“Çanakkale dünya tarihine yön veren destandır”

GÜNDEM 17.03.2019 - 17:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2451+ kez okundu.
 

“Çanakkale dünya tarihine yön veren destandır”

  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milletinin tarihindeki en büyük zaferlerden biri olduğunu belirterek, “Bu zafer aynı zamanda dünya tarihine yön vermiştir” dedi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Türk Milletinin tarihi kahramanlıklar, büyük zaferler ve yazdığı destanlarla doludur. Çanakkale Zaferi de, tarihe altın harflerle yazılan en büyük destanlardan biridir. Çanakkale Zaferi, bu milletin birlik beraberlik içinde olduğunda, en zor koşullarda dahi neler yapabileceğini göstermesi bakımından da, büyük önem taşıyan tarihin dönüm noktalarından biridir” dedi. Türk Milleti’nin 18 Mart 1915’te tüm imkansızlıklara karşın, büyük bir onur mücadelesi verdiğini vurgulayan Başkan Çetin, “104 yıl önce kazanılan bu şanlı zafer tarihimizin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Yurdun her köşesinden, yüzbinlerce vatan evladı, vatanını korumak için gözünü kırpmadan ölüme gitmiş ama ülkesini savunmayı bilmiştir. Başta, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu. ÇANAKKALE VE ŞEHİTLER PARKI AÇILIYOR Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, eşsiz yıldönümünde Çanakkale ve Şehitler Parkı’nın açacak olmalarının kıvancını yaşadıklarını da ifade etti. Belediyeevleri Mahallesi Sadık Ahmet Bulvarı üzerinde yapılan parkın Çanakkale Şehitliğinin bir benzeri olduğunu belirterek, “Çanakkale’de ne varsa, bu parkımızda hepsini canlandırıyoruz. Gururla açılışını yapacağımız Çanakkale ve Şehitler Parkı’nda ayrıca Adanalı şehitlerimizin isimlerinin olacağı bir kitabe de yer alacak. Şehitlerimizin ismini burada yaşatacağız. Çünkü, Adana son dönemlerde en çok şehit veren iller arasında. Hepsini minnetle, rahmetle anıyoruz” dedi. Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan Çanakkale ve Şehitler Parkı’nın açılışı, 20 Mart 2019 tarihinde saat 14:00’te gerçekleştirilecek.  

 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milletinin tarihindeki en büyük zaferlerden biri olduğunu belirterek, “Bu zafer aynı zamanda dünya tarihine yön vermiştir” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Türk Milletinin tarihi kahramanlıklar, büyük zaferler ve yazdığı destanlarla doludur. Çanakkale Zaferi de, tarihe altın harflerle yazılan en büyük destanlardan biridir. Çanakkale Zaferi, bu milletin birlik beraberlik içinde olduğunda, en zor koşullarda dahi neler yapabileceğini göstermesi bakımından da, büyük önem taşıyan tarihin dönüm noktalarından biridir” dedi.

Türk Milleti’nin 18 Mart 1915’te tüm imkansızlıklara karşın, büyük bir onur mücadelesi verdiğini vurgulayan Başkan Çetin, “104 yıl önce kazanılan bu şanlı zafer tarihimizin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Yurdun her köşesinden, yüzbinlerce vatan evladı, vatanını korumak için gözünü kırpmadan ölüme gitmiş ama ülkesini savunmayı bilmiştir. Başta, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE VE ŞEHİTLER PARKI AÇILIYOR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, eşsiz yıldönümünde Çanakkale ve Şehitler Parkı’nın açacak olmalarının kıvancını yaşadıklarını da ifade etti.

Belediyeevleri Mahallesi Sadık Ahmet Bulvarı üzerinde yapılan parkın Çanakkale Şehitliğinin bir benzeri olduğunu belirterek, “Çanakkale’de ne varsa, bu parkımızda hepsini canlandırıyoruz. Gururla açılışını yapacağımız Çanakkale ve Şehitler Parkı’nda ayrıca Adanalı şehitlerimizin isimlerinin olacağı bir kitabe de yer alacak. Şehitlerimizin ismini burada yaşatacağız. Çünkü, Adana son dönemlerde en çok şehit veren iller arasında. Hepsini minnetle, rahmetle anıyoruz” dedi.

Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan Çanakkale ve Şehitler Parkı’nın açılışı, 20 Mart 2019 tarihinde saat 14:00’te gerçekleştirilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.