CHP’li Tümer, aday adaylığı başvurusunu yaptı

GÜNDEM 08.05.2018 - 13:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1688+ kez okundu.
 

CHP’li Tümer, aday adaylığı başvurusunu yaptı

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, aday adaylığı başvurusu öncesi görüşme gerçekleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin önünü açtığını vurguladı
  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, onurla, gururla görev yaptığı milletvekilliği sürecinin yeni etabı için başvurusunu yaptı. CHP Genel Merkezi’ne giderek son siyasi hamleleriyle Türkiye’nin önünü açan, hak, hukuk, adalet mücadelesinde dünyaya örnek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Tümer, ardından ‘27. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı’ başvurusunu yaptı. “HAKSIZ, HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR, ZORLAMALAR SON BULACAK” Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokratik, laik sisteme olan inancıyla tüm siyasi partilerin seçmenin değerlendirmesi için seçimlere girmesi yönünde tavır koyduğunu, CHP’li milletvekillerinin de onayıyla CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi de tabanın sesi doğrultusunda Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediğini vurgulayan Tümer, “CHP, Cumhuriyeti kuran parti olarak toplumun tüm kesimlerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil edilmesinin önünü açmıştır. Türkiye’de siyasi yasaklar, kısıtklamalar, zorlamalar, haksız ve hukuksuz tutuklamalar artık son bulmalıdır. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığıyla birlikte mecliste çoğunluğu sağlayan CHP kadroları ülkemizin birlik ve bütünlüğü için olağanüstü çalışmalar gerçekleştirecektir. Ülkemizin, yeniden demokratik bir sistemle yönetilmeye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olmaya büyük ihtiyacı vardır. Bizler de bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonra da bulunduğumuz mevkileri kişisel  çıkarlarımıza alet etmeden, toplum yararına, Adanalı hemşehrilerimiz ve Türkiye’nin 81 vilayetinde yaşayan insanlarımız için kullanmaya devam edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. “KILIÇDAROĞLU VE İNCE GÜVENCE OLMUŞTUR” Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin tam olarak Türkiye’nin renklerini yansıtan bir aday olduğunu, adaylık açıklamasının hemen ardından CHP rozetini çıkararak Türk bayrağı rozetini takmasının 80 milyon Türkiyeli adına çok büyük önem taşıdığını ifade eden Tümer, “Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olmalıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Parti genel başkanları tarafsız Cumhurbaşkanı olamaz’ sözüyle hareket etmiş ve sayın İnce’yi aday göstererek halkın gönlünü kazanmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı olur olmaz yeniden demokratik laik parlamenter sisteme dönme çalışmaları yapacağını belirten Muharrem İnce, Türkiye’nin güvencesi olmuştur. Halkımızın tüm bu girişimleri göz önüne alarak 24 Haziran’da sandık başına gideceğine inanıyorum” dedi. “KOLTUK, HALKINDIR” Tümer, 27. dönemde yeniden aday olması ve milletvekili seçilmesi durumunda TBMM’deki koltuğunu daha önce olduğu gibi yine halk adına halktan yana kullanacağını, koltuğun kesinlikle halkın olduğunu unutmayacağını sözlerine ekledi.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, aday adaylığı başvurusu öncesi görüşme gerçekleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin önünü açtığını vurguladı

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, onurla, gururla görev yaptığı milletvekilliği sürecinin yeni etabı için başvurusunu yaptı.
CHP Genel Merkezi’ne giderek son siyasi hamleleriyle Türkiye’nin önünü açan, hak, hukuk, adalet mücadelesinde dünyaya örnek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Tümer, ardından ‘27. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı’ başvurusunu yaptı.
“HAKSIZ, HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR, ZORLAMALAR SON BULACAK”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokratik, laik sisteme olan inancıyla tüm siyasi partilerin seçmenin değerlendirmesi için seçimlere girmesi yönünde tavır koyduğunu, CHP’li milletvekillerinin de onayıyla CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi de tabanın sesi doğrultusunda Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediğini vurgulayan Tümer, “CHP, Cumhuriyeti kuran parti olarak toplumun tüm kesimlerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil edilmesinin önünü açmıştır. Türkiye’de siyasi yasaklar, kısıtklamalar, zorlamalar, haksız ve hukuksuz tutuklamalar artık son bulmalıdır. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığıyla birlikte mecliste çoğunluğu sağlayan CHP kadroları ülkemizin birlik ve bütünlüğü için olağanüstü çalışmalar gerçekleştirecektir. Ülkemizin, yeniden demokratik bir sistemle yönetilmeye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olmaya büyük ihtiyacı vardır. Bizler de bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonra da bulunduğumuz mevkileri kişisel  çıkarlarımıza alet etmeden, toplum yararına, Adanalı hemşehrilerimiz ve Türkiye’nin 81 vilayetinde yaşayan insanlarımız için kullanmaya devam edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
“KILIÇDAROĞLU VE İNCE GÜVENCE OLMUŞTUR”
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin tam olarak Türkiye’nin renklerini yansıtan bir aday olduğunu, adaylık açıklamasının hemen ardından CHP rozetini çıkararak Türk bayrağı rozetini takmasının 80 milyon Türkiyeli adına çok büyük önem taşıdığını ifade eden Tümer, “Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olmalıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Parti genel başkanları tarafsız Cumhurbaşkanı olamaz’ sözüyle hareket etmiş ve sayın İnce’yi aday göstererek halkın gönlünü kazanmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı olur olmaz yeniden demokratik laik parlamenter sisteme dönme çalışmaları yapacağını belirten Muharrem İnce, Türkiye’nin güvencesi olmuştur. Halkımızın tüm bu girişimleri göz önüne alarak 24 Haziran’da sandık başına gideceğine inanıyorum” dedi.
“KOLTUK, HALKINDIR”
Tümer, 27. dönemde yeniden aday olması ve milletvekili seçilmesi durumunda TBMM’deki koltuğunu daha önce olduğu gibi yine halk adına halktan yana kullanacağını, koltuğun kesinlikle halkın olduğunu unutmayacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.