CHP’de kırsal sancısı

GÜNDEM 20.06.2018 - 14:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2419+ kez okundu.
 

CHP’de kırsal sancısı

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sadece 4 gün kalırken CHP kırsal kesimdeki sıkıntıyı önceden bildiği halde çözmek yerine daha da derinleştirdi.  BANKAMATİKÇİ İLÇE BAŞKANI Kırsal kesimin en önemli ayaklarından birinde CHP’nin Gençlik örgütündeki bir ismin fuhuştan, bir başka parti yöneticisinin uyuşturucudan tutuklanması, istenmeyen bir adayın ise bölge halkına dayatılması sıkıntıyı iyici büyüttü. İddialara göre, CHP’nin en uzak ilçelerinden birindeki ilçe başkanının kendi ilçesindeki belediye başkanının akrabası olması ve merkez ilçe belediyesinden maaş alması ve yine bazı bankamatikçi ilçe başkanlarının varlığı da krizi derinleştirdi.  3-5 DELEGELİK İÇİN Küçük ilçelerdeki 3-5 Kurultay delegeliği için ilçe örgütlerinin ehil olmayan, iş bilmeyen düşük profilli isimlere teslim edilmesi de ayrı bir sancı olarak görülüyor. Adana’da parti içinde büyük bir ayrışma yaratmakla suçlanan ilçe belediye başkanın ‘sıfır’ adamlarının çoğunluğu da örgütlerde önemli konumlarda. Göz göre göre parti tabanı HDP ve İYİ Parti’ye kayıyor. Bunun nedeni de parti tabanında yaratılan ayrışma.  EĞİTİM VERDİKLERİ KADIN, HANGİ PARTİYE OY VERİLECEĞİNİ SORDU Adana’daki en güçlü ilçelerden biri olan Çukurova ilçesinde ise etkinliklere katılım ya düşük ya da çalışmalar amacına ulaşmıyor. Partililerin iddialarına göre, Çukurova İlçe Örgütü’nde saatlerce süren bir eğitim etkinliği yapıldı. Etkinlik sonunda bir kadının, “Şimdi biz hangi partiye oy vereceğiz. Onu da anlatır mısınız?” sözü, örgütün kimlere ve nasıl bir yapıya teslim edildiğini de ortaya koydu. Bu yaşananlara ise partililer isyan ediyor.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sadece 4 gün kalırken CHP kırsal kesimdeki sıkıntıyı önceden bildiği halde çözmek yerine daha da derinleştirdi. 
BANKAMATİKÇİ İLÇE BAŞKANI
Kırsal kesimin en önemli ayaklarından birinde CHP’nin Gençlik örgütündeki bir ismin fuhuştan, bir başka parti yöneticisinin uyuşturucudan tutuklanması, istenmeyen bir adayın ise bölge halkına dayatılması sıkıntıyı iyici büyüttü. İddialara göre, CHP’nin en uzak ilçelerinden birindeki ilçe başkanının kendi ilçesindeki belediye başkanının akrabası olması ve merkez ilçe belediyesinden maaş alması ve yine bazı bankamatikçi ilçe başkanlarının varlığı da krizi derinleştirdi. 
3-5 DELEGELİK İÇİN
Küçük ilçelerdeki 3-5 Kurultay delegeliği için ilçe örgütlerinin ehil olmayan, iş bilmeyen düşük profilli isimlere teslim edilmesi de ayrı bir sancı olarak görülüyor. Adana’da parti içinde büyük bir ayrışma yaratmakla suçlanan ilçe belediye başkanın ‘sıfır’ adamlarının çoğunluğu da örgütlerde önemli konumlarda. Göz göre göre parti tabanı HDP ve İYİ Parti’ye kayıyor. Bunun nedeni de parti tabanında yaratılan ayrışma. 
EĞİTİM VERDİKLERİ KADIN, HANGİ
PARTİYE OY VERİLECEĞİNİ SORDU
Adana’daki en güçlü ilçelerden biri olan Çukurova ilçesinde ise etkinliklere katılım ya düşük ya da çalışmalar amacına ulaşmıyor. Partililerin iddialarına göre, Çukurova İlçe Örgütü’nde saatlerce süren bir eğitim etkinliği yapıldı. Etkinlik sonunda bir kadının, “Şimdi biz hangi partiye oy vereceğiz. Onu da anlatır mısınız?” sözü, örgütün kimlere ve nasıl bir yapıya teslim edildiğini de ortaya koydu. Bu yaşananlara ise partililer isyan ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.