"Çiftçi borçları faizsiz 2 yıl ertelensin"

EKONOMİ 18.04.2019 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2211+ kez okundu.
 

"Çiftçi borçları faizsiz 2 yıl ertelensin"

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, dolu ve yağmur nedeniyle ekili-dikili arazileri zarar gören üreticilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi
  - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana ile Mersin'de etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle ekili-dikili tarım arazilerinde zarar oluşan üreticilerin mağduriyetinin derhal giderilmesini istedi. Zararın ivedilikle saptanması gerektiğini dile getiren Barut, Çukurova'nın afet bölgesi ilan edilip çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının faizsiz 2 yıl süreyle ertelenmesini talep etti.   "GEÇMİŞ OLSUN"   Adana ile Mersin'de dün dolu ve sağanak yağış yağmur nedeniyle ekili-dikili tarım alanlarında ve tarımsal ürünlerde ciddi zarar oluştu. Kent ve köylerde yurttaşların yaşamını da olumsuz etkileyen felaketle ilgili konuşan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, çiftçilere ve yurttaşlara 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Zarar tespitinin hemen yapılmasını isteyen Barut, mağduriyetin derhal giderilmesini talep etti.   BAKANI ADANA'YA DAVET ETTİ   Etkili olan dolu ve yağışların kent ve kırsal yaşamını olumsuz etkilediğini, mısır ve pamuk gibi ürünlerin ekimlerinin yapılamadığını vurgulayan Ayhan Barut, şöyle konuştu: "Adana'da geçen Aralık ve Ocak aylarında da üreticilerimizi zor durumda bırakan yağışlar, yine mağduriyet yarattı. Şimdiki dolu ve sağanak yağışlar nedeniyle Adana ve Mersin'deki narenciye ve meyve bahçeleri, mısır gibi ürünlerin ekildiği tarlalar tümden zarar gördü. Bu dönem çiftçimizin yaşadığı bütün olumsuzluklar gözetilerek bölgemiz derhal afet alanı kapsamına alınsın. İvedilikle zarar tespiti yapılmalı, söz konusu zararların tamamı devlet tarafından zaman kaybetmeden karşılansın. Dolu ve sağanak yağıştan zarar gören çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçları faizsiz 2 yıl ertelensin. Üreticilerin zararlarının yerinde tespiti için Tarım ve Orman Bakanını tekrar Adana’ya davet ediyoruz. Üreticilerimize ve halkımıza 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz."
CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, dolu ve yağmur nedeniyle ekili-dikili arazileri zarar gören üreticilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi

 

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana ile Mersin'de etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle ekili-dikili tarım arazilerinde zarar oluşan üreticilerin mağduriyetinin derhal giderilmesini istedi. Zararın ivedilikle saptanması gerektiğini dile getiren Barut, Çukurova'nın afet bölgesi ilan edilip çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının faizsiz 2 yıl süreyle ertelenmesini talep etti.

 

"GEÇMİŞ OLSUN"

 

Adana ile Mersin'de dün dolu ve sağanak yağış yağmur nedeniyle ekili-dikili tarım alanlarında ve tarımsal ürünlerde ciddi zarar oluştu. Kent ve köylerde yurttaşların yaşamını da olumsuz etkileyen felaketle ilgili konuşan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, çiftçilere ve yurttaşlara 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Zarar tespitinin hemen yapılmasını isteyen Barut, mağduriyetin derhal giderilmesini talep etti.

 

BAKANI ADANA'YA DAVET ETTİ

 

Etkili olan dolu ve yağışların kent ve kırsal yaşamını olumsuz etkilediğini, mısır ve pamuk gibi ürünlerin ekimlerinin yapılamadığını vurgulayan Ayhan Barut, şöyle konuştu:

"Adana'da geçen Aralık ve Ocak aylarında da üreticilerimizi zor durumda bırakan yağışlar, yine mağduriyet yarattı. Şimdiki dolu ve sağanak yağışlar nedeniyle Adana ve Mersin'deki narenciye ve meyve bahçeleri, mısır gibi ürünlerin ekildiği tarlalar tümden zarar gördü. Bu dönem çiftçimizin yaşadığı bütün olumsuzluklar gözetilerek bölgemiz derhal afet alanı kapsamına alınsın. İvedilikle zarar tespiti yapılmalı, söz konusu zararların tamamı devlet tarafından zaman kaybetmeden karşılansın. Dolu ve sağanak yağıştan zarar gören çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçları faizsiz 2 yıl ertelensin. Üreticilerin zararlarının yerinde tespiti için Tarım ve Orman Bakanını tekrar Adana’ya davet ediyoruz. Üreticilerimize ve halkımıza 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.