CHP’de süreç başladı

GÜNDEM 16.07.2018 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1312+ kez okundu.
 

CHP’de süreç başladı

24 Haziran seçimleri sonrasında CHP'de ‘değişim’ talep eden bazı milletvekili, belediye başkanı ve delegeler olağanüstü kurultay için imza sürecini başlattı.  İMZALAR 400’Ü BULDU  Dün sabah saatlerinde olağanüstü kurultay çağrısı yapan CHP milletvekili Yaşar Tüzün, toplanan imza sayının 100'ü geçtiğini söyledi. Akşam saatlerinde toplanan imzaların 400’ü bulduğu belirtildi. Olağanüstü kurultay için toplanması gereken imza ise 634.  GENEL MERKEZDEN CEVAP Parti içi muhalefetin Meclis’te basın toplantısıyla kurultay çağrısı yapmasının ardından Genel merkezden yanıt gecikmedi. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayanların yeterli sayıya ulaşamayacağını iddia etti.  45 GÜNLÜK SÜREÇ  CHP tüzüğüne göre, gerekli imzaların toplanmasının ardından imzaların parti yönetimine iletilmesi gerekiyor. İmzaların tesliminden sonra 45 günlük bir süreç başlıyor. Bu süre içinde tüzüğe göre olağanüstü seçimli kurultay yapılması yasal zorunluluk oluyor.  KARAKÖSE KOORDİNESİNDE  Adana’da imza hareketini CHP İmamoğlu İlçe Başkanı ve Kurultay delegesi Kasım Karaköse koordine ediyor. Karaköse ile birlikte Kurultay delegeleri Dilşad Güven, Cemal İlçi, Murat Öztanrıöver de değişim talep eden isimler arasında yer alıyor.  FOTO:  Adana’da 29 delegeden en az 10’unun değişim talebiyle Muharrem İnce’ye destek vereceği kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde Seyhan Otel’inde bir araya gelen Kurultay delegeleri Kasım Karaköse, Dilşad Güven, Murat Öztanrıöver ile Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven ve Çukurova Belediye Meclis Üyesi Hacı Hüseyin Kılınç, “CHP’de çoban ateşi yakmak istiyoruz” demişti.

24 Haziran seçimleri sonrasında CHP'de ‘değişim’ talep eden bazı milletvekili, belediye başkanı ve delegeler olağanüstü kurultay için imza sürecini başlattı. 

İMZALAR 400’Ü BULDU
 Dün sabah saatlerinde olağanüstü kurultay çağrısı yapan CHP milletvekili Yaşar Tüzün, toplanan imza sayının 100'ü geçtiğini söyledi. Akşam saatlerinde toplanan imzaların 400’ü bulduğu belirtildi. Olağanüstü kurultay için toplanması gereken imza ise 634. 
GENEL MERKEZDEN CEVAP
Parti içi muhalefetin Meclis’te basın toplantısıyla kurultay çağrısı yapmasının ardından Genel merkezden yanıt gecikmedi. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayanların yeterli sayıya ulaşamayacağını iddia etti. 
45 GÜNLÜK SÜREÇ 
CHP tüzüğüne göre, gerekli imzaların toplanmasının ardından imzaların parti yönetimine iletilmesi gerekiyor. İmzaların tesliminden sonra 45 günlük bir süreç başlıyor. Bu süre içinde tüzüğe göre olağanüstü seçimli kurultay yapılması yasal zorunluluk oluyor. 
KARAKÖSE KOORDİNESİNDE 
Adana’da imza hareketini CHP İmamoğlu İlçe Başkanı ve Kurultay delegesi Kasım Karaköse koordine ediyor. Karaköse ile birlikte Kurultay delegeleri Dilşad Güven, Cemal İlçi, Murat Öztanrıöver de değişim talep eden isimler arasında yer alıyor. 


FOTO:  Adana’da 29 delegeden en az 10’unun değişim talebiyle Muharrem İnce’ye destek vereceği kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde Seyhan Otel’inde bir araya gelen Kurultay delegeleri Kasım Karaköse, Dilşad Güven, Murat Öztanrıöver ile Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven ve Çukurova Belediye Meclis Üyesi Hacı Hüseyin Kılınç, “CHP’de çoban ateşi yakmak istiyoruz” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.