CHP, KDK planını devreye sokacak

SİYASET 16.03.2020 - 11:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1569+ kez okundu.
 

CHP, KDK planını devreye sokacak

CHP, bakanlara yöneltilen soru önergelerinin yanıtsız kalması üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurma kararı aldı. Soruları yanıtlamayan bakanlık KDK’ya şikayet edilecek. CHP, milletvekillerinin bakanlara yönelttiği yazılı soru önergelerine “yeterli oranda cevap verilmemesi” üzerine, çareyi Kamu Denetçiliği Kurumu’nda (KDK) aramaya karar verdi. Şu ana kadar denenmemiş bir yöntemi hayata geçirmeye hazırlanan CHP, soru önergelerine Anayasa’ya uygun yanıt vermeyen bakanlıkları KDK’ya şikayet etmeyi planlıyor. CHP, milletvekillerinin, yazılı soru önergelerine bakanlıklar tarafından “yeterli oranda” yanıt verilmemesi ya da verilen yanıtların “beklentileri karşılamaması” üzerine harekete geçti. Bu kapsamda, kamu idarelerinin kusurlarını saptamak ve bu kusurları tazmin etme konusunda idareyi uyarmak amacıyla TBMM’ye bağlı olarak 2012’de kurulan KDK’ya milletvekili düzeyinde başvurulmasının hukuki yolları aranmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’ndan bilgi istedi

CHP, bakanlara yöneltilen soru önergelerinin yanıtsız kalması üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurma kararı aldı. Soruları yanıtlamayan bakanlık KDK’ya şikayet edilecek.

CHP, milletvekillerinin bakanlara yönelttiği yazılı soru önergelerine “yeterli oranda cevap verilmemesi” üzerine, çareyi Kamu Denetçiliği Kurumu’nda (KDK) aramaya karar verdi. Şu ana kadar denenmemiş bir yöntemi hayata geçirmeye hazırlanan CHP, soru önergelerine Anayasa’ya uygun yanıt vermeyen bakanlıkları KDK’ya şikayet etmeyi planlıyor.

CHP, milletvekillerinin, yazılı soru önergelerine bakanlıklar tarafından “yeterli oranda” yanıt verilmemesi ya da verilen yanıtların “beklentileri karşılamaması” üzerine harekete geçti. Bu kapsamda, kamu idarelerinin kusurlarını saptamak ve bu kusurları tazmin etme konusunda idareyi uyarmak amacıyla TBMM’ye bağlı olarak 2012’de kurulan KDK’ya milletvekili düzeyinde başvurulmasının hukuki yolları aranmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’ndan bilgi istedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.