CHP kongresinde kıyamet koptu!

SİYASET 31.12.2017 - 12:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1242+ kez okundu.
 

CHP kongresinde kıyamet koptu!

  CHP Adana İl Kongresi, partinin Adana’da nasıl bölündüğünü bütün çıplaklığıyla ortaya koydu.  SEDAT DOĞAN ÇEKİLDİ Mevcut başkan Ayhan Barut ile Sedat Doğan’ın yarıştığı kongrede adaylardan Sedat Doğan çekildi. Doğan konuşma yaparken çarşaf liste çağrısında bulundu. Delegelere “Kimsenin adamı olmayın. Özgür iradenizi kullanın” çağrısı yapan Doğan, “Blok liste çıkarsa adaylıktan çekilirim” dedi. Oylamada blok liste açık ara önde çıkınca Doğan çekildi.  KÜRSÜYE BARDAK FIRLATTI Seyhan Oteli’nde yapılan kongrede her iki adayın taraftarları birbirinin üstüne yürüdü. Küfürler havada uçuştu. Kadınlar, gençler lehte ve aleyhte konuşmalar sırasında birbirlerine sözlü sataşmalarda bulundu. Bir partili kürsüye bardak fırlattı.  TANBUROĞLU PROVOKASYAN YAPTI  Kongrede söz alan ve blok listeden yönetim kurulu üyesi seçilen Dr. Anıl Tanburoğlu adeta provokasyon yaptı.  Tanburoğlu, blok listeyi savunan konuşmasında, Seyhan ilçe örgütü delege seçimlerinde sandık konulmadığını, bu nedenle çarşaf liste taleplerini doğru bulmadıklarını söyledi.  KARALAR AĞZINI BİLE AÇMADI  Tanburoğlu’nun tarafları geren konuşmasının ardından salon karıştı. Partililer birbirinin üzerine yürüdü. İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kürsüye çıktı. Barut ve Soner Çetin partililere sakin olmaları çağrısı yaptı. Karalar ise ağzını bile açmadı. PROVOKASYONU SÜRDÜRDÜ  Salonda resmen kıyamet koparken Dr. Anıl Tanburoğlu özür dilemesi için kürsüye çağrıldı. Başkan Barut, gerginliği önlemek için Tanburoğlu’nun özür dileyeceğini söyleyip sahneye çağırdı. Sahneye gelen Tanburoğlu ise, “Seyhan ilçe delege seçimleri meşru değildir” deyince taraflar resmen birbirine girdi.  İYİ Kİ KARAYABIYIK VARMIŞ  Olayları yatıştırmada ise en büyük özveriyi Divan Başkanlığı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık gösterdi. Karabıyık, konuşmaları ve tavrıyla hem olayların büyümesini önledi hem de blok liste oylamasında hiç bir şaibeye geçit vermeyecek kadar adaletli davrandı. YEDEKLER ASİL OLDU  Blok liste oylamada açık ara önde çıkıp Sedat Doğan’ın çekilmesinden sonra liste defalarca değiştirildi. Kadın kotasına uyulmadığı görülünce listedeki asil yönetim kurulu üyeleri yedeğe, eşleri ve yakın akrabaları kadınlar da asil yönetim listesine yazdırıldı. 

 

CHP Adana İl Kongresi, partinin Adana’da nasıl bölündüğünü bütün çıplaklığıyla ortaya koydu. 
SEDAT DOĞAN ÇEKİLDİ
Mevcut başkan Ayhan Barut ile Sedat Doğan’ın yarıştığı kongrede adaylardan Sedat Doğan çekildi. Doğan konuşma yaparken çarşaf liste çağrısında bulundu. Delegelere “Kimsenin adamı olmayın. Özgür iradenizi kullanın” çağrısı yapan Doğan, “Blok liste çıkarsa adaylıktan çekilirim” dedi. Oylamada blok liste açık ara önde çıkınca Doğan çekildi. 
KÜRSÜYE BARDAK FIRLATTI
Seyhan Oteli’nde yapılan kongrede her iki adayın taraftarları birbirinin üstüne yürüdü. Küfürler havada uçuştu. Kadınlar, gençler lehte ve aleyhte konuşmalar sırasında birbirlerine sözlü sataşmalarda bulundu. Bir partili kürsüye bardak fırlattı. 
TANBUROĞLU PROVOKASYAN YAPTI 
Kongrede söz alan ve blok listeden yönetim kurulu üyesi seçilen Dr. Anıl Tanburoğlu adeta provokasyon yaptı.  Tanburoğlu, blok listeyi savunan konuşmasında, Seyhan ilçe örgütü delege seçimlerinde sandık konulmadığını, bu nedenle çarşaf liste taleplerini doğru bulmadıklarını söyledi. 
KARALAR AĞZINI BİLE AÇMADI 
Tanburoğlu’nun tarafları geren konuşmasının ardından salon karıştı. Partililer birbirinin üzerine yürüdü. İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kürsüye çıktı. Barut ve Soner Çetin partililere sakin olmaları çağrısı yaptı. Karalar ise ağzını bile açmadı.
PROVOKASYONU SÜRDÜRDÜ 
Salonda resmen kıyamet koparken Dr. Anıl Tanburoğlu özür dilemesi için kürsüye çağrıldı. Başkan Barut, gerginliği önlemek için Tanburoğlu’nun özür dileyeceğini söyleyip sahneye çağırdı. Sahneye gelen Tanburoğlu ise, “Seyhan ilçe delege seçimleri meşru değildir” deyince taraflar resmen birbirine girdi. 
İYİ Kİ KARAYABIYIK VARMIŞ 
Olayları yatıştırmada ise en büyük özveriyi Divan Başkanlığı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık gösterdi. Karabıyık, konuşmaları ve tavrıyla hem olayların büyümesini önledi hem de blok liste oylamasında hiç bir şaibeye geçit vermeyecek kadar adaletli davrandı.
YEDEKLER ASİL OLDU 
Blok liste oylamada açık ara önde çıkıp Sedat Doğan’ın çekilmesinden sonra liste defalarca değiştirildi. Kadın kotasına uyulmadığı görülünce listedeki asil yönetim kurulu üyeleri yedeğe, eşleri ve yakın akrabaları kadınlar da asil yönetim listesine yazdırıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.