ÇİÇERO FİLMİNDEN SEYİRCİLERDE İZ BIRAKAN KOSTÜMLER

09.02.2019 - 12:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2749+ kez okundu.
 

ÇİÇERO FİLMİNDEN SEYİRCİLERDE İZ BIRAKAN KOSTÜMLER

    İkinci Dünya Savaşı’nın en sıcak günlerinde İngiltere ve Almanya’nın Türkiye’yi kendi saflarına çekme mücadelesini merkeze alan, yüzyılın casusu İlyas Bazna’nın hayatından esinlenerek sinemaya uyarlanan ÇİÇERO filminin kostüm tasarımları izleyenleri kendine hayran bıraktı. Ayla, Müslüm ve gelecek ay vizyona girecek Turkish’i Dondurma gibi filmlerde de imzası olan Baran Uğurlu ve ekibinin hazırladığı kostüm ve aksesuarlar ÇİÇERO’nun başrol oyuncuları dahil sayıları binleri geçen zengin oyuncu kadrosu tarafından kullanıldı.     Filmin balo sahnesinde Tamer Levent ile Ertan Saban’ın giydiği sadece iki kostümün nakışları için toplamda bir buçuk milyon iğne vuruşu ile 4500 metre altın renk sim iplik kullanıldı ve bu nakışlar 3 günde işlendi. Filmin sivil kostümleri için yaklaşık 6 kilometre kumaş kullanıldı, askeri üniformalar için özel izinler alındı, üniformalar Budapeşte’de; apoletler, ispoletler, rozetler, kemer tokaları Türkiye’de üretildi. Filmde kullanılan el örgüsü hırka ve el yapımı şapka çiçekleri Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) tarafından hazırlanırken Mehmet Ezel Özgün'ün giydiği yeşil süveteri büyükannesi ördü.

 

 

İkinci Dünya Savaşı’nın en sıcak günlerinde İngiltere ve Almanya’nın Türkiye’yi kendi saflarına çekme mücadelesini merkeze alan, yüzyılın casusu İlyas Bazna’nın hayatından esinlenerek sinemaya uyarlanan ÇİÇERO filminin kostüm tasarımları izleyenleri kendine hayran bıraktı. Ayla, Müslüm ve gelecek ay vizyona girecek Turkish’i Dondurma gibi filmlerde de imzası olan Baran Uğurlu ve ekibinin hazırladığı kostüm ve aksesuarlar ÇİÇERO’nun başrol oyuncuları dahil sayıları binleri geçen zengin oyuncu kadrosu tarafından kullanıldı.

 

 

Filmin balo sahnesinde Tamer Levent ile Ertan Saban’ın giydiği sadece iki kostümün nakışları için toplamda bir buçuk milyon iğne vuruşu ile 4500 metre altın renk sim iplik kullanıldı ve bu nakışlar 3 günde işlendi. Filmin sivil kostümleri için yaklaşık 6 kilometre kumaş kullanıldı, askeri üniformalar için özel izinler alındı, üniformalar Budapeşte’de; apoletler, ispoletler, rozetler, kemer tokaları Türkiye’de üretildi. Filmde kullanılan el örgüsü hırka ve el yapımı şapka çiçekleri Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) tarafından hazırlanırken Mehmet Ezel Özgün'ün giydiği yeşil süveteri büyükannesi ördü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.