CAM SANATÇILARI YETİŞTİRMEK İSTİYORUM”

09.07.2018 - 11:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2061+ kez okundu.
 

CAM SANATÇILARI YETİŞTİRMEK İSTİYORUM”

Cam Sanatçısı Nehir Özerpalet, cam sanatını öğrenmek isteyenlere atölyesinin kapılarını açtı. Özerpalet, bu işi öğrenmek isteyenlere 14 saat “Alevle Boncuk Eğitimi” veriyor.
10 yıl önce başladığı cam sanatında önemli başarılara imza atan Özerpalet, en son Ekonomi Bakanlığı’nca Kazakistan Astana’da EXPO 2017 Fuarı’nda sanat alanında ülkemizin tanıtımı için yer aldı. Cam sanatında kendine has bir tarz oluşturan Özerpalet, çeşitli mekanlarda kişisel ve karma sergilere de katıldı. Usta sanatçı, bugünlerde atölyesinde keyifli bir mutluluk yaşıyor. Özerpalet, cam sanatını öğrenmek isteyen 8 kişiye bu eğitimi verecek. “Talep çok, camı çok sevebilecek, gerçekten bu işi yapabilecekleri seçmek istiyorum.  Başvuranlar arasında toplantı yapıp atölyemdeki çalışmalara kattım. Yeni cam sanatçıları yetiştirmek istiyorum” diyen usta sanatçı, ayrıca gelecek yıl için Özel bir çocuk gelişim akademisi için de öğrencilere cam sanatı dersler verecek. Özerpalet, Ankara’daki bir atölye çalışması sırasında çocuklarla kurduğu iletişimin akademi yetkililerinin hoşuna gittiğini ve bu sebeple kendisine teklifte bulunduklarını bildirdi.  “HOŞ REKABETLER GÜZELDİR” Özerpalet, şunları kaydetti: “En çok önemsediğim kişiye özel dersler vermek. Adana’da hedefim camı tanıtmak ve cam ocakları kurmak, bunu çok önemsiyorum. Şu anki planlarım bu düzlem üzerinde gidiyor. Özel dersler verdim veriyorum. Bana ulaşanlarla hiç reddetmiyorum, gelenlere bu sanatı h, para çok önemli değil. Yapacak olan önce bu işi bir sevmeli. Tabi ki yapmak isteyip yapamayanlar da oluyor. Cam sanatı Adana’da yaygınlaşsın bir tek bende değil cam her yerde olsun, hoş rekabetler güzeldir.”  Özerpalet, aynı zamanda Ankara Beypazarı Müzesi resmi Cam sanatçısı olarak görev yapıyor.
Cam Sanatçısı Nehir Özerpalet, cam sanatını öğrenmek isteyenlere atölyesinin kapılarını açtı. Özerpalet, bu işi öğrenmek isteyenlere 14 saat “Alevle Boncuk Eğitimi” veriyor.


10 yıl önce başladığı cam sanatında önemli başarılara imza atan Özerpalet, en son Ekonomi Bakanlığı’nca Kazakistan Astana’da EXPO 2017 Fuarı’nda sanat alanında ülkemizin tanıtımı için yer aldı. Cam sanatında kendine has bir tarz oluşturan Özerpalet, çeşitli mekanlarda kişisel ve karma sergilere de katıldı.
Usta sanatçı, bugünlerde atölyesinde keyifli bir mutluluk yaşıyor. Özerpalet, cam sanatını öğrenmek isteyen 8 kişiye bu eğitimi verecek. “Talep çok, camı çok sevebilecek, gerçekten bu işi yapabilecekleri seçmek istiyorum.  Başvuranlar arasında toplantı yapıp atölyemdeki çalışmalara kattım. Yeni cam sanatçıları yetiştirmek istiyorum” diyen usta sanatçı, ayrıca gelecek yıl için Özel bir çocuk gelişim akademisi için de öğrencilere cam sanatı dersler verecek. Özerpalet, Ankara’daki bir atölye çalışması sırasında çocuklarla kurduğu iletişimin akademi yetkililerinin hoşuna gittiğini ve bu sebeple kendisine teklifte bulunduklarını bildirdi. 
“HOŞ REKABETLER GÜZELDİR”
Özerpalet, şunları kaydetti: “En çok önemsediğim kişiye özel dersler vermek. Adana’da hedefim camı tanıtmak ve cam ocakları kurmak, bunu çok önemsiyorum. Şu anki planlarım bu düzlem üzerinde gidiyor. Özel dersler verdim veriyorum. Bana ulaşanlarla hiç reddetmiyorum, gelenlere bu sanatı h, para çok önemli değil. Yapacak olan önce bu işi bir sevmeli. Tabi ki yapmak isteyip yapamayanlar da oluyor. Cam sanatı Adana’da yaygınlaşsın bir tek bende değil cam her yerde olsun, hoş rekabetler güzeldir.” 
Özerpalet, aynı zamanda Ankara Beypazarı Müzesi resmi Cam sanatçısı olarak görev yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.