Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, CHP Milletvekili Gürer’in sözlü soru önergesine yanıt verdi:

SİYASET 07.10.2017 - 07:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1120+ kez okundu.
 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, CHP Milletvekili Gürer’in sözlü soru önergesine yanıt verdi:

    GÜRER ENGELİLERİN ERİŞİMLERİNDE SORUNLAR DEVAM EDİYOR CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fiziksel çevre koşullarından dolayı engelli bireylerin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Gürer’in konuyla ilgili sözlü önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen yıl şikâyet edilen 382 yapı ve inşaatın engellilerin erişilebilirliğinin sağlanmasıyla ilgili mevzuat kapsamında imar denetimine tabi tutulduğunu bildirdi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli bireylerin fiziksel çevre koşulları nedeniyle yaşadığı sorunları Meclis gündemine getirdi. Gürer, sözlü soru önergesinde, “Fiziksel çevre koşullarının engellilerin lehine değiştirilmesi için belediyeler ve kamu kuruluşlarının yeterli çalışmalar yaptığını düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yanıt verdi. Bakan Özhaseki, “Bakanlığımızca yapılan çalışmalar, yürütülen kamu kurum ve kuruluşlarına ait yeni binalarda yürürlükteki engellilere yönelik mevzuata uygun projelendirme yapılmakta olup mevcut kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda talep edilmesi durumunda mevzuat kapsamında gerekli incelemeler yapılarak yapılması gereken düzenlemeler ile ilgili proje ve yapım süreçleri il müdürlüğümüz ile koordineli yürütülmektedir” dedi. Fiziksel çevre koşullarının ilgili idarelerce plan ve yapılaşma aşamasında engellilerin erişilebilirliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Bakan Özhaseki,  “Sadece 2016 yılı içerisinde şikâyete konu 382 adet yapı veya inşaatta mevzuat hükümleri kapsamında ilgili idarelerce imar denetimi yapılması talimatlandırılmıştır. Diğer taraftan yol, kaldırım gibi umuma açık mahallerde her türlü ulaşımı ve erişimi zorlaştıran unsurların giderilmesi için bütün valilik ve belediyeler de talimatlandırılmıştır” ifadesini kullandı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kamu kuruluşları başta olmak üzere engellilerin ulaşımında sorun olan tüm bina ve yapılarda düzenlemeler yapılmasının gereğinin şart olduğunu ifade ederek çağdaş ve modern bir ülke olacaksak her anlamda bizimle eşit şartlara haiz olması gereken engellilerimiz için ulaşabilriliği de her alanda artırmalı ve onların sorunlarına gerçekçi, kalıcı, doğru ve gerekli çözümler üretmeliyiz ”dedi.      

 

 

GÜRER ENGELİLERİN ERİŞİMLERİNDE SORUNLAR DEVAM EDİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fiziksel çevre koşullarından dolayı engelli bireylerin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Gürer’in konuyla ilgili sözlü önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen yıl şikâyet edilen 382 yapı ve inşaatın engellilerin erişilebilirliğinin sağlanmasıyla ilgili mevzuat kapsamında imar denetimine tabi tutulduğunu bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli bireylerin fiziksel çevre koşulları nedeniyle yaşadığı sorunları Meclis gündemine getirdi. Gürer, sözlü soru önergesinde, “Fiziksel çevre koşullarının engellilerin lehine değiştirilmesi için belediyeler ve kamu kuruluşlarının yeterli çalışmalar yaptığını düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yanıt verdi.

Bakan Özhaseki, “Bakanlığımızca yapılan çalışmalar, yürütülen kamu kurum ve kuruluşlarına ait yeni binalarda yürürlükteki engellilere yönelik mevzuata uygun projelendirme yapılmakta olup mevcut kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda talep edilmesi durumunda mevzuat kapsamında gerekli incelemeler yapılarak yapılması gereken düzenlemeler ile ilgili proje ve yapım süreçleri il müdürlüğümüz ile koordineli yürütülmektedir” dedi.

Fiziksel çevre koşullarının ilgili idarelerce plan ve yapılaşma aşamasında engellilerin erişilebilirliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Bakan Özhaseki,  “Sadece 2016 yılı içerisinde şikâyete konu 382 adet yapı veya inşaatta mevzuat hükümleri kapsamında ilgili idarelerce imar denetimi yapılması talimatlandırılmıştır. Diğer taraftan yol, kaldırım gibi umuma açık mahallerde her türlü ulaşımı ve erişimi zorlaştıran unsurların giderilmesi için bütün valilik ve belediyeler de talimatlandırılmıştır” ifadesini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kamu kuruluşları başta olmak üzere engellilerin ulaşımında sorun olan tüm bina ve yapılarda düzenlemeler yapılmasının gereğinin şart olduğunu ifade ederek çağdaş ve modern bir ülke olacaksak her anlamda bizimle eşit şartlara haiz olması gereken engellilerimiz için ulaşabilriliği de her alanda artırmalı ve onların sorunlarına gerçekçi, kalıcı, doğru ve gerekli çözümler üretmeliyiz ”dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.