ÇİFTÇİ “PAKET” BEKLİYOR!

GÜNDEM 23.10.2020 - 15:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1371+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİ “PAKET” BEKLİYOR!

Ülkemizde çiftçilerin; maliyet yükünün faiz ve döviz kurundaki yükselmeyle artması gözleri bu konuda hazırlanacak destek paketlerine çevirdi.  YANLIŞ POLİTİKALAR BU HALE GETİRDİ  Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te yaptığı konuşmada, koronavirüs sürecinde tarımın insanlığın temel gereksinimi açısından büyük önemi olduğunun görüldüğünü söyledi. Barut, “Üreten toplumların, üretmeyen ve tarımda dışa bağımlı ülkelere oranla içi rahat ama AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle ülkemiz net ithalatçı konumunda bulunuyor” ifadelerini kullandı.  ÖDEME GÜNÜ YAKLAŞTI, PARASI YOK Döviz kurlarındaki artış ve yükselen faiz oranları sebebiyle tarımsal üretim maliyetlerinin çiftçileri mağdur ettiğine dikkat çeken Barut, " 2019 yılında ülkemizin tarım dış ticaretinde, yaklaşık 4 milyar dolar açık verildi. Kur ve faizlerdeki yükselişle birlikte fahiş oranda artan tarımsal girdi maliyetleri çiftçinin belini daha bükecek. Ertelenen krediler, SGK ve vergi ödemeleri Kasım-Aralık'ta yapılacak. Çiftçinin sesini duyun, uygun bir destek paketi hazırlayın."

Ülkemizde çiftçilerin; maliyet yükünün faiz ve döviz kurundaki yükselmeyle artması gözleri bu konuda hazırlanacak destek paketlerine çevirdi. 

YANLIŞ POLİTİKALAR BU HALE GETİRDİ 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te yaptığı konuşmada, koronavirüs sürecinde tarımın insanlığın temel gereksinimi açısından büyük önemi olduğunun görüldüğünü söyledi. Barut, “Üreten toplumların, üretmeyen ve tarımda dışa bağımlı ülkelere oranla içi rahat ama AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle ülkemiz net ithalatçı konumunda bulunuyor” ifadelerini kullandı. 

ÖDEME GÜNÜ YAKLAŞTI, PARASI YOK

Döviz kurlarındaki artış ve yükselen faiz oranları sebebiyle tarımsal üretim maliyetlerinin çiftçileri mağdur ettiğine dikkat çeken Barut, " 2019 yılında ülkemizin tarım dış ticaretinde, yaklaşık 4 milyar dolar açık verildi. Kur ve faizlerdeki yükselişle birlikte fahiş oranda artan tarımsal girdi maliyetleri çiftçinin belini daha bükecek. Ertelenen krediler, SGK ve vergi ödemeleri Kasım-Aralık'ta yapılacak. Çiftçinin sesini duyun, uygun bir destek paketi hazırlayın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.