CEYHAN BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

SİYASET 02.08.2017 - 14:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2385+ kez okundu.
 

CEYHAN BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 sayılı belediye kanununun 20. Maddesi gereği 2017 yılı Ağustos ayı olağan toplantısını Belediye Başkan Vekili Sami Özsoy başkanlığında gerçekleştirdi. Murat Göğebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis salonundaki toplantıda gündemin 1. maddesi gereği açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Gündemin 2. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün Adana ile Ceyhan ilçesi Mustafabeyli Mahallesi’nde bulunan Ceyhan Belediyesi’ne ait yeni 144 ada 1 nolu parsel (eski 1248) üzerinde bulunan hizmet binası ve iki katlı lojman binasının Mustafabeyli J.Krk. K.lığına tahsisi talebi görüşülerek İmar Komisyonu başkanlığında Müşterek komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün büyük marketlerin Ceyhan’da küçük ve orta ölçekli esnafların ( 57 meslek dalındaki esnafların) zor duruma sokmakta olup şehir içinde park sorunları yaşatmalarından dolayı şehir dışına kurulmaları talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 4. maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün Mülkiyeti Ceyhan Belediyesi’ne ait Hürriyet Mahallesi 193 ada 1 nolu parsel, Sarımazı Mahallesi 197 ada 1 nolu parsellerin Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsisi talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde tekrar görüşülmek üzere komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 5. maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün Adana ili Ceyhan ilçesi Sarımazı Mahallesi 423 ada 5 nolu parselde Ceyhan Belediyesi’ne ait 55metre karelik hissenin satış talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 6.maddesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünün Adana ili Ceyhan ilçesi, Çevretepe Mahallesi 617 ve 630 nolu parsellerde güneş enerji santrali, yapılabilmesi için 1/5000 Nazım İmar Planlarının,1/1000’lik Uygulama İmar Planı yapılası talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.   GÜLER MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ Ceyhan Belediyesi AK Parti meclis üyesi, Ceyhan Kent Konseyi ve Ceyhan Bakkallar Bayiiler Odası Başkanı Selahattin Güler, bir önceki meclis toplantısında 57 Meslek dalını ilgilendiren büyük marketlerin küçük ölçekli bakkalları zor duruma sokmalar ve Büyük Marketlerin park sorunları yaşatmaları ve şehir içerisinde trafiği aksatmalarından dolayı önerge vermişti. Önerge görüşülerek büyük marketlerin veya yeni yapılacak AVM’lerin şehir dışına kurulmaları oy birliğiyle kabulünün ardından Selahattin Güler, tüm meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

 

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 sayılı belediye kanununun 20. Maddesi gereği 2017 yılı Ağustos ayı olağan toplantısını Belediye Başkan Vekili Sami Özsoy başkanlığında gerçekleştirdi.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis salonundaki toplantıda gündemin 1. maddesi gereği açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Gündemin 2. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün Adana ile Ceyhan ilçesi Mustafabeyli Mahallesi’nde bulunan Ceyhan Belediyesi’ne ait yeni 144 ada 1 nolu parsel (eski 1248) üzerinde bulunan hizmet binası ve iki katlı lojman binasının Mustafabeyli J.Krk. K.lığına tahsisi talebi görüşülerek İmar Komisyonu başkanlığında Müşterek komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün büyük marketlerin Ceyhan’da küçük ve orta ölçekli esnafların ( 57 meslek dalındaki esnafların) zor duruma sokmakta olup şehir içinde park sorunları yaşatmalarından dolayı şehir dışına kurulmaları talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 4. maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün Mülkiyeti Ceyhan Belediyesi’ne ait Hürriyet Mahallesi 193 ada 1 nolu parsel, Sarımazı Mahallesi 197 ada 1 nolu parsellerin Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsisi talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde tekrar görüşülmek üzere komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün Adana ili Ceyhan ilçesi Sarımazı Mahallesi 423 ada 5 nolu parselde Ceyhan Belediyesi’ne ait 55metre karelik hissenin satış talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6.maddesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünün Adana ili Ceyhan ilçesi, Çevretepe Mahallesi 617 ve 630 nolu parsellerde güneş enerji santrali, yapılabilmesi için 1/5000 Nazım İmar Planlarının,1/1000’lik Uygulama İmar Planı yapılası talebi görüşülerek komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.

 

GÜLER MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Ceyhan Belediyesi AK Parti meclis üyesi, Ceyhan Kent Konseyi ve Ceyhan Bakkallar Bayiiler Odası Başkanı Selahattin Güler, bir önceki meclis toplantısında 57 Meslek dalını ilgilendiren büyük marketlerin küçük ölçekli bakkalları zor duruma sokmalar ve Büyük Marketlerin park sorunları yaşatmaları ve şehir içerisinde trafiği aksatmalarından dolayı önerge vermişti.

Önerge görüşülerek büyük marketlerin veya yeni yapılacak AVM’lerin şehir dışına kurulmaları oy birliğiyle kabulünün ardından Selahattin Güler, tüm meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.