ÇELEBİ: SAYGIYLA ANIYORUZ

SİYASET 02.07.2020 - 17:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2225+ kez okundu.
 

ÇELEBİ: SAYGIYLA ANIYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Madımak katliamı insanlık tarihinin kara lekesidir. 26 yıl önce insanlığın ve vicdanın vahşice katledildiği Madımak’ı unutmayacağız, unutturmayacağız!” dedi.
SANATÇILARIN VE AYDINLARIN KONAKLADIĞI OTEL GERİCİLER TARAFINDAN ATEŞE VERİLDİ CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Madımak Katliamının 27.yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Pir Sultan Abdal şenlikleri için Sivas’ta bulunan aydınların ve sanatçıların konakladığı Madımak Oteli’nin gericiler tarafından “Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak” sloganı atarak ateşe verildiğini anımsattı. MADIMAK’TA İNSANLIĞIMIZ, VİCDANIMIZ KATLEDİLDİ Devlet yetkililerinin gözü önünde gerçekleştirilen katliamda 35 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Çelebi, “Madımak’taki vahşetin acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. 35 canla birlikte Madımak’ta insanlığımız, vicdanımız yakıldı, katledildi” diye konuştu. İNSANLIK SUÇU Madımak katliamının bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Çelebi, “Aradan geçen 27 yılda Madımak’taki vahşeti gerçekleştirenler ve gerçek sorumlular ne yazık ki ortaya çıkarılıp cezalandırılmadı.  Sorumlular hak ettikleri cezayı alana dek bu ayıptan, utançtan kurtulamayız. Bu vahşeti gerçekleştirenleri, insanlığı katledenleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz, unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde konuştu. AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR Madımak’ta, Cumhuriyetin farklı kimlikleri ortak payda altında birleştiren, bütünleştiren özelliğinin ortadan kaldırılmak istendiğinin altını çizen Çelebi, “Madımak’ta amaçlarına ulaşamayanlar,  Çorum’da, Maraş’ta, Suruç’ta, Ankara Garı’nda, Atatürk Havalimanında, Sultanahmet’te de aynı katliamları gerçekleştirdiler.  Madımak ve diğer katliamların ortak özelliği farklı kimliklere, özelliklere sahip insanları birbirine düşmanlaştırmaktı.  Bugüne kadar amaçlarına ulaşamadılar. Sağlam temeller üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında halkımızın sağduyusuyla hiçbir zaman da amaçlarına ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı. SAYGIYLA ANIYORUZ Çelebi, Madımak’ta diri diri yakılarak katledilen Behçet Aysan, Yeşim Özkan, Nurcan Şahin, Muhibe Akarsu, Muhlis Akarsu, Murat Gündüz, Handan Metin, Ahmet Özyurt, Huriye Özkan, İnci Türk, Özlem Şahin, Yasemin Sivri, Asuman Sivri, Uğur Kaynar, Sehergül Ateş, Gülender Akça, Gülsün Karababa, Mehmet Atay, Hasret Gültekin, Serkan Doğan, Muammer Çiçek, Belkıs Çakır, Asaf Koçak, Edibe Suları Ağbaba, Menekşe Kaya, Koray Kaya, Serpil Çanik, Erdal Ayrancı, Asım Bezirci, Sait Metin, Carina Cuanna Thuijs, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Kenan Yılmaz ve Ahmet Öztürk’ü saygıyla andıklarını sözlerine ekledi         2 Ek                
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Madımak katliamı insanlık tarihinin kara lekesidir. 26 yıl önce insanlığın ve vicdanın vahşice katledildiği Madımak’ı unutmayacağız, unutturmayacağız!” dedi.

SANATÇILARIN VE AYDINLARIN KONAKLADIĞI OTEL GERİCİLER TARAFINDAN ATEŞE VERİLDİ

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Madımak Katliamının 27.yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Pir Sultan Abdal şenlikleri için Sivas’ta bulunan aydınların ve sanatçıların konakladığı Madımak Oteli’nin gericiler tarafından “Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak” sloganı atarak ateşe verildiğini anımsattı.

MADIMAK’TA İNSANLIĞIMIZ, VİCDANIMIZ KATLEDİLDİ

Devlet yetkililerinin gözü önünde gerçekleştirilen katliamda 35 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Çelebi, “Madımak’taki vahşetin acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. 35 canla birlikte Madımak’ta insanlığımız, vicdanımız yakıldı, katledildi” diye konuştu.

İNSANLIK SUÇU

Madımak katliamının bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Çelebi, “Aradan geçen 27 yılda Madımak’taki vahşeti gerçekleştirenler ve gerçek sorumlular ne yazık ki ortaya çıkarılıp cezalandırılmadı.  Sorumlular hak ettikleri cezayı alana dek bu ayıptan, utançtan kurtulamayız. Bu vahşeti gerçekleştirenleri, insanlığı katledenleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz, unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Madımak’ta, Cumhuriyetin farklı kimlikleri ortak payda altında birleştiren, bütünleştiren özelliğinin ortadan kaldırılmak istendiğinin altını çizen Çelebi, “Madımak’ta amaçlarına ulaşamayanlar,  Çorum’da, Maraş’ta, Suruç’ta, Ankara Garı’nda, Atatürk Havalimanında, Sultanahmet’te de aynı katliamları gerçekleştirdiler.  Madımak ve diğer katliamların ortak özelliği farklı kimliklere, özelliklere sahip insanları birbirine düşmanlaştırmaktı.  Bugüne kadar amaçlarına ulaşamadılar. Sağlam temeller üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında halkımızın sağduyusuyla hiçbir zaman da amaçlarına ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

SAYGIYLA ANIYORUZ

Çelebi, Madımak’ta diri diri yakılarak katledilen Behçet Aysan, Yeşim Özkan, Nurcan Şahin, Muhibe Akarsu, Muhlis Akarsu, Murat Gündüz, Handan Metin, Ahmet Özyurt, Huriye Özkan, İnci Türk, Özlem Şahin, Yasemin Sivri, Asuman Sivri, Uğur Kaynar, Sehergül Ateş, Gülender Akça, Gülsün Karababa, Mehmet Atay, Hasret Gültekin, Serkan Doğan, Muammer Çiçek, Belkıs Çakır, Asaf Koçak, Edibe Suları Ağbaba, Menekşe Kaya, Koray Kaya, Serpil Çanik, Erdal Ayrancı, Asım Bezirci, Sait Metin, Carina Cuanna Thuijs, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Kenan Yılmaz ve Ahmet Öztürk’ü saygıyla andıklarını sözlerine ekledi

 

 
 
 
2 Ek
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.