CEYHAN'DAKİ ORMAN YANGINI MECLİS GÜNDEMİNDE

SİYASET 05.07.2019 - 15:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1993+ kez okundu.
 

CEYHAN'DAKİ ORMAN YANGINI MECLİS GÜNDEMİNDE

  ANKARA/CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan Kızıldere’de kül olan yüzlerce dönüm ormanı Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Bulut, 1000 dönümlük alanın yeniden ağaçlandırılması için yetkilileri göreve çağırdı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan’ın Kızıldere Mahallesi’nde yaşanan orman yangınını TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Orman yangını “hepimizin canını yaktı” diyen Bulut, yangının Adana Büyükşehir Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin üstün gayretleri, karadan ve havadan helikopter ile yapılan müdahaleler sonucu 10 saatte söndürülebildiğini bildirdi. 20 YILLIK EMEK YANDI Yangının ardından geriye 1000 dönümlük alanda çam, harnup ve zeytin ağaçlarının külü kaldığını kaydeden Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: Yanan sadece Ceyhan’ın akciğerleri değildi; Kızıldereli hemşerilerimizin 20 yıllık emeğiydi. Hemşerilerimin 20 yıl önce kendi elleriyle, emekleriyle diktikleri ağaçlar yangında bir bir yok oldu. YENİDEN AĞAÇLANDIRIN ÇAĞRISI Ceyhan’lıların ormanlık alanın tekrar eski haline gelmesi için Devletten yardım eli beklediğini kaydeden Bulut, yetkilileri 1000 dönümlük alanın yeniden ağaçlandırılması için göreve çağırdı.  CHP’li Bulut, Ceyhan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.        

 

ANKARA/CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan Kızıldere’de kül olan yüzlerce dönüm ormanı Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Bulut, 1000 dönümlük alanın yeniden ağaçlandırılması için yetkilileri göreve çağırdı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan’ın Kızıldere Mahallesi’nde yaşanan orman yangınını TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Orman yangını “hepimizin canını yaktı” diyen Bulut, yangının Adana Büyükşehir Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin üstün gayretleri, karadan ve havadan helikopter ile yapılan müdahaleler sonucu 10 saatte söndürülebildiğini bildirdi.

20 YILLIK EMEK YANDI

Yangının ardından geriye 1000 dönümlük alanda çam, harnup ve zeytin ağaçlarının külü kaldığını kaydeden Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yanan sadece Ceyhan’ın akciğerleri değildi; Kızıldereli hemşerilerimizin 20 yıllık emeğiydi. Hemşerilerimin 20 yıl önce kendi elleriyle, emekleriyle diktikleri ağaçlar yangında bir bir yok oldu.

YENİDEN AĞAÇLANDIRIN ÇAĞRISI

Ceyhan’lıların ormanlık alanın tekrar eski haline gelmesi için Devletten yardım eli beklediğini kaydeden Bulut, yetkilileri 1000 dönümlük alanın yeniden ağaçlandırılması için göreve çağırdı.  CHP’li Bulut, Ceyhan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.