ÇİN'İN COVİD-19 AŞISI NE KADAR GÜVENLİ?

GÜNDEM 02.12.2020 - 21:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 965+ kez okundu.
 

ÇİN'İN COVİD-19 AŞISI NE KADAR GÜVENLİ?

Ülkemizde Covid-19'a karşı Çin aşısı kullanılacak. Uzmanlar Çin'den gelen aşının da en az Alman ve ABD aşıları kadar güvenilir olduğunu söylüyor.
Çin ilaç firması Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac adlı Covid-19 aşısının güvenilirliği tartışılırken uzmanlar, faz-1 ve faz-2 çalışmalarından tam not alan aşıyla soru işaretlerinin gereksiz olduğunu savunuyor.    Pandemiye karşı Türkiye'de 11 Aralık'ta aşılama başlatılacak. Çin’den gelen CoronaVac aşıları uygulanmaya başlanacak.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin merkezli Sinovac furması ile anlaştıklarını söyledi.    Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise Çin aşısı ile Almanya’da üretilen aşı arasında bilimsel kıyaslama yapmanın mümkün olmadığını söyledi. Özlü, Çin aşısının 1700 sağlık çalışanına uygulandığını bildirdi. Çin aşısı iki doz olarak uygulanıyor.    Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Çin aşının lisanslanan her aşı kadar güvenli olduğunu bildirdi. Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Çin aşısının Çin’de yarı ruhsat aldığını hatırlatarak, “Faz 1 ve 2’nin sonuçları yeni yayınlandı. Yüzde 90’ın üzerinde koruyucu olduğu görülüyor." ifadelerini kullandı. 
Ülkemizde Covid-19'a karşı Çin aşısı kullanılacak. Uzmanlar Çin'den gelen aşının da en az Alman ve ABD aşıları kadar güvenilir olduğunu söylüyor.

Çin ilaç firması Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac adlı Covid-19 aşısının güvenilirliği tartışılırken uzmanlar, faz-1 ve faz-2 çalışmalarından tam not alan aşıyla soru işaretlerinin gereksiz olduğunu savunuyor. 

 

Pandemiye karşı Türkiye'de 11 Aralık'ta aşılama başlatılacak. Çin’den gelen CoronaVac aşıları uygulanmaya başlanacak. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin merkezli Sinovac furması ile anlaştıklarını söyledi. 

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise Çin aşısı ile Almanya’da üretilen aşı arasında bilimsel kıyaslama yapmanın mümkün olmadığını söyledi. Özlü, Çin aşısının 1700 sağlık çalışanına uygulandığını bildirdi. Çin aşısı iki doz olarak uygulanıyor. 

 

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Çin aşının lisanslanan her aşı kadar güvenli olduğunu bildirdi. Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Çin aşısının Çin’de yarı ruhsat aldığını hatırlatarak, “Faz 1 ve 2’nin sonuçları yeni yayınlandı. Yüzde 90’ın üzerinde koruyucu olduğu görülüyor." ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.