ÇİFTÇİNİN BORÇLARI 2 YIL ÖTELENSİN!

EKONOMİ 01.01.2020 - 18:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2655+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİNİN BORÇLARI 2 YIL ÖTELENSİN!

Adana’da son yağışlarda zorda kalan üreticilerin hasar tespitlerinin acil olarak yapılarak zararlarının karşılanması isteniyor.
  Adana’da büyük hasara yol açan son yağışlarla ilgili çiftçilerin zarar tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanarak, üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının faizsiz 2 yıl ötelenmesi istendi.  ŞİKAYETLER ALIYORUZ  Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, kentin rekor düzeyde yağış aldığını belirterek, Devlet Su İşleri ve Sulama Birlikleri'nin nehir ağızlarında ve drenaj kanallarında temizlik yapmadığı yönünde yoğun şikayetler aldıklarını söyledi.  HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU  25 Aralık'ta son 56 yılın rekoru olarak metrekareye Adana merkezde 147, İncirlik İstasyonu kayıtlarına göre ise metrekareye 198 kilogram yağış düştüğünü anımsatan Barut, aşırı yağıştan kaynaklı mağduriyetin giderilmesi için herkesin elini taşın altına koyup büyük mücadele ettiğine dikkat çekti.  ACI TECRÜBELER GÖZARDI EDİLMESİN  Su yönetimi konusunda bazı eksikler ve ihmalden söz edildiğine vurgu yapan Barut, “Acı tecrübelerin yaşandığı geçen yıldan bugüne kadar DSİ ve Sulama Birlikleri sorumluluk alanındaki drenaj kanalları ve nehir ağızlarında temizlik yaptı mı, ayrıca kötü bir tabloya karşı çözüm planı var mı?” diye sordu.
Adana’da son yağışlarda zorda kalan üreticilerin hasar tespitlerinin acil olarak yapılarak zararlarının karşılanması isteniyor.

 

Adana’da büyük hasara yol açan son yağışlarla ilgili çiftçilerin zarar tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanarak, üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının faizsiz 2 yıl ötelenmesi istendi. 
ŞİKAYETLER ALIYORUZ 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, kentin rekor düzeyde yağış aldığını belirterek, Devlet Su İşleri ve Sulama Birlikleri'nin nehir ağızlarında ve drenaj kanallarında temizlik yapmadığı yönünde yoğun şikayetler aldıklarını söyledi. 
HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU 
25 Aralık'ta son 56 yılın rekoru olarak metrekareye Adana merkezde 147, İncirlik İstasyonu kayıtlarına göre ise metrekareye 198 kilogram yağış düştüğünü anımsatan Barut, aşırı yağıştan kaynaklı mağduriyetin giderilmesi için herkesin elini taşın altına koyup büyük mücadele ettiğine dikkat çekti. 
ACI TECRÜBELER GÖZARDI EDİLMESİN 
Su yönetimi konusunda bazı eksikler ve ihmalden söz edildiğine vurgu yapan Barut, “Acı tecrübelerin yaşandığı geçen yıldan bugüne kadar DSİ ve Sulama Birlikleri sorumluluk alanındaki drenaj kanalları ve nehir ağızlarında temizlik yaptı mı, ayrıca kötü bir tabloya karşı çözüm planı var mı?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.