ÇELİKCAN SUBAŞI AİLESİNİ SEVİNDİRDİ

KÜLTÜR-SANAT 19.12.2017 - 13:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1614+ kez okundu.
 

ÇELİKCAN SUBAŞI AİLESİNİ SEVİNDİRDİ

    Tahsilli Mahallesi'nde oturan, fiziksel ve zihinsel engelli Eylül Subaşı'nın imdadına Başkan Çelikcan yetişti. Bakım onarım atölyesinde özel tasarlanan bir cihaz sayesinde  12 yaşındaki Eylül rahat hareket edebiliyor. Bundan sonra fizik tedavisini evinde devam edebilecek.    1 yaşındayken geçirdiği havale sonucu sakat kalan  ve yatağa mahkum olan Eylül'ün durumunu öğrenir öğrenmez evde bakım hizmeti veren ekiplere  yardım edilmesi talimatını veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan  Eylül'ün ihtiyacı olan cihazın temin edilmesini istedi.  Cihazı piyasada bulamayan ekipler, Yüreğir Belediyesi Bakım Onarım çalışanlarıyla Eylül'ü ayağa kaldıracak ve fizik tedavisine yardımcı olacak bir cihaz tasarladılar. Başkan Çelikcan Şubaşı ailesini ziyaret ederek Eylül için tasarlanan cihazı hediye etti.   Özel tasarlanan cihaza çok sevinen Subaşı ailesi Eylül büyüdüğü için hastaneye ve fizik tedavi merkezlerine götüremediklerini belirttiler. Bundan sonra fizik tedavi merkezlerinde yapılan hareketlerin aynısının evde yapacaklarını ve iyileşme sürecinin hızlanmasını beklediklerini belirten Baba Halil Subaşı ''Kızım büyüyünce hastaneye götürüp getirirken çok zorlanıyordum. Tedavi süresi de kısaydı. Bundan sonra fizik tedavi uzmanlarının tavsiyelerine uyarak yavrumuz evde rahat bir şekilde çalışmasını sürdürecektir. Destekleri için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.   Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezini hizmete açtıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '' Engelli vatandaşlarımız artık evlerine kapanmıyorlar. Özel tasarladığımız 2 engelli aracımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Evlerinden alınan vatandaşlarımız engelli koordinasyon merkezinde etkinliklere katıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyorlar. Ücretsiz E-KPSS kursu vererek bu vatandaşlarımızın atanmalarına yardımcı olduk. Eylül kızımızın durumunu duyunca ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. Arkadaşlar böyle bir çözüm bulmuşlar. Kızımız artık  evinde ailesinin de desteği ile  egzersizlerini yaparak  iyileşmesini temenni ediyorum.'' şeklinde konuştu.   Engellisine sahip çıkan toplumların gelişmiş toplumlar olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Merkezi hükümetimiz engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine her zaman sahip çıkıyor. Biz Yüreğir Belediyesi olarak ilçemizde bulunan bütün engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Evde bakım hizmeti ile 9 bin aileye ulaşarak  vatandaşlarımızın kişisel bakım, ulaşım gibi sorunlarına yardımcı oluyoruz.'' diyerek çalışmaların devam ettiğini söyledi.    

 

 

Tahsilli Mahallesi'nde oturan, fiziksel ve zihinsel engelli Eylül Subaşı'nın imdadına Başkan Çelikcan yetişti. Bakım onarım atölyesinde özel tasarlanan bir cihaz sayesinde  12 yaşındaki Eylül rahat hareket edebiliyor. Bundan sonra fizik tedavisini evinde devam edebilecek.

 

 1 yaşındayken geçirdiği havale sonucu sakat kalan  ve yatağa mahkum olan Eylül'ün durumunu öğrenir öğrenmez evde bakım hizmeti veren ekiplere  yardım edilmesi talimatını veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan  Eylül'ün ihtiyacı olan cihazın temin edilmesini istedi.  Cihazı piyasada bulamayan ekipler, Yüreğir Belediyesi Bakım Onarım çalışanlarıyla Eylül'ü ayağa kaldıracak ve fizik tedavisine yardımcı olacak bir cihaz tasarladılar. Başkan Çelikcan Şubaşı ailesini ziyaret ederek Eylül için tasarlanan cihazı hediye etti.

 

Özel tasarlanan cihaza çok sevinen Subaşı ailesi Eylül büyüdüğü için hastaneye ve fizik tedavi merkezlerine götüremediklerini belirttiler. Bundan sonra fizik tedavi merkezlerinde yapılan hareketlerin aynısının evde yapacaklarını ve iyileşme sürecinin hızlanmasını beklediklerini belirten Baba Halil Subaşı ''Kızım büyüyünce hastaneye götürüp getirirken çok zorlanıyordum. Tedavi süresi de kısaydı. Bundan sonra fizik tedavi uzmanlarının tavsiyelerine uyarak yavrumuz evde rahat bir şekilde çalışmasını sürdürecektir. Destekleri için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezini hizmete açtıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '' Engelli vatandaşlarımız artık evlerine kapanmıyorlar. Özel tasarladığımız 2 engelli aracımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Evlerinden alınan vatandaşlarımız engelli koordinasyon merkezinde etkinliklere katıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyorlar. Ücretsiz E-KPSS kursu vererek bu vatandaşlarımızın atanmalarına yardımcı olduk. Eylül kızımızın durumunu duyunca ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. Arkadaşlar böyle bir çözüm bulmuşlar. Kızımız artık  evinde ailesinin de desteği ile  egzersizlerini yaparak  iyileşmesini temenni ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Engellisine sahip çıkan toplumların gelişmiş toplumlar olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Merkezi hükümetimiz engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine her zaman sahip çıkıyor. Biz Yüreğir Belediyesi olarak ilçemizde bulunan bütün engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Evde bakım hizmeti ile 9 bin aileye ulaşarak  vatandaşlarımızın kişisel bakım, ulaşım gibi sorunlarına yardımcı oluyoruz.'' diyerek çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.