CHP’de kurultay süreci başlıyor

SİYASET 27.08.2019 - 16:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1720+ kez okundu.
 

CHP’de kurultay süreci başlıyor

  Adana’nın büyük ilçelerindeki başkanlık koltuklarının vekaleten yürütüldüğü CHP’de kurultay süreci Eylül ayında başlıyor. KOZAY’IN ÇELEBİ GETİRİLMİŞTİ 31 Mart seçimleri öncesinde CHP Adana İl Başkanı Avukat Emrah Kozay istifa etmişti.  Kendi arasında görev dağılımı yapan yönetim kurulu ise Mehmet Çelebi’yi başkan seçti.  BAŞKANLAR ADAY OLUNCA … Seyhan’da ise ilçe Başkanı Abeydullah Kolcu Belediye Meclis üyesi adaylığı nedeniyle istifa etti. Kolcu’nun yerine  Ahmet Dardağan getirildi. Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre de meclis üyeliğine aday olduğu için koltuğu bıraktı.  VEKALETEN YÖNETİLEN İLÇELER Zihneti Emre’nin yerine  Çukurova İlçe Başkanlığına Avukat Remzi Ümit Atay atandı.Adana CHP’de aynı Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan,Sarıçam gibi ilçeler halen vekaleten yürütülüyor.  KARALAR YİNE MÜDAHALE EDECEK?  Şimdi  gözler Eylül ‘de belirlenecek kongre sürecine çevrildi. Kim kalacak, kim gidecek? CHP kulislerinde ise seçimlere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yine müdahale edeceği konuşuluyor.

 

Adana’nın büyük ilçelerindeki başkanlık koltuklarının vekaleten yürütüldüğü CHP’de kurultay süreci Eylül ayında başlıyor.
KOZAY’IN ÇELEBİ GETİRİLMİŞTİ
31 Mart seçimleri öncesinde CHP Adana İl Başkanı Avukat Emrah Kozay istifa etmişti.  Kendi arasında görev dağılımı yapan yönetim kurulu ise Mehmet Çelebi’yi başkan seçti. 
BAŞKANLAR ADAY OLUNCA …
Seyhan’da ise ilçe Başkanı Abeydullah Kolcu Belediye Meclis üyesi adaylığı nedeniyle istifa etti. Kolcu’nun yerine  Ahmet Dardağan getirildi. Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre de meclis üyeliğine aday olduğu için koltuğu bıraktı. 
VEKALETEN YÖNETİLEN İLÇELER
Zihneti Emre’nin yerine  Çukurova İlçe Başkanlığına Avukat Remzi Ümit Atay atandı.Adana CHP’de aynı Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan,Sarıçam gibi ilçeler halen vekaleten yürütülüyor. 
KARALAR YİNE MÜDAHALE EDECEK? 
Şimdi  gözler Eylül ‘de belirlenecek kongre sürecine çevrildi. Kim kalacak, kim gidecek? CHP kulislerinde ise seçimlere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yine müdahale edeceği konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.