CEYHAN BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE MORAL VE SINAV STRESİ SEMİNERİ

GÜNDEM 04.07.2018 - 11:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1884+ kez okundu.
 

CEYHAN BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE MORAL VE SINAV STRESİ SEMİNERİ

Ceyhan Belediyesi sınav heyecanı yaşayan öğrenci ve velilerine yönelik seminer düzenlendi, seminerde öğrencilerin sınav öncesi stres yapmaması gerektiğine dair bilgiler paylaşıldı.   Ceyhan Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde stres, kaygı ve kriz durumlarında nasıl davranılması gerektiği ve bu durumlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında sunum eşliğinde bilgiler verildi. Psikolog ve Aile Danışmanı Tülay Öneker, Sınav esnasında stres ve kaygılara sebep olabilecek olumsuz düşüncülerin olumlu düşüncülerle yer değiştirilmesi gerektiğini örnekler üzerinden anlatarak bilgiler paylaştı.   “GENÇLER KENDİNE GÜVENMELİ” Psikolog ve Aile Danışmanı Tülay Öneker,  "Sınav stresi, sınav öncesinde öğrenilen bilgilerin sınav esnasında etkili bir şekilde kullanılmasına engel olmasıdır. Gençler sınava daha enerji dolu bir şekilde girebilmeleri ve kendilerine olan güvenlerini artırabilmeleri, başarılarını büyük ölçüde etkilemektedir. Sınavlar gençlerin hayatını doğrudan etkilediğinden dolayı stres, kaygı ve tedirginliğe neden olabiliyor. Acaba başarabilir miyim? Yapabilir miyim? Gibi soruların yerine gençler kendilerine güvenmeleri ve yapabilirim, başarabilirim demeleri gerekiyor. Sınav esnasında olumsuz düşünceler gençlerin başarısız olmasına neden olabiliyor. Bu nedenden dolayı gençler iç konuşmalarında olumlu sözcükler kullanmaları çok önemlidir” ifadelerini kullandı.   BAŞKAN YARDIMCISI BAKIR; AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak’ı temsilen seminere katılan Başkan Yardımcısı Zafer Bakır, “Sınavlarda heyecan, stres ve kaygı normaldir. Fakat aşırısı başarısızlığa yol açmaktadır. Gençler; olumlu düşünün, kendinize güvenin ve başarabileceğinize inanın” dedi.   Ailelerin çocuklarını motive etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Bakır, “Her sınav insanı korkutur. Fakat bu korkularla başa çıkma noktasında Tülay hocamız size gerekli bilgileri aktardı. Heyecanı ve telaşı kesinlikle kenara bırakacaksınız, Rızkı veren Allah’tır diye düşünüp daha da rahatlayabilirsiniz. Nasipse Allah bana nasip eder, değilse seneye nasip eder diyebilirsiniz. Sınavlar elbette heyecandır, telaştır ama heyecana telaşa düşmeden sınavda başarılı olabileceğinize inanıyorum. Çünkü kendine güvenen insan heyecanlanmaz. Çalışmış ise o konuda bilgi sahibi ise telaşlanmaz. Biliyorsunuz zaman da çok önemli sınavda, yetiştiremeyen ve üzülen çok öğrenci oluyor. 5 tane çocuk büyüttüm, aynı sıkıntıları ben de çektim. Bazı veliler çocuklardan daha telaşlı oluyor. Bu yüzden veliler çocuklarına sakin olmalarını söylemeleri ve onları motive etmeleri gerekiyor. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyor, hepinize güveniyorum” ifadelerini kullandı.         

Ceyhan Belediyesi sınav heyecanı yaşayan öğrenci ve velilerine yönelik seminer düzenlendi, seminerde öğrencilerin sınav öncesi stres yapmaması gerektiğine dair bilgiler paylaşıldı.

 

Ceyhan Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde stres, kaygı ve kriz durumlarında nasıl davranılması gerektiği ve bu durumlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında sunum eşliğinde bilgiler verildi. Psikolog ve Aile Danışmanı Tülay Öneker, Sınav esnasında stres ve kaygılara sebep olabilecek olumsuz düşüncülerin olumlu düşüncülerle yer değiştirilmesi gerektiğini örnekler üzerinden anlatarak bilgiler paylaştı.

 

“GENÇLER KENDİNE GÜVENMELİ”

Psikolog ve Aile Danışmanı Tülay Öneker,  "Sınav stresi, sınav öncesinde öğrenilen bilgilerin sınav esnasında etkili bir şekilde kullanılmasına engel olmasıdır. Gençler sınava daha enerji dolu bir şekilde girebilmeleri ve kendilerine olan güvenlerini artırabilmeleri, başarılarını büyük ölçüde etkilemektedir. Sınavlar gençlerin hayatını doğrudan etkilediğinden dolayı stres, kaygı ve tedirginliğe neden olabiliyor. Acaba başarabilir miyim? Yapabilir miyim? Gibi soruların yerine gençler kendilerine güvenmeleri ve yapabilirim, başarabilirim demeleri gerekiyor. Sınav esnasında olumsuz düşünceler gençlerin başarısız olmasına neden olabiliyor. Bu nedenden dolayı gençler iç konuşmalarında olumlu sözcükler kullanmaları çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN YARDIMCISI BAKIR; AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak’ı temsilen seminere katılan Başkan Yardımcısı Zafer Bakır, “Sınavlarda heyecan, stres ve kaygı normaldir. Fakat aşırısı başarısızlığa yol açmaktadır. Gençler; olumlu düşünün, kendinize güvenin ve başarabileceğinize inanın” dedi.

 

Ailelerin çocuklarını motive etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Bakır, “Her sınav insanı korkutur. Fakat bu korkularla başa çıkma noktasında Tülay hocamız size gerekli bilgileri aktardı. Heyecanı ve telaşı kesinlikle kenara bırakacaksınız, Rızkı veren Allah’tır diye düşünüp daha da rahatlayabilirsiniz. Nasipse Allah bana nasip eder, değilse seneye nasip eder diyebilirsiniz. Sınavlar elbette heyecandır, telaştır ama heyecana telaşa düşmeden sınavda başarılı olabileceğinize inanıyorum. Çünkü kendine güvenen insan heyecanlanmaz. Çalışmış ise o konuda bilgi sahibi ise telaşlanmaz. Biliyorsunuz zaman da çok önemli sınavda, yetiştiremeyen ve üzülen çok öğrenci oluyor. 5 tane çocuk büyüttüm, aynı sıkıntıları ben de çektim. Bazı veliler çocuklardan daha telaşlı oluyor. Bu yüzden veliler çocuklarına sakin olmalarını söylemeleri ve onları motive etmeleri gerekiyor. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyor, hepinize güveniyorum” ifadelerini kullandı.         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.