Ceza ve infaz memurlarının talepleri mecliste

SİYASET 06.10.2017 - 14:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2419+ kez okundu.
 

Ceza ve infaz memurlarının talepleri mecliste

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kapanan Bölge İdare Mahkemesi, Saimbeyli Adliyesi ve ceza ve infaz memurlarının taleplerini TBMM’de dile getirdi
  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Adana’da kapatılan bölge idare mahkemesinin yeniden açılması için meclis çatısı altındaki ısrarını sürdürüyor. Mecliste daha önce konuyu gündeme getiren ve Adalet Bakanı’nın değişmesiyle Adana’nın hakkını bir kez daha arayan Tümer, Saimbeyli Adliyesi’nin de yeniden açılması gerektiğini vurguladı. İnfaz ve koruma memurlarına verilen fiili hizmet zammının geçmiş dönemi kapsamasının yanı sıra görevde bulunulan sürenin de yıpranma payına dahil edilmesini öneren Tümer, şöyle konuştu: “Adalet Bakanlığı’nın teklifiyle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, 28 bölge idare mahkemesini 8'e düşürmüştür. Kuruluş kanununda bu mahkemelerin iş hacmi ve coğrafi bölge esaslı kurulacağı belirtilmesine karşılık yıllık ortalama esası 11 bin ve iş hacmi yönünden İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü büyük mahkeme olan Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılıp yıllık ortalama esası 4 bin olan Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne bağlanması son derece yanlıştır. Coğrafi bölge esasına da uyulmadığı için Akdeniz Bölgesi'nde de maalesef mahkeme kurulmamıştır. Davaların nakli, dosyaların akıbeti, temyiz hususları gereğince telafisi olanaksız zararların doğacağı göz önüne alınarak Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılmasına dair kararın gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda kuruluş kanununa da uygun olarak Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin tekrar açılması konusunda bir girişim beklenmektedir. Adana'nın Saimbeyli ilçesindeki adliye binasının kapatılması nedeniyle de bölge halkı büyük mağduriyet yaşamaktadır. 25 köy ve merkezde 3 mahalleye sahip, Adana'nın toprak bakımından en büyük ilçesindeki adliye yeniden açılmalıdır. Öte yandan infaz ve koruma memurlarına verilen ve yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet zammı geçmiş dönemi de kapsamalı, infaz ve koruma memurlarının görevde bulundukları süreleri de göz önüne alınarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.” LEVENT GÖK, TÜMER’E DESTEK VERDİ Tümer’in talebine destek veren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, Adana’daki iş yükünün ağırlığına işaret etti.ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e duyarlılık çağrısı yaptı. Konuşmaların ardından söz alan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise dosya yükü kapsamında ihtiyaç olması halinde Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin yeniden açılabileceğini söyledi.  
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kapanan Bölge İdare Mahkemesi, Saimbeyli Adliyesi ve ceza ve infaz memurlarının taleplerini TBMM’de dile getirdi

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Adana’da kapatılan bölge idare mahkemesinin yeniden açılması için meclis çatısı altındaki ısrarını sürdürüyor.

Mecliste daha önce konuyu gündeme getiren ve Adalet Bakanı’nın değişmesiyle Adana’nın hakkını bir kez daha arayan Tümer, Saimbeyli Adliyesi’nin de yeniden açılması gerektiğini vurguladı.

İnfaz ve koruma memurlarına verilen fiili hizmet zammının geçmiş dönemi kapsamasının yanı sıra görevde bulunulan sürenin de yıpranma payına dahil edilmesini öneren Tümer, şöyle konuştu:

Adalet Bakanlığı’nın teklifiyle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, 28 bölge idare mahkemesini 8'e düşürmüştür. Kuruluş kanununda bu mahkemelerin iş hacmi ve coğrafi bölge esaslı kurulacağı belirtilmesine karşılık yıllık ortalama esası 11 bin ve iş hacmi yönünden İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü büyük mahkeme olan Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılıp yıllık ortalama esası 4 bin olan Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne bağlanması son derece yanlıştır.

Coğrafi bölge esasına da uyulmadığı için Akdeniz Bölgesi'nde de maalesef mahkeme kurulmamıştır. Davaların nakli, dosyaların akıbeti, temyiz hususları gereğince telafisi olanaksız zararların doğacağı göz önüne alınarak Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılmasına dair kararın gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda kuruluş kanununa da uygun olarak Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin tekrar açılması konusunda bir girişim beklenmektedir.

Adana'nın Saimbeyli ilçesindeki adliye binasının kapatılması nedeniyle de bölge halkı büyük mağduriyet yaşamaktadır. 25 köy ve merkezde 3 mahalleye sahip, Adana'nın toprak bakımından en büyük ilçesindeki adliye yeniden açılmalıdır.

Öte yandan infaz ve koruma memurlarına verilen ve yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet zammı geçmiş dönemi de kapsamalı, infaz ve koruma memurlarının görevde bulundukları süreleri de göz önüne alınarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.”

LEVENT GÖK, TÜMER’E DESTEK VERDİ
Tümer’in talebine destek veren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, Adana’daki iş yükünün ağırlığına işaret etti.ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e duyarlılık çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından söz alan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise dosya yükü kapsamında ihtiyaç olması halinde Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin yeniden açılabileceğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.