Çiftçiye mikro karbon teknolojisi tanıtıldı

03.02.2017 - 11:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1171+ kez okundu.
 

Çiftçiye mikro karbon teknolojisi tanıtıldı

Doğa dostu mikro karbon teknolojisiyle kaliteli ve yüksek verim   Sebze ve meyve üretiminde toprağın yapısına ve doğaya zarar vermeden daha az kimyasalla daha yüksek verim ve kalitenin yakalanmasını sağlayan mikro karbon teknolojisi, Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova’da çiftçilere tanıtıldı. Tarım sektörünün öncü kuruluşlarından SPN Agro’nun ev sahipliğinde Sheraton Oteli’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, çiftçiler ve ziraat mühendisleri yoğun ilgi gösterdi. SPN Agro’nun Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Humagro firmasından da temsilcilerin katıldığı toplantıda, katılımcılara; gübreleme, budama ve verimi artırmaya yönelik bilgiler aktarıldı.   TOPRAĞA ZARAR VERMİYOR Dünya tarımına yenilikler getiren mikro karbon teknolojisinin uzmanlar tarafından detaylarıyla anlatıldığı toplantının açılışında konuşan SPN Agro Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, mikro karbonun üreticiye, tüketiciye ve doğaya olan yararlarından bahsetti. Çetin, mikro karbon teknolojisinin, kullanıldığı alanda doğaya zarar vermeden, toprağın yapısını bozmadan, daha az kimyasalla daha yüksek verim alınmasına olanak sağladığını belirtti. Mikro karbon teknolojisinin aynı zamanda meyve ve sebzede kimyasal kalıntı bırakmadığını, bunun da bilimsel yollarla kanıtlandığını ifade eden Çetin, “Amacımız; topraklarımızda en çok kullanılan kimyasal gübrelerin verdiği zararı en aza indirgemek. Bu da sıvı formülasyonda özel bir teknolojiyle üretilen mikro karbon ile artık mümkün” dedi.   YÜKSEK KALİTELİ YÜKSEK VERİM Mikro karbon teknolojisinde, daha düşük dozlarla ihtiyacın fazlasıyla karşılandığını belirten Çetin, “Taban suyuna kimyasal bulaşmasının önüne geçilen bu yöntemle kamyon kamyon gübre yerine litrelerle bu iş çözülüyor. Bu sayede hem toprak yorulmuyor hem gübreye daha fazla harcama yapılmıyor hem de birim alandan elde edilen verim ve kalite artıyor” diye konuştu.   

Doğa dostu mikro karbon teknolojisiyle kaliteli ve yüksek verim

 

Sebze ve meyve üretiminde toprağın yapısına ve doğaya zarar vermeden daha az kimyasalla daha yüksek verim ve kalitenin yakalanmasını sağlayan mikro karbon teknolojisi, Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova’da çiftçilere tanıtıldı.

Tarım sektörünün öncü kuruluşlarından SPN Agro’nun ev sahipliğinde Sheraton Oteli’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, çiftçiler ve ziraat mühendisleri yoğun ilgi gösterdi. SPN Agro’nun Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Humagro firmasından da temsilcilerin katıldığı toplantıda, katılımcılara; gübreleme, budama ve verimi artırmaya yönelik bilgiler aktarıldı.

 

TOPRAĞA ZARAR VERMİYOR

Dünya tarımına yenilikler getiren mikro karbon teknolojisinin uzmanlar tarafından detaylarıyla anlatıldığı toplantının açılışında konuşan SPN Agro Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, mikro karbonun üreticiye, tüketiciye ve doğaya olan yararlarından bahsetti. Çetin, mikro karbon teknolojisinin, kullanıldığı alanda doğaya zarar vermeden, toprağın yapısını bozmadan, daha az kimyasalla daha yüksek verim alınmasına olanak sağladığını belirtti. Mikro karbon teknolojisinin aynı zamanda meyve ve sebzede kimyasal kalıntı bırakmadığını, bunun da bilimsel yollarla kanıtlandığını ifade eden Çetin, “Amacımız; topraklarımızda en çok kullanılan kimyasal gübrelerin verdiği zararı en aza indirgemek. Bu da sıvı formülasyonda özel bir teknolojiyle üretilen mikro karbon ile artık mümkün” dedi.

 

YÜKSEK KALİTELİ YÜKSEK VERİM

Mikro karbon teknolojisinde, daha düşük dozlarla ihtiyacın fazlasıyla karşılandığını belirten Çetin, “Taban suyuna kimyasal bulaşmasının önüne geçilen bu yöntemle kamyon kamyon gübre yerine litrelerle bu iş çözülüyor. Bu sayede hem toprak yorulmuyor hem gübreye daha fazla harcama yapılmıyor hem de birim alandan elde edilen verim ve kalite artıyor” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.