 07:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1874+ kez okundu.
 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANI JÜLİDE SARIEROĞLU, ULUSLARARASI YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELDİ

  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, YASED üyeleri ile İstanbul’da bir araya gelerek, iş gücü piyasası reformları, istihdam ve eğitim politikalarına yönelik görüş alışverişinde bulundu.  Uluslararası Yatırımcılar Derneği – YASED ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle 30 Kasım’da İstanbul’da Uluslararası Doğrudan Yatırımcılarla İstişare Toplantısı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, iş gücü piyasası reformları ve istihdam politikaları değerlendirildi. YASED Başkanı Ahmet Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, “YASED olarak düzenli bir şekilde bakanlıklarımızla iştişare toplantıları düzenliyoruz. İstihdam, eğitim, nitelikli işgücü YASED’in stratejik öncelikleri arasında yer alıyor. Özellikle kadın istidamını ve kadınların işgücü potansiyelinin hayata geçirilmesine, çalışma ve oturma izinlerinin kolaylaştırılmasını, teşvikler ve mesleki eğitimin iyileştirilmesini destekliyor ve önemsiyoruz. Çalışma Bakanlığı’nın Türkiye’de istihdam ve çalışma politikaları alanında son 10 yılda gerçekleştirdiği yapısal reformaları takdir ediyor, bir çözüm ortağı olarak kendileri ile beraber çalışmaktan ve katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz “ dedi. İstihdam seferberliğinin önemi vurgulandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, uluslararası yatırımlarla istihdamın birebir ilişkisi bulunduğunu belirterek, Türkiye gibi genç nüfusun yoğun olduğu bir ülkede, istihdamın üzerinde doğru politikalar oluşturulmasının önemine değindi.   Türkiye’de işsizliği azaltacak ve nitelikli işgücünü artıracak adımlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, çalışma hayatında yaptıkları düzenlemelerle ilgili şunları söyledi: “Biz bugün bu ihtiyaçların önemli bir kısmını, güçlü ekonomi ve istihdam politikalarımız sayesinde karşıladık. Bununla beraber istihdamımızda da ciddi bir artış sağladık. 15 yıldır hükümetlerimiz tarafından ortaya konan düzenlemelerle Türkiye; bugün her anlamda yatırımcıların taleplerine ve isteklerine cevap verecek niteliklerde bir ülke haline geldi. Türkiye son 10 yılda 3 milyonu kadın olmak üzere 6,5 milyon kişiye istihdam sağladı. Öte yandan son 15 yılda verilen istihdam teşvikleri miktarı ise 86 milyar TL’ye ulaştı.” Kadın istihdamına yönelik açıklamalarda da bulunan Sarıeroğlu, “Aynı başarılı tabloyu kadınlarımızın işgücüne katılımı ve istihdamı özelinde de gösteriyoruz.  Bu konudaki hedefimiz 2023 yılında yüzde 41’e ulaşmak” dedi.   Konuşmasında aktif iş gücü programları hakkında da bilgi veren Sarıeroğlu, Türkiye’de istihdamı arttırırken, Çalışma Bakanlığı olarak Türkiye’de nitelikli işgücünü geliştirmeye, çağın gerektirdiği niteliklerle donatmaya devam edeceklerini kaydetti.  Sarıeroğlu, “iş başı eğitim programlarımızı 3 aydan 6 aya çıkarıyoruz. Bunun yanı sıra Milli İstihdam Seferberliği’nin 2’ci fazını Aralık ayı içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatacağız.” dedi.  

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, YASED üyeleri ile İstanbul’da bir araya gelerek, iş gücü piyasası reformları, istihdam ve eğitim politikalarına yönelik görüş alışverişinde bulundu. 

Uluslararası Yatırımcılar Derneği – YASED ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle 30 Kasım’da İstanbul’da Uluslararası Doğrudan Yatırımcılarla İstişare Toplantısı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, iş gücü piyasası reformları ve istihdam politikaları değerlendirildi.

YASED Başkanı Ahmet Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, “YASED olarak düzenli bir şekilde bakanlıklarımızla iştişare toplantıları düzenliyoruz. İstihdam, eğitim, nitelikli işgücü YASED’in stratejik öncelikleri arasında yer alıyor. Özellikle kadın istidamını ve kadınların işgücü potansiyelinin hayata geçirilmesine, çalışma ve oturma izinlerinin kolaylaştırılmasını, teşvikler ve mesleki eğitimin iyileştirilmesini destekliyor ve önemsiyoruz. Çalışma Bakanlığı’nın Türkiye’de istihdam ve çalışma politikaları alanında son 10 yılda gerçekleştirdiği yapısal reformaları takdir ediyor, bir çözüm ortağı olarak kendileri ile beraber çalışmaktan ve katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz “ dedi.

İstihdam seferberliğinin önemi vurgulandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, uluslararası yatırımlarla istihdamın birebir ilişkisi bulunduğunu belirterek, Türkiye gibi genç nüfusun yoğun olduğu bir ülkede, istihdamın üzerinde doğru politikalar oluşturulmasının önemine değindi.  

Türkiye’de işsizliği azaltacak ve nitelikli işgücünü artıracak adımlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, çalışma hayatında yaptıkları düzenlemelerle ilgili şunları söyledi: “Biz bugün bu ihtiyaçların önemli bir kısmını, güçlü ekonomi ve istihdam politikalarımız sayesinde karşıladık. Bununla beraber istihdamımızda da ciddi bir artış sağladık. 15 yıldır hükümetlerimiz tarafından ortaya konan düzenlemelerle Türkiye; bugün her anlamda yatırımcıların taleplerine ve isteklerine cevap verecek niteliklerde bir ülke haline geldi. Türkiye son 10 yılda 3 milyonu kadın olmak üzere 6,5 milyon kişiye istihdam sağladı. Öte yandan son 15 yılda verilen istihdam teşvikleri miktarı ise 86 milyar TL’ye ulaştı.”

Kadın istihdamına yönelik açıklamalarda da bulunan Sarıeroğlu, “Aynı başarılı tabloyu kadınlarımızın işgücüne katılımı ve istihdamı özelinde de gösteriyoruz.  Bu konudaki hedefimiz 2023 yılında yüzde 41’e ulaşmak” dedi.

 

Konuşmasında aktif iş gücü programları hakkında da bilgi veren Sarıeroğlu, Türkiye’de istihdamı arttırırken, Çalışma Bakanlığı olarak Türkiye’de nitelikli işgücünü geliştirmeye, çağın gerektirdiği niteliklerle donatmaya devam edeceklerini kaydetti.  Sarıeroğlu, “iş başı eğitim programlarımızı 3 aydan 6 aya çıkarıyoruz. Bunun yanı sıra Milli İstihdam Seferberliği’nin 2’ci fazını Aralık ayı içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatacağız.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.