ÇİFTÇİYE PARA YOK MU?

GÜNDEM 07.10.2018 - 18:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2431+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİYE PARA YOK MU?

  İYİ Parti Adana milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Metanet Çulhaoğlu, çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı. KRİZ YOK DİYORSUNUZ PARA NEREDE?  Çulhaoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi. Çulhaoğlu, hükümetin kriz yok dediğini ancak bu yılın Ocak ayından bugüne kadar hiçbir çiftçiye sertifikalı tohum ile organik tarım desteği ücretleri ve fark ödemelerinin yapılmadığını söyledi. Çiftçilerin umutla bu parayı beklediklerini anlatan Çulhaoğlu, “Sertifikalı tohum desteği bugüne kadar sadece 37 ile ödendi” dedi.  5 MİLYON DESTEĞİ UMUTLA BEKLİYORLAR  Çulhaoğlu, 44 ilin 35-40 milyon lirayı bulan ödemesinin halen yapılmadığını hatırlatarak, “Ödeme yapılmadığı için mağdur edilen illerimizden biri de Adana’dır. Evine ekmek götürmek için zor şartlarda tarımla uğraşarak üretim yapmaya çalışan Adanalı çiftçilerimiz 4.9 milyon TL’yi bulan sertifikalı tohum destekleme ücretlerini bekliyor” diye konuştu. Çulhaoğlu, organik tarım desteklenmesi fark ödemesi destekleri ve diğer destekleme ücretlerinin ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda açıklama istedi.

 


İYİ Parti Adana milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Metanet Çulhaoğlu, çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı.


KRİZ YOK DİYORSUNUZ PARA NEREDE? 
Çulhaoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi. Çulhaoğlu, hükümetin kriz yok dediğini ancak bu yılın Ocak ayından bugüne kadar hiçbir çiftçiye sertifikalı tohum ile organik tarım desteği ücretleri ve fark ödemelerinin yapılmadığını söyledi. Çiftçilerin umutla bu parayı beklediklerini anlatan Çulhaoğlu, “Sertifikalı tohum desteği bugüne kadar sadece 37 ile ödendi” dedi. 

5 MİLYON DESTEĞİ UMUTLA BEKLİYORLAR 
Çulhaoğlu, 44 ilin 35-40 milyon lirayı bulan ödemesinin halen yapılmadığını hatırlatarak, “Ödeme yapılmadığı için mağdur edilen illerimizden biri de Adana’dır. Evine ekmek götürmek için zor şartlarda tarımla uğraşarak üretim yapmaya çalışan Adanalı çiftçilerimiz 4.9 milyon TL’yi bulan sertifikalı tohum destekleme ücretlerini bekliyor” diye konuştu. Çulhaoğlu, organik tarım desteklenmesi fark ödemesi destekleri ve diğer destekleme ücretlerinin ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda açıklama istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.