CHP’li Tümer, Berberoğlu, gazeteciler ve aktivistleri yalnız bırakmadı

SİYASET 21.09.2017 - 14:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1883+ kez okundu.
 

CHP’li Tümer, Berberoğlu, gazeteciler ve aktivistleri yalnız bırakmadı

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uygulamalarının huzur ve refahı sekteye uğrattığını vurguladı. İstanbul Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu ile gazeteciler Ahmet Şık, Bekir Gökmen Ulu, Kadri Gürsel ve Murat Sabuncu’yu İstanbul Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden Tümer, gazetecilerin görevlerini onurlarıyla yaptıkları için hiçbir vicdani rahatsızlıkları olmadığına ve morallerinin yüksek olduğuna dikkat çekti. “ENGELLER KALDIRILMALI” Gazetecilerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Tümer, basın özgürlüğünde Türkiye’nin geri kalmış ülkelerin bile gerisinde kaldığını söyledi. Toplumun haber alma hakkını gözeten gazetecilerin sadece yaptıkları haber, yorum ve yazdıkları yazılar ile çizdikleri karikatürler nedeniyle haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulmasının Türkiye’yi yaraladığını kaydeden Tümer, OHAL ve KHK’ların halkın tüm kesimleri üzerinde olumsuz etki yarattığını söyledi. İNSAN HAKLARI AKTİVİSTLERİNİ DE UNUTMADI Tümer, bu kapsamda Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan insan hakları aktivistleri Günal Kurşun, Veli Acu,Nalan Erkem, İdil Eser ve Özlem Dalkıran’a da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye’de hak, hukuk ve adaletin yeniden tesis edilmesinin gelecek nesiller adına önemine işaret eden Tümer, ülkenin geriye gidişinin durdurulması, artık demokrasinin içselleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uygulamalarının huzur ve refahı sekteye uğrattığını vurguladı.

İstanbul Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu ile gazeteciler Ahmet Şık, Bekir Gökmen Ulu, Kadri Gürsel ve Murat Sabuncu’yu İstanbul Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden Tümer, gazetecilerin görevlerini onurlarıyla yaptıkları için hiçbir vicdani rahatsızlıkları olmadığına ve morallerinin yüksek olduğuna dikkat çekti.
“ENGELLER KALDIRILMALI”
Gazetecilerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Tümer, basın özgürlüğünde Türkiye’nin geri kalmış ülkelerin bile gerisinde kaldığını söyledi. Toplumun haber alma hakkını gözeten gazetecilerin sadece yaptıkları haber, yorum ve yazdıkları yazılar ile çizdikleri karikatürler nedeniyle haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulmasının Türkiye’yi yaraladığını kaydeden Tümer, OHAL ve KHK’ların halkın tüm kesimleri üzerinde olumsuz etki yarattığını söyledi.
İNSAN HAKLARI AKTİVİSTLERİNİ DE UNUTMADI
Tümer, bu kapsamda Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan insan hakları aktivistleri Günal Kurşun, Veli Acu,Nalan Erkem, İdil Eser ve Özlem Dalkıran’a da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye’de hak, hukuk ve adaletin yeniden tesis edilmesinin gelecek nesiller adına önemine işaret eden Tümer, ülkenin geriye gidişinin durdurulması, artık demokrasinin içselleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.