CHAPLİN VE ÇOCUK TEMALI RESİM ŞAŞIRTTI.

05.02.2017 - 15:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1863+ kez okundu.
 

CHAPLİN VE ÇOCUK TEMALI RESİM ŞAŞIRTTI.

    Kadıköy Venüs Sanat galerisinde, Ressam Mahmut Kemal Arslan ve Ressam Kasım Adıgüzel’in,  EBEDİ GERGEFTE AYAK İZLERİ adlı resim sergisi, sanatseverlerle buluştu. 15 Şubat’a kadar devam edecek sergi görülmeye değer.    SERGİDE DİKKAT ÇEKEN RESİM   Mahmut Kemal Arslan'ın sergilendiği resimleri arasında, Charlie Chaplin ve çocuk temalı resminde Yazar Ayça Öztorun'unda resminin aynı kareye girmesi dikkatleri çekti.    Ressam Mahmut Kemal Arslan, Yazar Ayça Öztorun'un, "Çiçek Vadisi Bir Cortlak Hikâyesi" adlı romanını ve senaryosunu okuduğunu, romanda ve senaryoda ki çocuk Çağla karakterinden çok etkilendiğini ve yazarın "Aydınlığa Adanmış Bir Yaşam" adlı eserinde kendi çocukluk dönemini ve babasına olan özlemini anlatırken, diğer romanla bağdaştırdığını söyledi.    Mahmut Kemal Arslan; "Ben, Ayça Öztorun'u tanıdıkça, okuduğum romanındaki Çağla karşımda dedim. Chaplin, faşizme karşı direnen bir sanatçıydı. Yazar Öztorun'un sürekli Chaplin ve çocuk temalı resimler paylaşmasının ardında, kendi babasının mücadelesini ve çocukluğunu çağrıştırdığını düşünüyorum. Kendisini tanıdıktan sonra, yaşadıkları acı dolu yılları trajikomik yanlarıyla anlatırken, bir yandan gülüyor ve güldürüyor, bir yandan gözleri doluyordu. Yani yaşadıkları sıkıntıları gülerek savmaya çalışmak, bir bakıma zulmü inat, güçlü bir şekilde ayakta durmaya eş değerdir. Bu nedenle onun kalemi çok güçlü.  Bu resimdeki çocuk, Çağla ve Ayça Öztorun olmalıydı diye düşündüm." dedi.    Sergide bu resmî çok yüksek fiyatlarla almayı düşünen sanatseverlere, resmin bedeli olmadığını, satışa sunulmayacağını açıklayan resim galerisi, sergi bitiminden sonra resmin Fransa'da da sergileneceğini açıkladı.    Charlie Chaplin, çocuk ve Ayça Öztorun temalı resmin, kimin duvarına sanat katacağı sanatseverler arasında merak konusu oldu.   

 

 

Kadıköy Venüs Sanat galerisinde, Ressam Mahmut Kemal Arslan ve Ressam Kasım Adıgüzel’in,  EBEDİ GERGEFTE AYAK İZLERİ adlı resim sergisi, sanatseverlerle buluştu. 15 Şubat’a kadar devam edecek sergi görülmeye değer. 

 

SERGİDE DİKKAT ÇEKEN RESİM

 

Mahmut Kemal Arslan'ın sergilendiği resimleri arasında, Charlie Chaplin ve çocuk temalı resminde Yazar Ayça Öztorun'unda resminin aynı kareye girmesi dikkatleri çekti. 

 

Ressam Mahmut Kemal Arslan, Yazar Ayça Öztorun'un, "Çiçek Vadisi Bir Cortlak Hikâyesi" adlı romanını ve senaryosunu okuduğunu, romanda ve senaryoda ki çocuk Çağla karakterinden çok etkilendiğini ve yazarın "Aydınlığa Adanmış Bir Yaşam" adlı eserinde kendi çocukluk dönemini ve babasına olan özlemini anlatırken, diğer romanla bağdaştırdığını söyledi.

 

 Mahmut Kemal Arslan;

"Ben, Ayça Öztorun'u tanıdıkça, okuduğum romanındaki Çağla karşımda dedim. Chaplin, faşizme karşı direnen bir sanatçıydı. Yazar Öztorun'un sürekli Chaplin ve çocuk temalı resimler paylaşmasının ardında, kendi babasının mücadelesini ve çocukluğunu çağrıştırdığını düşünüyorum. Kendisini tanıdıktan sonra, yaşadıkları acı dolu yılları trajikomik yanlarıyla anlatırken, bir yandan gülüyor ve güldürüyor, bir yandan gözleri doluyordu. Yani yaşadıkları sıkıntıları gülerek savmaya çalışmak, bir bakıma zulmü inat, güçlü bir şekilde ayakta durmaya eş değerdir. Bu nedenle onun kalemi çok güçlü. 

Bu resimdeki çocuk, Çağla ve Ayça Öztorun olmalıydı diye düşündüm." dedi. 

 

Sergide bu resmî çok yüksek fiyatlarla almayı düşünen sanatseverlere, resmin bedeli olmadığını, satışa sunulmayacağını açıklayan resim galerisi, sergi bitiminden sonra resmin Fransa'da da sergileneceğini açıkladı. 

 

Charlie Chaplin, çocuk ve Ayça Öztorun temalı resmin, kimin duvarına sanat katacağı sanatseverler arasında merak konusu oldu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.