“CHP PM veya MYK’da Adana’dan bir isim bulunmalı”

SİYASET 13.07.2020 - 16:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1294+ kez okundu.
 

“CHP PM veya MYK’da Adana’dan bir isim bulunmalı”

  CHP’yi Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) temsilen Adana’dan kimsenin olmadığını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23. dönem Adana milletvekili Hulusi Güvel, “Halbuki Adana Türkiye’nin sosyal demokrat anlamda her zaman başarılı olmuş, milletvekili çıkarmış, referandumlarda, yerel ve genel seçimlerde çok başarılı olmuş bir ilimiz” dedi.  Zaman zaman bazılarının, “Sayın vekilim sizin zamanınızda da PM ve MYK üyesi yoktu” dediklerine dikkat çeken Hulusi Güvel, “Milletvekili olduğum dönemde Gaye Erbatur Meclis Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı idi. Tacidar Seyhan, Işık Ayata Bildacı, Soner Çetin, Gökçe Pişkin PM üyesiydi” diye konuştu.   Güvel, şöyle devam etti: “Benim şöyle bir önerim var. Adana’dan genel merkeze giden partili arkadaşlarımızın buradaki sorunları anlatabilecekleri bir hemşehrileri yok orada. Halbuki tanıdık biri olsa, bir Adanalı siyasetçi olsa rahat rahat gider dertlerini anlatırlar. Bu arkadaş, Çukurova Bölgesi’ne hitap eder, Hatay, Osmaniye ve Mersin’e hitap eder. Kendini kanıtlamış bir arkadaşımızın mutlaka PM’de bulunmasını ve MYK’da görev almasını isterim. Dilerim, milletvekili ve belediye başkanları arkadaşlarımız da sağduyulu olurlar. Bir arkadaşımız üzerinde anlaşırlar. Bu kişi milletvekili olur, daha önceden milletvekilliği yapmış, siyasetle uğraşmış arkadaşlarımızdan olabilir. Veyahut Adana’da siyaset yapan genç bir arkadaşımız olabilir. Temsilen mutlaka biri olmalı. Bu konunun üzerinde duruyorum. Zaman zaman dillendiriyorum. Ankara’daki MYK’daki arkadaşlarımıza söylüyorum. Hatta önümüzdeki günlerde Adana’dan bir arkadaşımızın olması yönünde daha üst düzeyde temasta bulunacağım. Benim böyle kişisel bir talebim yok. İnşallah olur dileğim o.”

 

CHP’yi Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) temsilen Adana’dan kimsenin olmadığını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23. dönem Adana milletvekili Hulusi Güvel, “Halbuki Adana Türkiye’nin sosyal demokrat anlamda her zaman başarılı olmuş, milletvekili çıkarmış, referandumlarda, yerel ve genel seçimlerde çok başarılı olmuş bir ilimiz” dedi. 
Zaman zaman bazılarının, “Sayın vekilim sizin zamanınızda da PM ve MYK üyesi yoktu” dediklerine dikkat çeken Hulusi Güvel, “Milletvekili olduğum dönemde Gaye Erbatur Meclis Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı idi. Tacidar Seyhan, Işık Ayata Bildacı, Soner Çetin, Gökçe Pişkin PM üyesiydi” diye konuştu.  
Güvel, şöyle devam etti: “Benim şöyle bir önerim var. Adana’dan genel merkeze giden partili arkadaşlarımızın buradaki sorunları anlatabilecekleri bir hemşehrileri yok orada. Halbuki tanıdık biri olsa, bir Adanalı siyasetçi olsa rahat rahat gider dertlerini anlatırlar. Bu arkadaş, Çukurova Bölgesi’ne hitap eder, Hatay, Osmaniye ve Mersin’e hitap eder. Kendini kanıtlamış bir arkadaşımızın mutlaka PM’de bulunmasını ve MYK’da görev almasını isterim. Dilerim, milletvekili ve belediye başkanları arkadaşlarımız da sağduyulu olurlar. Bir arkadaşımız üzerinde anlaşırlar. Bu kişi milletvekili olur, daha önceden milletvekilliği yapmış, siyasetle uğraşmış arkadaşlarımızdan olabilir. Veyahut Adana’da siyaset yapan genç bir arkadaşımız olabilir. Temsilen mutlaka biri olmalı. Bu konunun üzerinde duruyorum. Zaman zaman dillendiriyorum. Ankara’daki MYK’daki arkadaşlarımıza söylüyorum. Hatta önümüzdeki günlerde Adana’dan bir arkadaşımızın olması yönünde daha üst düzeyde temasta bulunacağım. Benim böyle kişisel bir talebim yok. İnşallah olur dileğim o.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.